Cestitam, u zdravlju te sluzio!
Printable View
Cestitam, u zdravlju te sluzio!
Čestitke, lep sat, sigurno će privlačiti pažnju, u zdravlju nosio i brzo se ponovio!
Čestitke Dukin, lep i kvalitetan sat. U zdravlju ga nosio.
Odlazak u inostranstvo na par dana, kod prijatelja u posjetu,i težnja da se vidi nešto što nije svakodnevno, pogotovo u svijetu satova iznjedrila je sat Zeppelin za koji, iskreno, nisam znao ni da postoji. Satovi su me oduševili svojim izgledom a ni cijene nisu prejake. Limitirana edicija za stogodišnjicu izrodila je nešto čemu nisam mogao odoliti:D.
Prilog 103327 Prilog 103328Prilog 103329
A onda povratak kući. S obzirom da sam zbog kupovine bio bukvalno "u oblacima" red je nekoliko fotki u tom okruženju...
Prilog 103330Prilog 103331
Kasnije sam malo proučavao ovaj brend i saznao da je Njemački, da su ove satove koristili njihovi piloti, da rade pod okriljem Junkersa...itd
Jako lijep izgled, predivna narukvica, prilagodljiv na ruci...jednom rečju PUN POGODAK..
Samo naprijed, Dukin, pravi si kolekcionar, a kolekcija će ti, sasvim sigurno, na bilo koji način vratiti sve uloženo.
Dukin
Čestitam!.
Lep sat!
Zeppelin koristi razne mehanizme...Koji je u tvom satu?
Kladim se da je na bazi 3133 :)
Dukine, odlican "rusko-njemacki" sat! :congrats:Nosi ga u zdravlju i uzivaj u njemu!
Vladane, da, oni imaju razne mehanizme, sjecam se jednig njihovog hronografa, sa crnim ciferom, koji je kvarcni, ali mislim da im ova limitirana serija hronografa ide uz poljot 3133.
Dukin, cestitke i od mene :thumbsup:......a i satic na fotkama u ambientu.....:yes4:
:congrats:neka je sa srecom
Cestitke na prinovi!!
Svaka cast Dukin, lep sat! :)
Zahvaljujem se svima na lijepim čestitkama.
Evo sajt sa kompletnim karakteristikama ovog sata. A kalibar je RONDA 5020.B
https://www.youtube.com/watch?v=mw2ehvct1HY
Pozdrav svim forumašima...
Želim s vama da podijelim radost koju osjećam zbog novog sata u kolekciji:lol:.
Citizen Elegant Chrono.
Sat je stigao sinoć i sasvim "slučajno" se poklopio sa jučerašnjim rođendanom:drool:.
Prvi utiscu su jako pozitivni, lijepo stoji na ruci, nije ni preglomazan a ni mali, baš kakav volim. Narukvica je kožna i čekam da se malo "razgazi" jer je malo kruta. Sat je Eco-Drive i ima radiokontrolisano vrijeme.
Što se tiče dodataka ima ih zaista puno: datumar, perpetual kalendar, hronograf, datum, dane u nedelji, doba dana, svetsko vrijeme... I pored ovoliko dodataka ne izgleda mi previše "napadan" jer nisam baš ljubitelj takvih satova.
Mehanizam je CalH800 s kojim se nisam do sada sretao tako da ne mogu komentarisati.
Da ne bi više dužio evo nekoliko fotki:
Prilog 113251
Prilog 113252Prilog 113253Prilog 113254
Prilog 113255Prilog 113256
Cestitam na prinovi!
Stavi i neku fotku sa ruke kad stignes...
Cestitke
Cestitam komsija, nego kao sto RUS napisa, stavi i neku fotku sa satom na ruci. :yes4:
Hvala svima. Evo nekoliko snimaka sata na ruci. Snimam telefonom tako da nije baš najjasnije.
Prilog 113262Prilog 113263Prilog 113264
Dukin cestitke na novom satu....uzivaj u njemu :thumbsup:
Dukin, čestitke :congrats:
Dukin
Čestitke i za rođendan i za odličan sat :beer:
Dukin :congrats:
Čestitke Dukin. U zdravlju te služio.
Evo još jednog sata u mojoj kolekciji. Legendarna petica. Naime, evo već godinu i po kako sam na forumu i od kako se "zapalio" za ovaj divni hobi. Zaista moram da priznam da na početku ništa nisam znao o satovima ali sam kroz ovo druženje i aktivno praćenje i učestvovanje na forumu prilično proširio znanja (bar se nadam da jesam :P).
Od prvog dana sam čitao i slušao o Seiku petici i logičan slijed stvari je bio da ga imam u svojoj kolekciji. Sat sam kupio korišten i mislim da je klasičan ali mene je jako obradovao..Od juče kad sam ga preuzeo sam sav nasmijan. Uz tu kupovinu kupio sam i novi plavi kožni kaiš za Casio pa ću i tim da se pohvalim.:dance3:
Prilog 116583Prilog 116584Prilog 116585
Narukvica je detaljno očišćena sa Axelom (iskustvo naučeno na temi od neki dan) i oprana u čistom alkoholu. Rezultat vidite.
Čestitam!
Zanimljiva boja cifera i dezen narukvice
:thumbup:
Cestitke na petardi :congrats:
:congrats: Neka te dugo sluzi
Odlična petarda i jedna od većih za koje znam.
Čestitke.
Revitalizacija kožnih kaiševa i čišćenje metalnih narukvica u opuštenom nedeljnom popodnevu...
Prilog 120781
Novi Orient mako...
Prilog 124551
Prilog 124552
Prilog 124553
Dukin :congrats:
..Dukin :thumbsup:
Dukin,čestitam! :thumbup:
Dukin neka ti je sa srecom i hair da mu vidis. :congrats:
Hvala drugari...
Послато са SM-G900H уз помоћ Тапатока
Super je Mako, cestitam. :thumbup:
Narucen je nato kais i silikonska narukvica...pa cu da se igram malo...
Послато са SM-G900H уз помоћ Тапатока
Kolega, dobar Mako :thumbsup:
Čestitke Dukin. U zdravlju ga nosio.
Čestitke Dukin.:congrats:
Odličan sat. U zdravlju da te služi dugo.