-
Re: Vlada035 - moja kolekcija
^
Napisao sam na prethodnoj strani postupak kupovine, a evo ga i sajt odakle je narucen:
Meranom Store - Vostok Watches - Часы Восток
@sky
Resio sam problem po Vladanovom uputstvu tako sto sam malo iskrivio osigurac, i sad naleze mnogo bolje a i dalje klizi bez otpora, tako da je sada sve ok.
-
Posto sam u zadnjih godinu i po dana kupio G-Shock, Seiko OM, Steinhart i Vostok Amfibiju (ne racunajuci tu kutiju za satove, kutiju za navijanje i dosta dodatnih kaiseva) red je dosao da i supruga kupi nov sat...a time i ja ponovo dolazim na red :lol:
Htela je da kupi klasicni Casio za svakodnevno nosenje, ali malo veceg precnika.
Obisli smo par radnji i svuda je bila slicna ponuda-dvadesetak minijaturnih Casio satova i gomila ogromnih zenskih modnih satova sa neizbeznim cirkonima koji kostaju mnogo vise nego sto vrede.
Konacno smo u poslednjoj radnji naisli na Casio koji joj se svidjao pa smo ga i kupili.
Casio LTP-1314
http://i46.tinypic.com/oaud7s.jpg
http://i47.tinypic.com/2871xg4.jpg
http://i46.tinypic.com/2433rdy.jpg
-
Lep,klasičan ,čitljiv...odličan izbor!
Čestitke tvojoj supruzi.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Konacno mi je stigao naruceni kozni kais, tako da mogu da nosim Amfibiju.
Bas sam zadovoljan ovim satom, svidja mi se kako mu stoji ovaj novi kais.
Sad jos da mi stigne plavi Nato, pa da menjam po volji :)
-
odlicno izgleda, a ako ne gresim,ovo je timefactor kais, tako da je i kvalitet proveren :thumbup:
-
Aha, to je Time Factors "Aviator" Strap.
Stvarno odlican kais, a nije ni skup za taj kvalitet.
-
Svi su ti satovi jako,jako,jako lepi,ali me bas odusevio Casio titanium. :D Nema ga na Sense koliko vidim....Kako si zadovoljan njime?Kakva mu je iluminacija?Kolika mu je cena? :D
Mnogooooooooooooogo je dobar!
-
Kupio sam ga pre 4-5 godina u radnji u mom gradu, a mislim da se oni snabdevaju direktno od uvoznika, a to je S&L watches.
Nije puno kostao, oko 110 evra.
Svidja mi se sto je cifer iste boje kao i titanijumska narukvica, izuzetno lepo su to uklopili.
Zbog titanijuma je male tezine, pa se prosto ne oseca na ruci.
Iluminacija je ok, ne moze bas da se meri sa Monsterom ali nije losa, a doduse posto je kvarc ima i funkciju svetla.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
I ja,malo po malo, popunih svoju kutiju...
Vec za sledeci sat moracu da kupim jos jednu.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Kad sam se vec bavio fotografisanjem satova, ajde da slikam i 2 sata moje supruge.
Casio za svaki dan i malo elegantniji Timex.
-
Zaista lepa, i raznovrsna kolekcija. Vidi se da su modeli pazljivo birani :)
sve pohvale
-
Oblicna kolekcija, svi su dobri, ali amfibia je:adore:
-
6 Priloženi(h) fajl(ova)
Danas mi je konacno stigao i plavi Nato 18mm kais-tacno mesec dana je putovao paketic iz USA.
Ne secam se da sam duze cekao na neku posiljku pre ove...
Evo malo slika sa oba kaisa:
-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Ovaj G-Shock mi se bukvalno dopao na prvi pogled i prosto sam morao da ga kupim.
Backarelli mi je skrenuo paznju na Igora sa KP sajta i G je stigao danas.
Komplet pakovanje, limenka, papiri sve je bilo ok.
Kostao je 110 evra.
Sam sat je prilicno veliki, iz serije X-Large a precnik kucista je 55mm ali se zbog male tezine (70 g) skoro ne oseca na zglobu.
Odabrao sam stealth/military verziju, tako da su natpisi tamnije boje a displej je inverzan.
Citao sam komentare na WUS-u da su ovakvi G manje citljivi na suncu, ali ja to nisam primetio, bez problema se vidi sve.
Same funkcije su standardne za jedan G-Shock samo sto je ovaj model i antimagnetican.
Gumena narukvica je klasika za G-Shock, vrlo udobna, doduse ova je malo sira sa metalnom kopcom sa duplim zakopcavanjem.
Vrhovi kazaljki su lumiscentni, tako da se vide u mraku, a duzina led osvetljenja moze da se podesava.
Evo malo slika, mada je sat vrlo nezahvalan za slikanje:
-
Vlado, čestitam na dobroj kupovini :thumbup: u zdravlju ga nosio. Baš moćno deluje!
Na grupnoj slici meni je najsimpatičniji onaj stariji model, prvi sleva. :)
-
Cestitam na kupovini, sa G-shock-om nema greske:congrats:
-
Cestitam zemljace,a sutra avionce.
-
Vlado , uhvatio me neki grip, te tek sad dodjoh na forum. Čestitam na prinovi i sada, ovako javno ! :congrats:
Kako mi je krivo, što slike sata ne mogu ni upola (ma kakvi i manje) pokazati njegov stvarni WOW efekat ! (totalno ne fotogeničan) :(
Ja nisam ljubitelj analogno-digitalnih satova ni malo , te sam u jednom momentu hteo i da odreagujem na tvoju odluku i predložim neki drugi G za kupovinu. Odustao sam od toga, jer mi je bilo bez veze da ti ja namećem neki svoj ukus. Zato sam nekako "hladan" otišao da vidim sat (da li je sve u redu) . Kada sam izvadio ovaj G na svetlo, stvarno sam se na sekund zbunio i ustuknuo , ne nadajući se takvom prizoru ni malo. :ohmy: Stvarno ukusno odradjen sat, maksimalno...:drool:
Čestitke još jednom i nek` te u zdravlju i veselju služi !!!
-
Vlado 035 svaka čast na novom G-shock satu,čestitam i ŽIVEOOOOOOOOOOOOOO CASIOOOOOOOOOOOOOOOO!!!vel pozz svima!:w00t:
-
5 Priloženi(h) fajl(ova)
Moj Darwil vec godinu dana stoji i ceka na servis. Moj deda ga je dobio '72 godine a u fioci je stojao od '96.Cim sam ga dobio odneo sam ga kod casovnicara u mom gradu koji ga je otvorio, pogledao mehanizam i konstatovao da je ispravan i da ne treba nista da se dira.
Na moju primedbu da je sat star skoro 40 godina a da zadnjih 15 godina nije koriscen i da sigurno treba bar servis da se odradi i da se podmaze mehanizam odgovorio je da ne treba dirati sat koji radi?
U pitanju je stariji i iskusan majstor, i ja prosto nisam mogao da verujem sta mi je rekao. Verovatno ga je mrzelo da ga sredjuje, pa me je otkacio.
Na forumu sam dobio preporuku za Casovnicarsku radnju Kostic-Dojcinovic i konacno sam pre 2 nedelje odneo Darwil na sredjivanje. Majstor je pregledao sat i odmah konstatovao da 2 zupcanika moraju da se zamene, da je neophodno ciscenje i podmazivanje. Dogovorili smo se da mu ostavim sat na servis, da zameni pleksi, ocisti cifer i kazaljke, ispolira kuciste, zameni zupcanike i krunicu, servisira i podmaze mehanizam.
Iskoristio sam posetu servisu da majstor fino podesi i moj Steinhart, koji od momenta kupovine zuri oko 35 sekundi dnevno, i to je na licu mesta sredio, stavio ga je na aparat i podesio, tako da sada sat dnevno zuri 3 sekunde, i to bez korekcije nocu.
Sve u svemu, majstor (mladji decko, ne znam mu ime) je delovao vrlo ljubazno i izuzetno profesionalno, odmah je ustanovio kvar i predlozio sta da se uradi na Darwilu, moj Steinhart sa Etom 2428 je odmah nastelovao i moram da priznam da me je, posle prethodnih iskustava sa drugim casovnicarima, bas iznenadilo da neko radi svoj posao kako treba.
Darwil mi je danas stigao iz servisa i evo par slika, a u najskorije vreme moram da mu nabacim neki kozni aligator kais, mislim da ce odlicno da mu stoji.
-
Sat izgleda odlicno:thumbup:
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo jos malo slika Agat stoperice koju sam kupio posto sam procitao odlican Skydrummer-ov tekst o Sovjetskim stopericama
-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
A posle duzeg traganja za dzepnom Molnijom, naletim na model koji mi se odmah prisvidjao, a sama Molnija je u izuzetnom stanju, bez ogrebotina i ostecenja, bukvalno nova, tako da sam je odmah kupio.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
-
Agat štoperica i Molnija su super!
Baš dobro izgledaju! :)
U zdravlju i dugo da te služe!
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Moja kutija za satove je vec popunjena, moracu da kupim jos jednu-doduse, Casio i Timex su satovi moje supruge :)
-
Cestitam, Agat i molnija su odlicni:congrats:
Zelim ti da popunis jos koju kutiju;)
-
Čestitam na nabavci Molnije.
Čudo jedno koliko ima odlično očuvanih satova ovog proizvođača.
-
Cestitam zemljace i sto pre da popunis drugu kutiju :D
-
Cestitke na zaista odlicnim primercima :congrats:! Cela kolekcija je prelepa, bas je lepo kad ovako, s vremena na vreme "uhvatis" fotku trenutne kolekcije ;).
Uzgred - ovo me je podsetilo - i meni fali veca kutija za satove!
-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Odavno planiram da na moj sredjeni Darwil nabacim neki kozni kroko kais i nikako da to uradim.
Slucajno danas svratim u jednu radnju koja prodaje satove i ispostavi se da u prodaji imaju i kaiseve, i tu konacno nadjem kais koji mi se odmah dopao.
Klasican crni kais od telece koze sa kroko uzorkom, ali mi se svidja sto je diskretno uradjen, nije prenaglasen kroko.
Bas sam zadovoljan kako mu stoji!
-
Imam isti takav kaiš.
Neobično kvalitetan za te pare.
I posle godinu dana nema tragova korišćenja.
-
-
-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Totalno neplanirano kupio sam novi sat...
Primetio sam da se u poslednje vreme pojavio veliki broj ruskih satova, pogotovo Raketa, na KP sajtu koji se reklamiraju kao potpuno novi, nekorisceni satovi.
Nisam nesto bio zainteresovan, ali malo po malo, uhvatio sam sebe kako proucavam oglase sa tim Raketama, i juce kupim jedan za 1.200 dinara.
Nisam znao sta da ocekujem, ali sat je bio bukvalno nov, u kutiji, sa deklaracijom i datumom proizvodnje.
Navio sam ga i sat je bez problema proradio.
Stavio sam mu nov kais, i svidja mi se kako izgleda.
U pitanju je mehanicki navijac 2609.HA i videcu kako ce da se ponasa u daljem radu.
Naravno, sleduje mu jedno detaljno ciscenje i podmazivanje.
Evo nekoliko slika:
-
-
Čestitke i od mene.
Raketica je super...A tek deklaracija :thumbup:
-
Da , ja obožavam te Rakete... kako mi žao Pobede koju sam bukvalno novu sa deklaracijom uspeo kao klinac da "popravim" :( odmah se nje setim kad vidim ovako nešto.
Sve čestitke, naravno !!!!
-
Cestitatam druze, lepa Raketica nema sta.:thumbup:
Samo se pripazi, posto su pristupacne, a dobre, tesko je zadrzati se samo na jednoj.;)
-
Stvarno izgleda ko nov, krasan primjerak. Cestitke!