Re: Sat za advokata do 100 e
Ma uzimaj neku elegantnu peticu i nema greške
sent from my Gant fashionphone
Seiko SNZG13k1 Automatic je moj predlog. Iako je u osnovi "Military" model, izuzetno je elegantan pa prolazi bez problema i kao dres sat. Dimenzije su mu isto tako veoma dobre, nije predebeo a prečnik kućišta mu je 42 mm.
Možeš ga probati i kupiti ako ti se svidi u Beogradu i trenutno mu je cena snižena na oko 15.000,00 din.
Po mom mišljenju odličan izbor za taj novac.
O ovom modelu možeš naći na forumu opis i impresije članova koji ga imaju.
Sretno pri kupovini.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...0ac7361b1e.jpg
Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
Jako lep sat, ali sam spreman da dam do 12.000, pa gledam nešto u tom cenovnom rangu.
Sent from my HUAWEI CUN-L01 using Tapatalk
Ma naruči sa Creationwatches neki Seiko 5 za šezdesetak evra ili J. Springs, koji je isti samo ne piše Seiko 5, ali to je taj mehanizam, to je taj sat, ima ih već za 43 evra. Možda ga i ja uzmem.
Imam ja jedan Seiko 5 u vidu i mogu da ga dobijem po staroj ceni, od 10.600.
A sto se tice narucivanja, vidim da je free shipping, ali kad se plati carina, reimo za SNZG13 koji kosta 120€ tamo, ispada isto.
Послато са LG-D280 уз помоћ Тапатока
Da ali ti naruči neki do 50 evra i nema toga :) a i ako naručiš skuplji dešava se da ne carine.
Pogledaj detaljnije i Seiko, Citizen, Orient, možda vidiš još nešto. Pogledaj i dutyfreeislandshop.com. Ako ti treba pomoć oko naručivanja, javi se, imam karticu.
Ja razmišljam o ovom
http://www.creationwatches.com/produ...atch-9134.html
A nesto ovako?
Casio MTP-E127D-1A
Casio MTP-E127D-2A
Za oba mozes lako naci koznu narukvicu, po meni je to malo vise poslovniji izgled nego metalna.
Imas i Orient i Seiko u polovnim satovima, mozda bi ti tako nesto bilo interesantno.
Seiko SUR 145 P1 | Svet Satova
Orient FER27007W0 | Svet Satova
Pff, ovo je penal.
RN3 Pro via TT
Kako vam se čini ovak Orient?
http://www.creationwatches.com/produ...atch-7155.html
Koliko bi izašao sa shippingom i carinom? Vidim da piše da je free shipping worldwide, ali da li je zaista tako, i da li šalju za Srbiju?
Da, zaista je tako. Ako te carina ne zakači, ništa ne plaćaš dodatno. Ako otvore paket, računaj valjda još 32% od cene (koju oni procene)
A zasto Petre "koju oni procijene"? Zar ne pise na paketu cijena sata i na to 32%?
Jednostavno - carina ima diskreciono pravo na procenu cene. To je uvedeno usled zloupotreba, npr. ako pošiljalac po dogovoru napiše nižu cenu. Koliko znam, i oni proveravaju cene na internetu, a verujem da i tu postoje zloupotrebe.
Uostalom, imao sam prilike da pre više godina upoznam jednog carinika koji je vozio neki buljavi model mercedesa koji je tada bio relativno skup, a još je i imao neku kubikažu koja podrazumeva skupu registraciju. Bio je sa nekom devojkom koja deluje skupo za održavanje baš kao i njegov automobil. Lik je bio mlađi od mene koju godinu, a ne verujem da je imao platu kao da je neki glavonja u banci. Kada se povela priča o automobilu, hlavio se pouzdanošću ili udobnošću, ali je kukao na potrošnju i registraciju. Ne znam kolike su plate na carini, ali moram priznati da poznajem i ljude koji imaju ozbiljnije poslove ali žive dosta skromnije od dotičnog.
Ako nemaš neki dokaz koliko si sat platio onda je je relevantna njihova procena.
U suprotnom će prihvatiti cenu koju si stvarno platio.
Screenshot ponude sa creationa, izvod iz banke o uplati i nećeš imati problema.
Naravno ukoliko carine paket. Ako prodje bez carine utoliko bolje.
Skrenusmo sa teme, pitam zato sto sam porucio sa sat sa Creation Watches-a, imam odgovor od njih, uplatu i ostalo. I da mi carine na tu cijenu oko 40-ak € bih platio. A nisu hteli da upisu manju cujenu na paketu, sto pominja Nesa, takva im je politika, bar takav sam ja dobio odgovor.
Послато са GT-I9060 уз помоћ Тапатока
S tim da se žalba uglavnom ne isplati jer su generalno korektni. Ne preteruju sa osnovicom i kad preteruju, dok platiš taksu na žalbu i iscimas se shvatiš da ne vredi i platiš.
Generalno je navođenje manje cene od stvarne na paketu zabranjeno i retko koji ozbiljan prodavac hoće to da radi. Recimo meni niko iz USA i Japana to nije hteo. Hoće rujke i kinezi.
RN3 Pro via TT
Citat:
Elvedin kaže:
Skrenusmo sa teme, pitam zato sto sam porucio sa sat sa Creation Watches-a, imam odgovor od njih, uplatu i ostalo. I da mi carine na tu cijenu oko 40-ak € bih platio. A nisu hteli da upisu manju cujenu na paketu, sto pominja Nesa, takva im je politika, bar takav sam ja dobio odgovor.
Kad sam kupovao sat na Creation Watches oni su mi napisali manju cenu bez da sam to od njih tražio,tako da su mi carinu naplatili svega 1.000 din.Mislim da oni i sami već imaju iskustva sa tim,čim su tako reagovali.
I ja sam procitao neke komentare o tome, pitao ih i nisu hteli.
Pesekao sam. Naručio sam Seiko SNK809K1.
Cestitam! Dobar izbor! Ocekujemo slike, prve utiske i iskustvo sa carinom!
Hvala. ☺ Nije naručen iz inostranstva, već sa sense sajta. Tj, jedna radnja u Leskovcu ima Seiko 5 satove koji im stoje sigurno godinu dana (4-5) modela, ali mi je vlasnica rekla da mogu da naruče sve ono što ima na Sense šopu, i dala mi je po staroj ceni, 10.600 (a na Sense sajtu su 11.900). Taman razlika za kožni kajiš. ☺
Čestitke Mezzano. :thumbup: