-
Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!
Hteo bih da na ovom mestu otvorimo ne diskusiju mada moze i to o replikama koje se prodaju na online berzama.
Ne mislim pri tome na one prodaje gde pise da je u pitanju replika, nego samo na one na kojima ne pise a jesu.
Po meni ovo je potrebno jer sve vise clanova foruma a i gostiju, kupuju satove na ovaj nacin, pa da znaju na koje prodaje da obrate extra paznju. Mogli bi odavde cak uticati i na aukcije, tj da im skrenemo paznju da su replike u pitanju.
Iskreno ne znam koliko ce to imati efekta, ali sto da ne. Mnogi strani forumi imaju ovako nesto, pa mozda ne bi bilo lose da i nas ima.
Ovo je samo moj predlog, ako se ekipa administrator moderatora ne slaze, izbrisite je. Nema ljutnje, ovo je samo predlog...
Pozz Nikola
-
re: Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!
-
i ja mislim da je ideja dobra!
-
Slažem se i u potpunosti podržavam tvoj predlog... I sam sam naišao na mnogo aukcija koje su za predmet imale replike a da to nije naglašeno...
-
Takodje i ja podrzavam ideju
-
Primećujem da se na našem voćnom sajtu za licitacije brišu aukcije u kojima je replika sata, naravno ne obrišu se sve ali mi se čini da su počeli malo više pažnje da obraćaju na tu vrstu "robe".
-
Posto vidim da tema nije obrisana eto prilike da pomognemo jedni drugima. Samo bez teskih reci,jes znam da ima mnogo ljudi koji sami sebe ubedjuju da je nesto original,a nikako nije;)
-
Ideja je odlicna!
Ja bih jos zamolio poznavaoce da ne odgovore samo sa "jeste" ili "nije" nego i da nas (mene) laike poduce necemu.Objasnite molim vas po cemu ste,sta je ukazalo na to da je nesto falsifikat.
Hvala i pozdrav
-
Sve je to lepo ali ne postoji nikakav udzbenik u kome su napisane razlike izmedu originala i kopije. E sad neki ce reci da kad poredimo kopiju sa originalom vide se razlike. Jeste, ali dolazi vreme sve boljih kopija i sve teze ih je prepoznati. Davno su poceli da prave i kopiju cuvenog mehanizma val. 7750, ona je sada sve bolja i bolja kvalitet kucista je sve bolji i bolji. Takode nase trziste je preplavljeno tim kineskim s....a i prosto ubija volju ljubitelja pravih satova.
-
Citat:
nikola0406 kaže:
Posto vidim da tema nije obrisana eto prilike da pomognemo jedni drugima.
Pa tema za sada stoji, sutra ćemo odlučiti šta ćemo sa njom! ;)
Pozdrav
-
Auuu bokte nisam znao da sam vam toliki problem napravio da mora da zaseda vlada :)
-
Ovakva tema mora da postoji,ona pomaze u sprecavanju prevara clanova ovog foruma,koji nisu svi casovnicari i samim tim je neophodna.Bravo Nikola sto si se setio.Cak sam i ja hteo da kupim neki vintage Breitling koji je bio na Limundu,ali kada sam dobro pogledao mehanizam i kuciste shvatio sam da se tu radi o prevari,cifer od original Breitlinga kuciste od nekog drugog sata,mehanizam ne potpisan generic eta ne Breitlingov,iako isti taj ipak dekorisan i preradjen,ali garantujem da se neko zajebao i kupio taj sat.Od tri sata naprave jedan i prodaju ga za solidne pare,sramota
-
Citat:
dragon kaže:
Pa tema za sada stoji, sutra ćemo odlučiti šta ćemo sa njom! ;)
Pozdrav
Dragon dacu sebi slobode da iznesem misljenje u vezi replika. Ovde se izbegava ova rec i uopste diskusija o tome. A to je po meni guranje glave u pesak jer zivimo u takvom svetu da vise ne mozes nista kupiti a da budes 100% siguran da je orginal. Pa negde sam procitao da su pronasli fals Ferari, a sta da kazemo onda za satove. Kopiraju se mobilni telefoni, delovi za raznorazne stvari, parfemi... Nama koji se ne razumemo u te stavri znaci dosta ne samo da mi neko kaze nije orginal vec i da napise zasto. Shvatam da necete da promovisete pirateriju ali mislim da se ovako bas borimo protiv iste. Smatram da sto vise ljudi bude upuceno teze ce se prodavati kopije.Ja licno ne patim od marke a nervirame kada na pijaci vidim "ROLEX" cena 500din. mislim.... negde sam napisao da nemam nista protiv Kineskih jeftinih satova koji nastupaju pod svojim imenom recimo GOER kakvi su takvi su ali su svoji. Posto nikada ne bih stavio na ruku sat koji nije orginal nebitna je marka. A posto ovde ima ljudi koji znaju i hoce da pomognu zasto ne bih mogao da postavim slike i pitam da li je ovo orginal. Kad vec kupujem da kupim pravo a ne neki krs. Eto to je neko moje misljenje.
-
Ne vidim ni ja razlog zašto bi se ova tema brisala... Nije da će neko da deli savet koja je replika najbolja i koju treba neko da kupi, već će članovi koji su upućeniji i bolje informisani da pomažu ostalima da se te replike ne prodaju...
-
Ignorisanjem problema problem nece nestati... Ja bih voleo da tema ipak ostane.
-
Ja sam takodje da ova tema ostane!kako bi laici (poput mene) ipak imali neka saznanja kako eventualno da prepoznaju kopiju,mislim da je to u interesu svih forumasa...to je moje skromno misljenje... :)
-
Evo, posle zasedanja vlade i predstavnika nekoliko neovisnih i zavisnih sindikata :) da se oglasim.
Mogao bih da napišem par reči zbog čega ovakva tema ne mora da postoji i zbog čega se "izbegava" ovaj tip diskusija na forumu, obzirom da ste odmah krenuli u ofanzivu, ali neću jer je TEMA ODOBRENA.
Zamolio bih vas da ne diskutuje o re*likama u pozitivnom kontekstu jer će to gotovo sigurno dovesti do zaključavanja teme.
Takođe, prilikom postavljanja pitanja, molim vas da pored linka odmah postavite i sliku sata za koji sumnjate da nije originalan.
Pozdrav
-
:rolleyes:ovo zavisnih ne znam na sta se misli
-
off topic
Ne znam ni ja, stvarno. :dontknow: :p
-
Ma kakvo branjenje replika. Po meni takve odmah treba uputiti na druge forume, ako postoje i upozoriti da ce biti banovani. Tema je PAZI REPLIKA, da se ljudi ne zalete. Nema razgovora tipa pa sto da ne...Naravno. Evo kako bi to trebalo da izgleda na primer
Prilog 4984
Nakit, satovi i dragocenosti : ROLEX submariner ceramika - ID 417336 - Kupujem Prodajem
Znaci u ovom oglasu nije napomenuto da se radi o replici. Kada u oglasu pise da je replika onda stvarno nema potrebe da se postavlja oglas. Onda je na kupcu da pristane ili ne na to.
Prilog 4985
Nakit, satovi i dragocenosti : Breitling!!!!!1 - ID 399848 - Kupujem Prodajem
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
O ovom satu je već bilo govora, ali pošto prodavac i dalje tvrdi da je original, neka se jave bolje upućeniji članovi da iznesu svoje mišljenje...
Omega
-
Hmmm, ja se ne bih upustao, ne tvrdim da nije original,ali....Nisam bas siguran, vise mi lici da je neki Franken sat, sastavljen od par satova.
-
Re: Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!
To najverovatnije i jeste...
-
Ta Omega se već spominjala...
http://www.svetsatova.com/forum/f116...33-a-2682.html
Sat nije original a mehanizam nije cupillard 233, lepo se vidi da je na njemu izvedeno nekoliko hirurških zahvata.
Cupillard 233 - Link 1
Cupillard 233 - Link 2
Pozdrav
-
Svaka ti cast majstore. Eto ova tema vec radi:) Svaka cast na linku.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo još jedan za stručnjake...:D
Omega Speedmaster
Prilog 5040
-
Longines??
Decki,
Moze mala pomoc??
Nemam iskustva sa Longines satovima.
Naiso sam na ovaj oglas:
LONGINES SAT - Limundo.com
Sta mislite o validnosti ponude??
Originalnost, Cena, Ocuvanost ??
Hvala unapred
-
Citat:
Don_Krstic kaže:
Deluje u redu,trazi jos sliku koju. Cifer je i kuciste deluju originalni,a sat iz 70tih. Ali je i cena lepa,madaaa. Najverovatnije je to sam pocetak 861 mehanizma,mada je fotka losa i ne vidim r u speedmaster. A bitno je. Vidis kako je slovo S drukcije od moderne verzije... a i oznake tritijuma imas na ciferu ako ja dobro vidim na telefonu. U bolnici sam pa nemam komp. Poenta je,ne zaleci se,trazi jos fotki,mehanizma,krunice,malo bolju i ovakvu fotku. Mozda i vredi tih para,a mozda ne... Vidim da je cena sad 150.000din:)
-
Nemam ja te pare...:D To sam više onako okačio zbog drugih...:)
-
-
-
Nije original.
Ljudi, hajde molim vas pored linka postavljajte i slike satova (mislim, obavezno je)!
-
strasno. Em napise da je sat original,a onda stavi ove fotografije... Kako bih ja pohapsio ovakve zlikovce...
-
^ Što je strašno? Extra bre prilika... :laugh:
Interesuje me samo koji mehanizam treba da glumi ono unutar kućišta... Neki Limited Edition twin barrel handwound co-axial automatic?! :laugh:
Citat:
sima hrabri kaže:
Mislim, nadam se da se podrazumeva da ovo NIJE original. :)
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Postovani,
poznavaoci / strucnjaci, bio bih veoma zahvalan ako bi ste mogli da obtazlozite tvrdnje nije ili jeste origina?
Na primer ispod stoje dve slike (malo nize i jos jedan sat,longines), a iznad tvrdnje nije original. Sada se ja pitam da li su oba posta vezana za jedan ili razlicite upite. Zatim pogledam te slike i tako ja gledaaaam i nista ne vidim, sem da je cena veoma mala, a stvarno bih voleo da sam video razliku.
Unapred zelim da vam se zahvalim na razumevanju i poklanjanju znanja.
Na licitaciji je Corum Bubble automatic slika
Prilog 5137
Na ovom linku poledjina ovog sata izgleda drugacije.
Zavrtnji poklopca su obli a ne ravni, klatno je drugacijeg oblika.
Da li je na domacoj licitaciji original ili ne?
-
Komentari su za tzv. A. Lange i za ovu tzv. Omegu. Jasnije? A i ne rece koji ti sat gledas...
-
Giga, kod Omege se jasno vidi da je reč o kineskom mehanizmu unutar kineskog kućišta. Brojčanik sata ne podseća ni na jednu Omegu koja se nalazi ili se nalazila na tržištu. Priča za A.Lange & Sohne je slična i suvišno ga je i komentarisati jer izgled sata i nivo završne obrade ni malo ne podsećaju na remek dela ovog proizvođača. Takođe, A.Lange & Sohne u izradi svojih satova koristi samo plemenite materijale kao što su zlato i platina a ne čelik.
Na kraju, zašto mislite da mogu da se nabave jedan Lange ili jedna Omega za samo 1000 dinara?
Pozdrav
-
Kako nije kada pise "OMEGA":dontknow:
E sada cu da probam da prijavim aukciju da vidimo sta ce se desiti???
Da li onaj nas vocni sajt postuje ono sto prodavac mora da prihvati "Pod punom materijalnom i krivicnom odgovornoscu".
-
To uopšte nije loša ideja! :) Treba poterati i te aukcijske sajtove da malo više obrate pažnju na oglase ovog tipa i da se isti sankcionišu.
-
@ nikola: Jasnije, ja trazim dobro ocuvani Darwil,a usput gledam i druge satove.
@dragon: Hvala, na tvoj post sam mislio kad sam trazio objasnjenja.