-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
gdin Branko - Moji satovi
Pošto sam,nadam se,savladao lekciju zvanu "Postavljanje slika" evo još jednog od mojih satova:
Prilog 53934Prilog 53935Prilog 53936Prilog 53938
U pitanju je model koji je moj deda kupio 1947. godine. Kao što vidite-sat je u sasvim OK stanju. Staklo je malo naprslo,pa bi ga valjalo promeniti i uraditi servis. Ne verujem da ću menjati majstor Aleksandra... Kučište je u sasvim dobrom stanju,ali ću ga verovatno ispolirati kako bi bilo tip-top.
Želeo bih da čujem vaše mišljenje po pitanju sledećih stvari:
1) da li smtrate da bi trebalo eventualno očistiti cifer i srediti kazaljke? Meni se sadašnji vintage look jako dopada,pa sam u nedoumici
2) koje boje kaiš preporučujete?
Pozdrav
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Dobro veče! Evo jednog džepnog sata iz moje skromne kolekcije:
Prilog 53942Prilog 53946Prilog 53947
Iskren da budem ne znam iz koje godine datira niti koja je oznaka modela.
Znam tri stvari i odusevljen sam njima:
* ima plave kazaljke(ne znam koliko se to na slici vidi)
* u izuzetnom je estetskom stanju
* radi kao sat :lol: Šalu na stranu, rezerva mu je 42h,a nije nošen na servisiranje! Nisam precizno merio odstupanje, tako da ne mogu podeliti s vama taj podatak.
Ukoliko neko zna nešto o ovome modelu-zamolio bih ga da prokomentariše.
Hvala unapred!
-
Re: Marvin 1947. godište
lep sat! :thumbup:
u vezi s ciferom - ja bih ga sredio koliko god je moguce, ali bojim se da nece mnogo moci ni da se uradi. ne vidi se bas najbolje, ali cifer kao da je nacela vlaga, a ne vidim u kom su stanju kazaljke. cini mi se da su patinirale toliko da ih nece biti moguce potpuno ocistiti.
sto se kaisa tice, to ces vec lako menjati dok ne nadjes odgovarajuci.
-
Re: Marvin 1947. godište
Sto se vlage tice-casovnicar kaze da je suv kao barut i da je to retkost. Izgled cifera je poput Armanijevih satova-krajnji,krajnji retro. Neka zelenkasta boja...Brojevi su poprimili tamniju boju, dok su kazaljke u boji starog zlata. I meni deluje da ce kazaljke biti jako tesko srediti,pa iz tog razloga razmisljam da ih ostavim da budu bas takve kakve su-krajnje autenticne.
-
5 Priloženi(h) fajl(ova)
Citizen 4- R02149 RC
Ovo je sat koji sam dobio za svoj 18-i rodjendan od jednog jako bliskog rodjaka. I dan-danas mi je taj sat veoma drag i ne bih ga se odrekao ni za šta. U pitanju je model Citizen 4-RO2149 RC, automatik, 21 rubin. Sat dugo vremena nisam nosio,ali radi bez ikakvih problema. Jedina stvar koja mi se mota po glavi je promena narukvice,posto preferiram kozne. Ne znam kako bi to ispalo,pa ukoliko je neko menjao na nekom od sličnih satova-dragoceno bi mi bilo da pošalje sliku(plašim se zbog lufta koji će ostati gde metalna narukvica naleže). Mislim da bi mu najviše odgovarala neka siva boja, pošto sam probao par crnih i ne dopada mi se kako stoje.
Evo slika,pa bih voleo da čujem vaše predloge.
Prilog 54000Prilog 54002Prilog 54004Prilog 54005Prilog 54006
-
Re: Citizen 4- R02149 RC
Imam slican model Citizena, i mislim da mu najbolje stoji ta originalna celicna.
-
To su mi skoro svi rekli, ali ja nesto njome nisam odusevljen. Retko koja metalna narukvica moze da mi se dopadne... Gledao sam neke Seiko 5 i Seiko 5 Sport(SNZH serija) kojima je zamenjena narukvica i jako mi se dopalo. Ovako mi sat samo stoji-ne nosim ga.
-
Ako ne nosis sat zbog narukvice, svakako je bolje promeniti.
Sat u ruke i pravac u prodavnicu, i isprobas nekoliko kajiseva, dok ne nadjes odgovarajuci.
-
Re: gdin Branko - Moji satovi
Slažem se sa Rusom po pitanju narukvice,meni je čelik extra.Sat je odličan,veliki pozdrav!
-
6 Priloženi(h) fajl(ova)
Добро вече свима! ВЕЧЕРАС СЕ ОСТВАРИО САН! Не знам како да опишем своја осећања у овом тренутку :) Постао сам поносни власник Omege Geneve- НОВЕ НОВЦИЈАТЕ! :) Позлата 20 микрона... Сат је стар преко 30 година и никада није стављен на руку!!! Као што ћете видети на сликама, на сату је апсолутно све фабричко: копча, каиш, круница, кутија... Часовничар Бојовић је остао без текста...
Prilog 54964Prilog 54965Prilog 54966Prilog 54967Prilog 54968Prilog 54969
Поздрав,
Бранко
-
Cestitam:congrats:
Ne nalazi se cesto sat star 30 godina u takvom stanju.
-
Ovo je stvarno... :adore: Svaka čast na "ulovu" ovakvog komada, zavidim ti ( ;) ) Kroz moje ruke su samo krševi neki prolazili :D . Obavezno bolje slike da obezbediš...ne zanima me kako :laugh:
-
ХВАЛА ПУНО НА ЧЕСТИТКАМА! Бојовић човек није могао да верује својим очима... Сат никада није отваран!? Само ћу му урадити сервис-да се подмаже... Било би лепо да ми неко да податке везане за механизам и да каже годиште,пошто то заиста не знам. Ух...какав осећај-први прави сат! И то пре тридесете... :lol: Следећа жеља је Hamilton Intramatic и онда се неко време заустављам. Која је ово зависност-ни слутио нисам. :)
-
Cestitam, gos'n Branko, poznat mi je taj osecaj, a bogami, imas razloga za srecu. :)
Zaista, tesko je naci prakticno NOS primerak ovako lepe Genevice!
-
Svaka cast, odlican pronalazak!
-
-
Uz zaslužene čestitke i...
Citat:
Obavezno bolje slike da obezbediš...ne zanima me kako:laugh:
-
Pridruzujem se cestitkama gdin Branko! Ovakvi ulovi su zaista retki. Poznat mi je osecaj kad uzmes prizeljkivan sat, pa jos u ovakvom stanju - :adore:!
-
Taj sat se dugo "vukao" po oglasima.
-
Milanche78, mislim da si ga pomesao sa nekim od slicnih satova...oglas za ovaj je objavljen tek sinoc. U pitanju je sat koji predstavlja porodicno nasledje i kao takav je stajao u vitrini.
Vladas,hvala puno! Toliko dugo sam trazio neki minimalizam da sam razmisljao i da dignem ruke! Kontaktirao sam Zlataru Majdanpek H ( obzirom da su zastupnici Hamiltona), ali ni posle 10 dana nisam dobio odgovor na mail!?!? Toliko o poslovnosti...
-
Ma pusti njih, glavno je da si dobio SATINU koja odlično izgleda.
Neka te dugo i u zdravlju služi :beer:
-
Hvala Nešo puno na lepim željama! Iskren da budem-baš su me razočarali...pa,da sami prave sat pa bi za deset dana nešto načinili. Jedino šta vredi u toj radnji su Hirsch kaiševi! Osoblje neću komentarisati... Kada meni kao početniku ne znaju da daju odgovore na neka osnovna pitanja, mogu misliti kako je sa vama koji neuporedivo više znate o satovima.
-
Čestitke i sa moje strane.
-
Госн' Бранко, ово је права ствар!!! Честитам!!! :)
-
Хвала пуно zma! Искрено,ја сам први био веома скептичан кад сам звао али испоставило се без икаквог разлога. Покушаћу да направим боље слике-тек да вам свима дочарам какав је сат у питању.
-
Gospodine Branko,sumski duh se pridruzuje cestitkama.Odlicno :congrats:
-
6 Priloženi(h) fajl(ova)
Добро вече!
Данас сам се мало поновио,па мислим да је ред да вам се похвалим...У питању је Пољот! Руска душа...:)
Купљен је од члана Lemi-ja и могу вам рећи да оно што ми је рекао преко телефона је ништа наспрам онога како сат уживо изгледа! БЕЗ И ЈЕДНЕ ЈЕДИНЕ ТАЧКИЦЕ!!! Хвала пуно Lemi! Такође, морам да се захвалим и на сликама и надам се да ме неће тужити за ауторска права...:D Што се трговине тиче са поменутим чланом-свака му част!
Prilog 57224Prilog 57225Prilog 57226Prilog 57227Prilog 57228Prilog 57229
Надам се да сам макар мало успео да вам дочарам сву лепоту овог сата...
Поздрав,
Бранко
-
Jako lep sat i koliko vidim sav je u čeliku ( češći su hromirani modeli ). U zdravlju ga nosio.
-
-
Cestitam, zaista izgleda odlicno:congrats:
-
Хвала вам пуно на честиткама! Заиста је сјајан сат...а тек онај препознатљиви звук-непроценљиво. :) Искрено,нисам могао ни да наслутим да сат нема ни једну једину тачкицу-али је тако. На моју велику радост... :)
-
-
E, poljot izgleda kao da je upravo izašao iz fabrike. :beer:
-
Svaka čast i tebi i Lemiju, odličan sat, a dizajna i izgleda se ne bi postidela ni Omega! :)
-
i ja se još jednom pridružujem čestitkama i napominjem da mi je veoma drago kad sat ode takvom ljubitelju satova kao što je BRANKO....:thumbup:.....
-
Драги пријатељи,
данас је у моје власништво стигао дуууго очекивани сат... HAMILTON INTRA-MATIC! 38mm, црни цифер,кожни ремен...
Не знам шта бих вам рекао осим да сам одушевљен :) Тако једноставан,а тако "богат"... Покушаћу да набавим што бољи апарат-како бих покушао да вам дочарам сву лепоту мог новог љубимца. ЕТА 2892-а механизам, сафир кристал...
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Део колекције у једној слици... Prilog 104000 ... са посебним освртом на Prilog 103999