-
re: Vladan P-moja k'o lekcija
Hvala svima :)
Citat:
vlajo kaže:
Prelep sat, dijametar 42mm, koliko sam video...odlična dimenzija.
Razočaraću te.prečnik je 36mm bez krunice.Nje gov dizajn i moj način snimanja doprinose tome da izgleda veće.:)
Sat je od strane proizvođača deklarisan kao muški,ali pomenute dimenzije vode u prilog želji moje supruge da ga besramno prisvoji :)
-
Podržavam suprugu :D i u zdravljE da ga nosite, oboje.
Like - 200 lajkova :thumbup:.
http://i270.photobucket.com/albums/j...anovic/200.jpg
-
Pa ja nađoh te dimenzije na netu...baš kod tog sata. Inače 36mm je bila standardna veličina za satove 70ih i ranih 80ih, ali i ta dimenzija različito izgleda na satovima, kod mene Omega Geneve izgleda značajno manja nego automatic iako su maltene istih dimenzija, doduše ovaj drugi je deblji.
-
Citat:
VLADAN P kaže:
A,sada zvanično pretstavljanje noviteta!
Sasvim ne planirano i ničim izazvano došao sam u posed jednog prilično elegantnog i kvalitetnog sata.
Reč je o satu TISSOT PR 50 AUTOMATIC sa mehanizmom ETA 2836 (25 jewels,incabloc,28 800 oscilacija na sat)
Sat je star 15-ak godina,a nošen oko godinu dana.Zaista je u fenomenalnom stanju.
Edit-
Ovaj kaiš je samo za slikanje i biće zamenjen primerenijim.
Prilog 12708Prilog 12709Prilog 12710Prilog 12711Prilog 12712
Cestitam Vladane,u zdravlju da ga nosite supruga i ti na smenu ;)
Kazem ja da je ETA 2836 i da je star 15-ak godina,inace bas je lepo ocuvan,vidi se da je malo nosen. :thumbup:
-
Marko,svaka ti je bila na mestu :)
-
svaka cas na izboru sata,prekrasan je
-
Vladane samo punis kolekciju, moracemo i uzivo da ih vidimo. Odlican je Tissot!
-
Vladan do proleca ima foru onda cemo u zivo da ih vidimo nadam se
-
Pošto su nam zle sile obrisale neke postove aj' sad da obnovim predstavljanje mog jedinog sata sa drvenim kućištem.
[QUOTEJeste da nije ništa naročito,ali ovo je prvi sat sa drvenim kućištem koji sam video kod nas,pa sam ga i kupio;)
Reč je o kvarcnom, ''ženskom'' Japona satu(to je stvarno firma-proverio sam:o) kome je mehanizam bio u kvaru a i jedna kazaljka je bila oštećena:shot:
Dakle,ubacio sam drugi mehanizam,zamenio kazaljku nekom koju sam imao i Frankešten-sat radi.
Morao sam i da izvršim manju modifikaciju na kućištu,pošto sam uz mehanizam menjao i krunicu.Ostalo mi je samo da to zasecanje fino obradim.
http://www.svetsatova.com/forum/atta...A1tem-drv1.jpg ][/QUOTE]
-
Nije to, majstor Vladane, Frank-sat. To je Pinokio-sat, samo japanska verzija. Borenko po srpski. :thumbup:
-
moze li slika da vidimo kako ti stoji na ruci:D
-
Ma kakvoj ruci.
Slikaću ga na drvetu!
Da vidiš šta je mimikrija.:P
-
Odicni komadi! Reci mi jel si na kraju saznao koji je mehanizam u Del Maru?:)
-
Nemam ja hrabrosti za to :blink:
-
Hahaha! :thumbsup:
Znas da mi je to odavno bila zelja, da saznam sta je u Del Maru!
-
Brate mili, kakav je osećaj, pojaviti se kao novajlija u svetu satova i pročitati ovu kompletnu temu. Joj...
Sada znam šta ću raditi kada sam kući i loše volje. Posetiću ovu temu, opustiti se, i zajsta uživati koliko u kolekciji, toliko i u samim opisima istih i komentarima drugih članova. Zajsta mi je teško opisati rečima moje uživanje dok gledam slike satova, a da se to protumači normalnim.
Vlado, svaki od modela koje si pretstavio je pravo "malo" bogatstvo ! Nekako mi nije bitna sama vrednost sata, već osećaj života u pogledu na sat ! Tvoja kolekcija je upravo iz moje mašte, neki više, neki manje, ali u globalu ,to je to...
Ako već ne mogu sebi trenutno da priuštim takve lepotane, mogu da uživam u tvojoj temi. Ali pazi, potrudiću se da napravim i ja svoju kolekciju, e tada ću imati gušt, da uživam u dve teme !!! :lol: :drool:
Bilo kako bilo, svaka ti čast na testovima i zlata vrednoj kolekciji !!! :congrats:
-
Citat:
backarelli kaže:
Zaista mi je teško opisati rečima moje uživanje dok gledam slike satova, a da se to protumači normalnim.
Druže...plašiš me:blink:.Svašta čoveku padne na pamet... Možda je bolje da i ne opisuješ :D
Backarelli kaže još-''potrudiću se da napravim i ja svoju kolekciju, e tada ću imati gušt, da uživam u dve teme ''
Jedva čekam.Sve tvoje lepe reči o mojoj temi govore u prilog tome da si čovek rafiniranog ukusa :) tako da ne sumnjam da će tvoja kolekcija biti predmet uživanja mnogih.
Bez zezanja...Hvala na lepim rečima.
-
Vladane, kolekcija ti je zaista prelepa, sve lepotan do lepotana! Nemam reči kojima bih iskazao oduševljenje. Sve češće hvatam sebe da, kad sednem za računar, otvaram ovaj sajt. I mene, kako neko gore reče, jako opušta gledanje i čitanje mnogobrojnih tema ovde, među kojima je i ova tvoja. Iz često nervozne svakodnevnice, to me prenese u neki poseban svet, u kojem kao da čujem šapat zaljubljenika i tihe otkucaje finih mehanizama. (Definitivno moram što pre doći do automatika). Sat je uistinu jedan od najvećih, najlepših i najsuptilnijih ljudskih izuma.
Kažu da je G. J. Cezar nakon jedne bitke rekao: veni, vidi, vici...on je došao, video i pobedio, a ja ovde dođoh, videh i ostadoh.
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo,mislim da sam,najzad,napravio uspešan izbor kaiša za Tissot.
U pitanju je Genuine Leather od crne,blago reljefne kože sa pozlaćenom šnalom (da se slaže sa koronom)
Prilog 14664
Prilog 14665
Prilog 14663
-
Genuialno.
A mogla je i bela šnala, pa da se ne slaže sa koronom. Isto bi bilo lepo.
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Nije neki veliki novitet.Radi se o jednom od, usputno, nabavljenih satova za suprugu.
Reč je o starijem Seiko satu (sa pravim staklom i quartz mehanizmom) koji je kompletno proizveden u Japanu.
Sat je uzet sa iskrivljenim kazaljkama i izgrebanim,kako staklom tako i kućištem.Kućište je fabrički bilo obojeno u crnu boju.
Naravno,bio sam dovoljno glup da ga ne slikam u takvom stanju :banghead: ali evo,bar pokazujem rezultate 30minutnog rada.
U poliranju je od presudne pomoći bila pasta G-6,koja se inače koristi za poliranje automobila i koju ovim putem iskreno preporučujem.Recimo ogrebotine za koje bi ,pomoću paste za zube bilo potrebno 10 minuta trljanja,uz ovu pastu je dovoljan 1 minut.
Prilog 15089 Prilog 15090
Prilog 15088
-
Sigurna sam da će supruga naći odgovarajuću odevnu kombinaciju uz koju ide ovaj satić ;).
Vladane, G6 je ustvari šifra za PP ?
Uzela sam, nedavno, jedan pokvarenii kvarcni sat i pokušla da ga ispoliram P pastom, oštećenja su bila preduboka, naročito sa strane koja je okrenuta ka nadlanici (pranje ruku). Sa druge strane, manje oštećene, uspela sam prilično dobro. Sat je završio u kanti za smeće, ali rekla bih da je proba uspela.
EDIT:
Mislila sam da se zezaš, kao kombinacija G6, a sad vidim da pasta postoji.
Ja sam radila purol pastom, koju je neko pominjao na forumu.
-
Da,postoji i G-4,G-5 itd.
Mislim da su oznake u vezi sa granulacijom paste.
Od komšije auto-limara sam pozajmio malo ove paste i tako eksperimentalno utvrdio da je G-6 vrlo pogodna za ono što nas interesuje.:)
-
Jel' može neko da postavi sliku te paste,bio bih mu zahvalan....
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Ma,naravno :)
Prilog 15307
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
-evo slike "Purol" paste, koju pominje druuugarica Clariss....
Prilog 15308 ...što se tiče mineralnog stakla, sitnije "fašice" možeš probati prepeglati "Displex" pastom. Prilog 15309 ...hteo bih da kažem, da se "Purol" pastom ne bi smelo dokačinjati staklo prilikom poliranja. Inače ,ove stare paste su izuzetnog kvaliteta i sa njima se postiže (skoro) vrlo blistav sjaj (dužim poliranjem) . Takodje probajte i "3M" polir pastom za ručno poliranje. Znači, izvlači riseve šmirgle 3000...
EDIT: Uopšte ne znam, kako mi je promakao "like" za malog japanca, a zurio u njega još kad si ga postavio...:huh:
-
Hvala,moram mog Rusa da ispoliram:D kućište je zrelo za tretman,a i staklo.
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
''Dugo'' već kod mene nije bilo noviteta ,a znam da ih ustreptalo isčekujete :D,pa reko ajd' da vas malo obradujem.
POLJOT sa znamenitim P 3133 !
Tachymeter skala krasi ivicu beloga cifera sa zlatnim markerima i crno-zlatnim rimskim brojevima.Hronografi su oivičeni ''zlatnim'' metalom.
Celokupna slika (meni)deluje dopadljivo i ima mi neki retro-šmek.To,verovatno,zbog rimskih brojeva koje ja volim i asociraju me na džepne satove.
Zamerke mi se svode na korišćenje engleskog jezika u natpisima.
Slike su zaista urađene na brzinu,telefonom,tek da ovo hvalisanje ne prođe bez njih.:) Kaiš će biti promenjen.
Prilog 18478
Prilog 18477
Prilog 18476
-
Svaka cast Vladane, odlican Poljot!! ;)
-
Vladane sve cestitke, odlican sat sa proverenim mehanizmom. Sjajno!
-
Lep sat ;) ! Čim je Rus ne može da ne valja. Čestitam ! E da, hvala što si nas obradovao :D .
-
OOooooo komšija... svaka čast na prinovi. Moje mišljenje već znaš, znači :man_in_love: :drool: Znam da si to već uradio, ali molim te, stavi još jednom na uvo i poslušaj muziku iz njegove mašine. Neki, polumetalni zvuk, meni zvuči kao harfa !:rolleyes:
Što se tiče engleskih natpisa, meni lično i nebi smetali, a učestali su u modelima "made in Russia" tj. kasnije dobi...
Mrzi me da tipkam, pa ću citirati našeg, nama dragog, kolegu...
Citat:
skydrummer kaže:
E da, hvala što si nas obradovao .
-
Blagodarim gospodo :thank_you2:
-
Opa imenjače, lepa prinova nema šta. Lepo mu stoje ti zlatni detalji na ciferu, elegantno, a što se mašine tiče sve je već rečeno ;)
-
Čestitam Vladane, super ti je čuka! :)
-
Čestitke na ovoj prinovi sa legendarnim mehanizmom 3133! :congrats:
Da ga nosiš dugo u zdravlju i veselju :beer:
-
cestitke Vladane druze moj sa srecom ga nosio :congrats:
-
Prelepo izdanje poljota chronographa Bravo !!!
-
-
Poljot, mehanizam, izgled, stil..... odlicno
I u stilu Milke Babovic - "tehnika 9.6, stil 9.8, cena 10 - ukupna ocena 9.8, 9.8, 9.8....." :congrats:
edit: ovaj, mislim, nisam ja toliko mator nego mi pricali stariji :embarassed: