Sky, ma nije zluradost, to malko peckam Petra, nema potrebe da se preozbiljno sve shvati
sa druge strane ja sam zaista imao loše iskustvo, kod njih sam uzeo i ima taj sat grešku, trenutno je kod mene i videću da to uslikam ovde u temi ali ovih dana
Printable View
ma ne bre nisam ga prodavao, svi me to pitate :(
to je bilo interno nešto između mene i Petra, ja sam njega dobio na poklon i zaista ga volim i ne bih ga dao ni za mnogo više novca nego što vredi, ja baš retko prodajem satove
Bio je u oglasima na KP, zato sam pitao.
Ja sam mog 007 kupio kod Singapuraca u tom trenutku za 60e-70e jeftinije nego u Sensi-ju tada, a došao je na višestruko boljoj narukvici (neka ljubilarna tada ne sećam se više) došla je garancija papiri ali ne i kutija (ja kutiju ne nosim, sat na ruci držim ;)) sat bez grške radi evo 6 godinica jbg vidim da u zadnje vreme ima pritužbi ali kao što reče kolega who dares, wins jbg danas je svet mali ako često varaš narod prosto prestaće porudžbine ....
U nadi da će sve biti u redu....:angel:
popovac 76
Da, bitno je razumeti da različiti rizici postoje, i odluku napraviti sa njima u obziru. E, sad, ono što se zove "peace of mind" (nemam odgovarajući prevod pa ne bih da kasapim) takođe ima cenu. Da li je ta cena 50-100 dolara više za satove raspona cene do 500 dolara, to je valjda na svakome da odluči za sebe.
Ovo za dusevni mir si potpuno u pravu, ja to volim da platim i nikad nije skupo.
Da ozivimo malo i ovu temu? :)
Naime, vec par meseci unazad zelim da uzmem skx007j1, ali preko ovog sajta. Nasao sam ga za oko 198e, evo i linka: https://www.creationwatches.com/prod...watch-837.html
Ako je voljan neko da mi objasni kako funkcionise porudzbina i koliko bi me kostalo ukupno da mu ne razmisljam, obzirom da sam spreman toliko da dam za sat (cena sata, plus dodatni troskovi, itd).
Hvala unapred na odgovorima.
Porucis bez kutije, obicnom postom. Nikako dhl. I nadas se da te ne ocarine u posti. Ja i jos nekoliko clanova smo prosli bez dodatnih troskova u vidu carine i pdv-a ali takodje ima i clanova koji to nisu izbegli.
Bukvalno nema pravila.
Ugrubo, ako te zakace davanja racunaj oko 30%
Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk
Evo mog posta sa druge teme, sa koje su me uputili ovde:
Dakle, ono što me zanima je šta se dešava kada sat stigne, kako me nađu ili kako ja nađem sat. Iz iščitanih razgovora čini se da je to što ja ne znam samo po sebi razumljivo, mada još nigde nisam našao odgovor na to pitanje :)Citat:
Danas sam naručio sat sa creationwatches.com. U pitanju je ovaj https://www.creationwatches.com/prod...tch-12768.html Seikov model. Stigla mi je poruka od banke - tako da znam da je sa kartice skinuto kolika je i cena. E sad sam ja tako to zgodno naručio ali mi stalno padaju na pamet neka pitanja kojih bih se radije oslobodio ako može. Recimo kako me kontaktiraju ako nisam kod kuće, gde u tom slučaju čeka sat, za koliko može da stigne i ima li načina da pratim gde je po broju pošiljke.
Bilo bi odlično da neko (po mogućstvu iz Srbije, mada može i odnekle drugde) ko je naručio i primio sat opiše taj proces ovde. Bio bih mu vrlo zahvalan i mogao bih da brinem o drugim stvarima :)
Ako nisi odabrao dhl - doneće poštar :). Njemu daš pare za carinu i porez ako ocarine. Ako ne budeš kući ostaviće ceduljicu da odeš u poštu i podigneš paket.
Pozdrav svima :) Uzeo sam ovaj Seiko https://www.creationwatches.com/prod...tch-12768.html za poklon preko Creation Watches. Mada sam ga naručio pre nekoliko dana, tragač na singpost.com još uvek ništa ne nalazi kada probam da lociram pošiljku preko broja pošiljke koji sam dobio zajedno sa porukom da je poslata.
Pretpostavljam da to ne bi trebalo da bude problem, ali pošto ne znam mnogo o kupovini i održavanju satova hteo sam da vas pitam o tome kako da preuzmem ovaj sat, budući da nemaju ni moj broj telefona da mi jave kad stigne u Srbiju, kao I kako da ga održavam, u garanciji i van nje. Gde je najbolje odneti ga ukoliko nešto treba da se radi? Da li imam garanciju na njega budući da ga šalju iz (izgleda) Singapura? Ima li neko u Srbiji ko je odgovoran za Seiko satove bez obzira gde su kupljeni? Hvala vam puno :)
Ukoliko šalju sat zvaničnom poštom Singapura, probaj da očistiš istoriju i kolačiće iz browsera ili naprosto probaj da iz drugog browsera opet potražiš gde je pošiljka, a druga varijanta je da koristiš neki međunarodni servis za praćenje pošiljke. Ukucaj u Googleu 'international parcel tracking' i pojaviće se više servisa, pa probaj tako. I prodavac daje nekoliko servisa za praćenje, pa probaj da nađeš neki alternativni ovde: https://www.creationwatches.com/prod...es&pages_id=31
Ukoliko se ništa ne pojavi, onda piši prodavcu. Znam da za druge pošte ume da se desi ovo kašnjenje od dan-dva, ali i da neke pošte imaju i jeftiniju opciju slanja koja ne uključuje praćenje pošiljke.
Sat će ti doneti na adresu koju si naveo kao što donose i ostale pošiljke. Kod nas se Post Express javlja da proveri da li si kod kuće, ali ako dobijaš pošiljku običnom poštom, obično se ne jave. Ako nisi kod kuće dobićeš samo obaveštenje da se javiš u poštu i biće naznačeno da li se plaća carina. Carinici nekada ne gledaju pošiljke, pa ćeš se možda i izvući.
Koliko vidim na linku koji si postavio, imaš međunarodnu garanciju proizvođača, a kod nas bi trebalo da to radi firma Vitanov: https://vitanov.rs/
Pošto je sat kvarcni, mislim da je malo verovatno da će biti potrebe za ostvarivanjem garancije, ali u svakom slučaju, čak i da ode ceo mehanizam, oni nisu uopšte skupi (od 1000 dinara pa naviše) i ne znam da li se isplati vraćati sat u Singapur. Mislim da će biti dovoljno samo da mu menjaš bateriju, a to može da uradi svaki časovničar.
Pre nekih mesec dana tokom poslednje porudžbine sa Creationa nije bilo rezultata praćenja sve dok se sat nije pojavio u Srbiji. Inače trebalo je iznenađujuće malo vremena (birana obična dostava, ništa DHL), stigao je za nekih 7-8 dana.
Ja sam sat sa Creation-a naručio 04.08. Tracking code je dao rezultata tek juče, a danas piše da je "Despatched to overseas (Country code: RS)". Cenim da će sledeća promena biti kad uđe u Srbiju.
Juče je stigao u Srbiju i poslat na carinu. Tačno 10 dana od dana kada sam ga naručio.
Meni koji dan više, a stigao je danas, i na sajtu pošte sad stoji status "za carinu". Je l to znači da će sigurno biti carinjen tipa da moram nešto da platim ili to tako piše a možda ne bude ništa. Kolko li će mu trebati sad od izmeničke pošte do Novog Sada. Šta je izmenička pošta?
Meni je stigao jutros. Carina i pdv ukupno izašli 4.570,00 dinara, što je "po tarifi" za vrednost sata (120 evra). Ni manje, niti više.
Čestitam na prinovi :). Daj neke slike