Mala pomoć oko odabira sata :)
Pozdrav svim članovima! :)
Forum pratim skoro godinu dana, čituckam, vagam, plačem, kidam kosu u potrazi za idealnim satom. Naravno, nisam milioner pa ću malo da sačekam. :P Tako je došlo vreme da se i ja registrujem i da vas malo gnjavim.:blushing:
Isčitavajući forum zaljubio sam se u Strelu koji je jedan od članova imao, letos je sve bilo spremno da odem kod gosn Julliana i da je uzmem: Poljot, Russische Uhren, Julian Kampmann - Chronograph STRELA ali ne lezi vraže, finansijska situacija se izmenila (nebitni razlozi). Stoga, od tada opet provedoh par meseci u potrazi za idealnim a pristupačnim satom.
Po preporuci par članova, na Creation Watches sajtu naiđoh na dosta dobrih Seiko satova za lepe pare. :)
Seiko Premier Perpetual Calendar SNQ105P1 SNQ105P SNQ105 Men's Watch
Ovaj mi je odmah zapao za oko i spremam sam da ga kupim. E sad, ne bih bio ja kada ne bih pitao za svaki slučaj. Na nekom hrvatskom portalu sam pročitao da je mehanizam kod ovog sata "loš" (u odnosu na mehanizme koje ugrađuju u druge modele). o.O
Nažalost, situacija je takva da ne mogu da izdvojim više od 200 - 250 evra za sat (ovaj se savršeno uklapa u to), pa bih vas zamolio da date neku preporuku za sat u tom cenovnom rangu , ukoliko su gospoda sa Hr portala u pravu (po ugledu na gore pomenuti > elegantan, kožna narukvica).
I ovaj mi je :wub: Seiko Premier Chronograph Alarm Watch SNAD29P1 SNAD29P SNAD29
re: Mala pomoć oko odabira sata :)
Snesko dobrodosao na forum( zvanicno:)). Ako trazis elegantan sat moja preporuka je recimo orijent bambino. Naravno imas dosta odlicnih modela citizen, casio i naravno seiko satova ali bi dobro bilo da poblize objasnis kakav sat trazis pa ce se javiti clanovi i predloziti nesto sto ce ti se sigurno svidjeti. Pozdrav!
Dobro dosao na forum.
Ako te brine mehanizam, pogledaj od Seika satove sa 7txx mehanizmom.
Taj mehanizam je proveren, i dosta dugo je na trzistu.
Jos bih ti preporucio Citizen satove sa eco-drive mehanizmom, koji mogu da se nadju u tom cenovnom rangu.
Hvala na dobrodošlici. :)
@Aco
Tražim neki elegantniji sat, sa kožnom narukvicom po ugledu na ona dva koja sam naveo (spreman sam da kupim jedan od ona dva Seika kada su već na popustu a članovi tvrde da je sajt pouzdan, čak ću sutra da odem do Vitanova da isprobam :D). Naveo sam već šta me brine, pa rek'o ko pita ne skita. :)
Hvala Rus, pogledaću pa vam javim za šta sam se odlučio. :D
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Na kraju, izbor pao na Citizen:
Prilog 53890
Ovih dana ću ga poručiti, kada stigne stavljam slike. :)
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Mala pomoć oko odabira sata :)
Sat je baš lep, meni se dopada.
Citizen CB0011-00E
Evo dve veće fotke i karakteristika:
Prilog 53952
Material:
Strap Calf - Leather Strap
Case - Stainless Steel
Glass - Sapphire Glass
Water Resistant - Water Resistant to 10 bar
Movement - Eco-Drive
Specification:
Date Display
Eco-Drive ( recharged by any light source, no need to change battery)
Insufficient Charge Warning Function
Made In Japan
Overcharge Prevention Function
Perpetual Calendar
Power Reserve Indicator
Power Saving Function
Radio-ControlledUTC (Universal Time Coordinated)
World Time
Prilog 53953
Iščekujemo fotografije iz prve ruke!
Pozz!
5 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo da se pohvalim, sat je konačno stigao. :) Danas moramo malo u štrapacirung po čaršiju.:laugh:
Nažalost, slike sam morao da slikam telefonom jer mi je fotoapart otišao u večna lovišta. Bogme, namučio sam se dok sam našao odgovarajući položaj u stanu zbog svetlosti...
Prilog 58799Prilog 58800Prilog 58801Prilog 58802Prilog 58803
Sat je iznenađujuće lagan i lepo leži na ruci... Čim je primio radio signal sam je odradio podešavanja, baš pažljiv neki satić.:D Jedino što me malo brine je kopča na kaišu, nekako mi izgleda plastično ali dobro, ništa strašno. :D Sat je super.
Predivan je sat.U zdravlju ga nosio.Lepo ti stoji na ruci.Bas je onako pravi muski sat.
Da...Radio signal je cudo. :D
Dobar mu je kais,ne brini.Mada ti je moj savet da kad budes bio pri parama uzmes neku dobru metalnu narukvicu.
Ipak se blizi lepo vreme a tad kozni kais ume da iritira kozu od silne vrucincine i tada lako kais pokupi neprijatan miris. :D
Jos jednom,cestitke na satu! :)
Cestitam na kupovini, u zdravlju ga nosio:beer:
Lepo izgleda na slukama, verujem da je uzivo jos lepsi:)
Kad prodje nekoliko dana, napisi jos neke utiske.