Re: Satovi za svakog - Pomoć pri kupovini
Citat:
Baron kaže:
Prijateljski savjet, ni jedan od ovih predloga! Kolege nisu pročitale tvoj mail do kraja.
Za biciklo nikako nije automatik, a ni ostali mehanički satovi. Vibracije vožnje bicikla su toliko velike, čak i po asfaltu, da je samo GShock je za tu namjenu.
Ja sam na Longinesu odvalio aluminijski umetak, majstor me upozorio da više to ne radim ovom diveru.
Послато са SM-G960F помоћу Тапатока
Nije da protivrecim, ali evo zadnje vreme sam opet aktivirao bicikl za do posla, nosim automatik konstantno to vreme (Seika), nikakvih problema niti promene u ponasanju nisam primetio. Zavisi od grada i kako su uredjene staze, ali smatram licno da par km asfaltirane staze dnevno (bez nekih rupa i slicno) nece uciniti neko zlo automatiku. Definitivno za neku duzu i ozbiljniju voznju i ja preferiram nositi G-Shock (ima manjih modela, poput 5600-otke i takvih nekih klasika :) )
Ma po Podgorici sam biciklom, 2do3km do posla i nazad jos toliko. Sve uredjeno, barem taj dio puta. Imam druga u njemacku i u rusiji, pa bih odatle uzeo neki sat. Mada juce sam bio u prodavnicu, gledao neku certinu, jeft je nego u rusiju, ova desno skroz, 720e i dat ce prodavac popust, u rusiju oko 800e. Iskreno, ovaj sat kad ga vidjeh mi se najvise svidio, mislim da se moze komb sa raznim narukvicama. Sta predlazete? Certina seiko tisot? Ili ovaj sinn, o njima bas nista ne znam. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...adf10c3e27.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c9e531f463.jpg
Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk
Uh, taj Sinn izgleda prelepo (a i visa klasa je od svih pomenutih :) )
Samo bi mi ga prvih par meseci bilo zao drmusati na bajsu. :D
Citat:
voosaai89 kaže:
Uh, taj Sinn izgleda prelepo (a i visa klasa je od svih pomenutih :) )
Samo bi mi ga prvih par meseci bilo zao drmusati na bajsu. :D
A nema smisla da nosim sat od 2000e na biciklo, al mi je prelijep i takav bih odma kupio. Ali pare, 500mozda do 600 da se ispruzim i to je to za sad. Gledao sam i neki swiss mil. Ali nisu mi lijepi uopste, nismo kliknuli
Ta desna Certina izgleda pristojno, ali me licno powermatic mehanizam odbija kod tih entry-level swiss automatika. Ja bih pogledao Steinhart satove, kao sto je neko od kolega predlozio, pogotovu ako imas vec drugara da ti donese iz Nemacke (pored homage Rolex modela imaju i svoje neke kreacije), kvalitet im je na visokom nivou, a koriste klasicne ETA (2824-2892)/Sellita (SW200-SW300) mehanizme.
U nemackoj ima mnogoooo dobrih satova.
Sent from my SM-A605FN using Tapatalk
Aj posaljite neki sajt, moze i privatno koji je bas za njemacku. Gledao sam sad neke Tisot, skuplji nego po sajtovima makar duplo. Katastrofa
Citat:
milos14 kaže:
Aj posaljite neki sajt, moze i privatno koji je bas za njemacku. Gledao sam sad neke Tisot, skuplji nego po sajtovima makar duplo. Katastrofa
https://uhrforum.de/forums/angebote.11/
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-...0:500/uhren/k0
I ja ostajem pri onom sta sam ti ranije napisao - u tom cenovnom rangu je Steinhart debelo najbolja kupovina - bez obzira uzeo novi ili polovni. Samo sto Steinharti u Nemackoj odlicno drze cenu i zavisno o modelu polovnjak ces dobit mozda za samo 20-25% jeftinije od cene novoga
I ja isto mogu da kažem za Steinhart, imao sam 3 do sad.
Ljudi ih ili vole ili ne vole :)
Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk
Citat:
milos14 kaže:
Idi na Chrono24 pa vidi sta ima na stanju u Nemackoj. Imas dobrih i nemackih brendova
Sent from my iPhone using Tapatalk