Re: Ticino Vintage Hand Wind PVD 44mm
potpuno se slazem sa krstinom - iako sam i ja 'nomad odlucio da uzmem laco, nije ga bilo na lageru mesecima, pa sam se iznervirao i uzeo ticino. :) i mislim da nisam pogresio jer sam za upola manju cenu dobio odlican sat. naravno, ima nesto i u imenu, i laco je - b-type i navijac - i dalje na spisku zelja, ali ticino je, po mom misljenju, savrsen entry b-uhr!
tića nudi safirno staklo, c1 superluminovu i plave kazaljke (na koje sam ja pao :D) za manje para nego sto laco nudi miyotu automatik (mene jos posebno nervira sto je na toj miyoti sakriven datum ispod b-uhr cifera, pa mi je u tom smislu jos gori fake), mineralno staklo i kazaljke sa sivim ivicama.
uglavnom, mislim da je tića fantasticna kupovina dok se ne skupe pare za nesto zaista ozbiljno! ja sam svojim prezadovoljan posle 2 godine druzenja. za te pare bi bilo bezobrazno ocekivati vise. :yes4:
a jednog dana pasce neki laco ili stowa sigurno. :)
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Aj ponesi to cudo na neku zbirštinu :D
Sad se setih. Sve vreme mi u glavi odzvanja: Tićino, Tićino.... Ako me ova dementna pamet dobro služi to je bila prva Hanibalova pobeda na Rimskom tlu (zatim slede Trazimensko jezero i Trebija, a kao slag na tortu Kana). :D
Ha...jos nisam toliko senilan. Bravo ja :)
U redu ubedili ste me :thank_you2:
Movement: Asian 6497 swan neck; 21,600 bph Cotes De Geneve- samo je pitanje kako ovo radi
anbeast, streberu jedan...! :D pa da, rekao bih da je scolucci italijansko prezime, pa pretpostavljam da je osnivac, vlasnik, blagajnik i direktor tomas scolucci odabrao ime ticino jer asocira i na njegovo poreklo i na svajcarski kanton, sto nikako nije lose kad su satovi u pitanju, a sto u americi jos sve ima dodatni ukus egzotike. @stojan - kod mene radi fantasticno, i verujem da ni ovaj sigurno nije losiji. ne verujem da bi se scolucci igrao reputacijom koja se tesko stice kada su satovi u pitanju, a o ticinu se uglavnom mogu procitati samo dobre stvari.
Pa vrednost kineskih mehanizama ce se pokazati za par godina, za sad su komentari dosta pozitivni, ali videcemo. Meni je najveca nepoznanica od kojih se materijala i kakav je taj materijal od kojeg se preve mehanizmi.
Nisam jos odlucio sta da radim:)
Imam ga za 110 eura sve sa slanjem, ali ako me ovi nasi oporezuju na punu cenu, platicu jos 50 eura carinu i PDV:banghead: Onda vise i nije toliko povoljan.
Mozda nece :) Kazi mu da stavi cenu 100 (toliko se valjda ne carini) :)