-
Paradni sat (za svadbe i sahrane) do oko 300e
Kriterijumi:
- Cena do oko 300e (moze malo preko, ali mnooogo bolje da bude ispod)
- Mehanizam: automatik ili navijac (navijac u krajnjoj nuzdi)
- Precnik: izmedju 40mm i 44mm (44mm ako bas mora),
- Cifer: beli ili srebrnasti, reljefni (da bih mogao da mu kacim crni ili braon kais po potrebi)
Svestan sam da su kriterijumi takvi da me upucuju na Kinu, Rusiju ili mozda Japan. Apsolutno nisam gadljiv na polovne satove i na vintage.
Sta kazete na ovaj SeaGul ? Mislim, mehanicki je, sa komplikacijom, in-house, safir na obe strane i izgleda otprilike onako kako ja zelim :D
Vredi li nesto ovakvo: Oris i jos jedan, Oris (Ovaj drugi doduse nije bas po kriterijumima al' kad nema kise dobar je grad:D)
Da li postoji neki Seiko u ovom rangu cena?
Da li je moguce naci neki pristojan, vintage Lonzin ili Omegu u ovoj cenovnoj kategoriji?
Uzeo bih u razmatranje i neki ruski hronograf, ako nema drugog izbora...
Gore pomenuti kriterijumi (kao sto ste vec zakljucili) nisu u kamen uklesani, mada bih voleo da ih ispostujem.
* Para trenutno nemam. mozda cu imati za mesec - dva, ali volim da se obavestim na vreme.
-
Re: Paradni sat (za svadbe i sahrane) do oko 300e
Paaa....kupi Parnis i ostace ti 280e u dzepu :laugh:
I ja sam imao slicnu dilemu, evo link
http://www.svetsatova.com/forum/f102...ax-3396-2.html
-
8 Priloženi(h) fajl(ova)
ahh , slatke muke :)
pa u pravu si ,za taj novac "rusi" i "japanci" tj. internacionala :
poljot :
Prilog 21076 275€
Prilog 21080285€
vostok:
Prilog 21077275€
Prilog 21074208€
Prilog 21075220€
seiko :
Prilog 21073335€
citizen :
Prilog 21078330€
Prilog 21079295€
ps.evro je danas = 113 dinara
-
Hvala vam na predlozima.
@23jewels: Ha,ha...ona prva tri iz tvoje teme gotovo u potpunosti zadovoljavaju kriterijume :) Nekako sam propustio tu temu. Gledao sam onu: Svajcarac do 300....
Razmisljao sam i o Portug...ovaj.. Parnis-u, nego sam zamislio da odande narucim neki flieger sa Unitasom (dobro, ajde, sa Asian-om :))
Jesu li kazaljke na njemu (Parnis-u) celicne ili plasticne?
@nele: Poljot Basilika je jedna od opcija svakako. Vostok je super, ali malo preveliki za ovo sto ja zamisljam (svakako su mi N1 ili Gaz na listi u nekoj buducnosti). Kad su Rusi u pitanju pre sam razmisljao o nekoj MakTajm varijanti 3133-ke...
Iz nekog razloga, mene najvise kopkaju Sea Gul i neka classy-vintage-Lonzinac-Omega varijanta (ako je iako moguce uglaviti tako nesto u ovaj budzet).
-
Da, taj prvi zadovoljava i cenovno, obzirom da nece preci 250. Na Parnisu su plasticne, ipak je to (naj)nizi cenovni rang :) Ali, obradjene su dobro, prave su, potpuno ravno stoje na satu, ofarbane bezprekorno,..sve pohvale za to
-
Jel jos imas Parnisa? Znam da ga je jedan clan imao i prodao, ali ne secam se koji. Onaj Citizen je negde onlajn bio?
-
Da, imalo ga je na par mesta, evo ovde ga i dalje ima, samo je slika malo ruzna, a i postavljana je uvelicana slika nekog drugog, slicnog modela
watches88. Citizen Sapphire Mechanical Gents Collection NH8325-56A
Pogledaj i ostale iz te kategorije, ima i crnih, a ima i jos par zanimljivih Citizena u tom cenovnom rangu...
Ovaj takodje
- NP3010-00A [NP3010-00A] Citizen Sapphire Automatic NP3010 [NP3010]
Parnis nije vise kod mene :)
-
Meni, jedan od lepsih satova koji su se pojavili u poslednje vreme. Malo skuplji, stvarno malo ali mislim da vredi svaki cent :yes4:
http://www.ebay.de/itm/RELOJ-TISSOT-...ht_2246wt_1189
http://i43.tinypic.com/311x7df.jpg
http://i43.tinypic.com/246na1g.jpg
http://i43.tinypic.com/u27nb.jpg
Malo podseca na neke SARB-ove :rolleyes:
-
Moguće da za te pare teško da nađeš vintage veći od 37-38mm...Čini mi se da je na oglasima imao jedan Orient u skladu sa tvojim zahtevima relativno povoljno.
-
Uuu, da, zaboravih na Visodate. Bas je lep :)
@vlajo: Znam da su vintidz satovi uglavnom 36 -38mm. Rekoh da kriterijumi nisu uklesani u kamen :) Gledah juce po berzama, Omege Geneve, Seamasteri i pokoji Lonzinac se komotno uglavljuju u budzet. Medjutim tu treba vrebati pravi primerak. Secam se Orienta iz oglasa. Jes bio po kriterijumima. Kad je Orient u pitanju, projektovani budzet je dovoljan za bilo koji nov (cini mi se).
Neko da prokomentarise one polovne Orise (vredi li to ista) i Sea Gul?
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Citat:
anbeast kaže:
Neko da prokomentarise one polovne Orise (vredi li to ista) i Sea Gul?
Za Orise ne znam, ali meni bi uskoro trebalo da stigne nesto slicno ovom Moonphase Sea-gullu, tacnije sat baziran na njemu, a kosta 1/3 cene :)
PS
Sigurno mozes da nadjes i kakvu dobro ocuvanu Omegicu do 200€ i manje.
-
Ma Orise sa KP nikako !!! ...pored dobrog izbora novih satova, koje su ti već predložili (nele). Bar ih ja nebi uzeo u razmatranje...
-
@milanche: Jel to onaj WUS projekat? Moracu da vidim to kad pristigne :-)
Sto, bre backa? :-) Posto imam vremena (pare nemam, ali ih ocekujem) mogu lagano da razmatram za i protiv svakog predloga. Ko ''brain storming'', nema glupog predloga, sve uzimamo u obzir i mozda neka iskra zapali varnicu :D
-
Citat:
anbeast kaže:
@milanche: Jel to onaj WUS projekat? Moracu da vidim to kad pristigne :-)
Da, malo se oduzilo, trebalo je da bude na ruci jos u februaru.
-
Citat:
anbeast kaže:
Sto, bre backa? :-)
Ma daleko od toga da mi se ti Oris modeli ne svidjaju, već mi se ne svidja prodavnica KP za ozbiljniju kupovinu !;)
Kad ti se već ne žuri, možda izleti i neki lep komad od članova foruma ! Jesi li video kakav Darvil izlete od Sime hrabrog ! Lepota živa... mislim da je otišao kod Neše, ali nisam siguran. Za te vintage primerke dosta može pomoći sima hrabri... ne mislim da proda , nego i da posavetuje...
-
Bejah danas na skupstini :P Sve mi Nesa rekao u vezi vintidza. Kako stoje stvari, za ovaj budzet moze da uleti i vintidz i neki novi :D
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Samo lagano :thumbup: Neša je ,takodje, VRH lik za "treći glas" !;)
Ma znam za nove, ali da i oni budu u vintage fazonu... Ej, zaboravih ti reći... video sam onaj Citizen uživo ,što ga je nele postavio za predlog ! (Citizen NP1000-04E ) Prilog 21145 ...nešto i ne volim skeleton modele, ali kad sam uzeo u ruku ovaj model, odlepio sam na izgled sata i kvalitet. Ako budeš prošetao do radnje, samo probaj ovaj Citizen, čisto da vidiš kako uživo izgleda. Slike sa neta sa uživo izgledom, veze sa vezom nemaju. Odličan sat, ali odličan... samo, svi imaju svoj ukus, pa eto, ti samo vidi uživo...
-
A gde si video taj satic, ako nije tajna :)
Ne volim ni ja skeletone ako nemaju sta konkretno da pokazu (npr. turbijon).
Glupo zvuci, ali mi nekako Citizen i paradni sat ne idu zajedno. Neprirodno mi izgleda ime na takvom satu.... :D
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Uuuuufffff ,to "Citizen" pristaje i te kako... pa pazi ovako, pošto sam i ja bolestan i lud za satovima, zverlam ljudima u zglobove k`o iz Laze da sam izašao... dodje šleperista da istovarim neke viljuškare. Vidim ja neka munja na njegovoj ruci, te ga zamolih da mi da da pogledam. Kaže on, dobio ga na poklon, a ja ovako krezav, nakveljio se Prilog 21146 i rekao mu kad poželi da ga proda ,da mi se javi ! Nakvelji se i on i kaže "eh , ma nema šanse, poklon je..."
E sad... taj model ima u Sense prodavnicama, te ga tamo možeš videti uživo. Nazovi Sense i pitaj u kojoj radnji ga možeš pogledati, pa kad te put nanese, odeš i vidiš... cifra malo jača, ali po meni, vredi svaki dinar.
Citizen NP1000-04E
-
Vidis nije mi ni palo na pamet da pogledam u Sensu :D
Jesam gled'o Citizen tamo al' Najthoka... Opet ti kazem, glupo je ali elegantan sat sa seikovim imenom mi deluje ''prirodno'', a sa sitizenovim, ''neprirodno'', ludak....:lol:
Ih, izgleda da smo svi za ''Lazu''. I ja zveram ljudima u rucne zglobove :D
(raspisasmo se ovde ''of topik'', mozda nekom drugom zatreba ova tema)
-
Ja moram da se slozim sa kolegom Bacarelli-jem, meni "citizen" ite kako pristaje za elegantni sat... Iskreno, daleko vise nego Seiko iako sam istinski fan Seika. Govorim samo o "zvucnosti" imena, i natpisu, da ne bude zabune :D
-
Hmm..ovaj Orient Star mi deluje zanimljivo. Iako: ''price includes S/H all over the world'', sa nasim deracima koze na carini, ovo ispada prilicno skupa zabava :(
-
Vidi kako mu je na reljefni cifer čučnuo ovaj braon kaiš...a i crni bi...;)...
http://i304.photobucket.com/albums/n...eb8b7a72_o.jpg
Kod sense za malo jače od 200e...Seiko SNZH51K1
-
Prosto me bila sramota:blushing: ,kad sam ovaj eco drive Perpetual stavio na ruku (u Bomaru)... pošto se u naslovu teme ne govori da mora biti "mehanika" , morao sam postaviti ovaj prelep extravagantan model... sat uživo naprosto brutalno izgleda.
http://i39.tinypic.com/b3lzkz.jpg
-
Uhhh...Siti jeste brutalan.. Koji je model? Kolko kosta to cudo? Zasto, ali, zasto moraju da prave toliko modela?! :D
Ako izbacim i taj mehanicki kriterijum, necu moci da suzim izbor ni na najboljih 386 modela, ooo, jadan, ja, ooo kuku meni...:D
Eko drajv jeste na struju al nije obican :)
-
....ovaj eko drive lepotan je koštao sa popustom u tom trenutku 34k rsd... najgore je što slike ne prikazuju ni 20% lepšote ovog dase. Svašta ima na ovom forumu "Svet Satova" , ali se mora pročešljavati malo i van najnovijih poruka-tema, lajkova i sl...:D
http://www.svetsatova.com/forum/f74/...1-12e-593.html
...pa posle me pitaju "zašto, bre, Škrbavi, visiš na tom forumu ?" :confused: Pa eto zašto... svašta ovde ima zanimljivog:man_in_love:
Evo sličnog modela sa metalnom narukvicom (ovaj što sam "metao" na ruku je imao skroz crni cifer i kožni kaiš, kao sa gornje slike, a ovaj sa klipa nisam video uživo)
http://www.youtube.com/watch?v=9cewyzHMXpA
Nemoj da te sramota, razvuci ovaj klip preko celog ekrana !!!;)
-
NASAO SAM!!! Nazalost :( Zasto nazalost?
Evo ovako: Nadjoh na KP Nomos Orion sa crnim ciferom za 220E (?!?!?!), rekoh, ma da, 100% je replika.
Posaljem ipak ja prodavcu poruku da mi posalje bolje slike i da mi je cudna tako niska cena. On mi odgovori da nema bolji foto aparat ali da je svaka provera moguca, a da j ecena ta jer mu hitno trebaju pare! E sad, nije valjda blesav da to kaze ako je replika? Mozda negde preko, neko place za njim (kraden)?
U svakom slucaju - JA NEMAM PARE (i necu ih imati bar jos mesec - dva) :crying::crying::bawling::bawling:
Nesto razmisljam da zalozim Orient MAko XL, Candino i recimo Lotus za jedno 170 - 200e, samo ne znam gde? A takodje ne znam kod kog bih casovnicara mogao da proverim Nomos....
Muka....
-
Znam... da sam dosadan , ali šta reći sem uuuuufffffffff , bem ti:drool:
http://i42.tinypic.com/2woxf29.jpg
http://i44.tinypic.com/sfxqpg.jpg
Neću više, majke mi !!!:blushing:
-
eeeee,pa ja ovo nisam video.....predobri su.....:drool:......
-
Kako su lijepi brate miliii uh!
-
Citat:
anbeast kaže:
NASAO SAM!!! Nazalost :( Zasto nazalost?
Evo ovako: Nadjoh na KP Nomos Orion sa crnim ciferom za 220E (?!?!?!), rekoh, ma da, 100% je replika.
Posaljem ipak ja prodavcu poruku da mi posalje bolje slike i da mi je cudna tako niska cena. On mi odgovori da nema bolji foto aparat ali da je svaka provera moguca, a da j ecena ta jer mu hitno trebaju pare! E sad, nije valjda blesav da to kaze ako je replika? Mozda negde preko, neko place za njim (kraden)?
U svakom slucaju - JA NEMAM PARE (i necu ih imati bar jos mesec - dva) :crying::crying::bawling::bawling:
hm jako interesantna ponuda, sa slike ne bih rekao da je plagijat, mislim da bi i pozadi trebalo da bude safirno staklo, pa se mehanizam vidi i bez otvaranja.
-
ZNAAAAMMMM.... :( To cudo kosta izmedju 1300e i 1500e (u zavisnosti da li je metal ili staklo pozadi), ima in house mehanizam, nije mainstream...aaaaaaaaa....
-
za oko 300e se mnogi zanimljivi swiss made mehanicki automatik satovi mogu naci na ebay-u. u dosta slucajeva nece da salju za srbiju po defaultu, ali ako prodavcu posaljete poruku i lepo pitate, mnogi pristanu. za bidovanje u zadnjih 5 sekundi dosta pomaze sajt Goofbay - eBay Tools, eBay Misspellings, eBay Typos, eBay Sniper, eBay Bargains . inace, jedan prelep sat za svadbe , sahrane i slicne prigodne svecanosti je tissot le locle. verujem da se le locle da naci za te pare. ziveli drustvo :-)