Forumaši dajte predloge - Kupovina sata
Zdravo dobri ljudi. Čitajući i preturajući postove na forumu uvidjeh da ćemo se družiti još dugo jer dijelimo istu pasiju. Sat je sat :adore: bez obzira što u svakom trenutku i bez njega možemo vidjeti na raznim telefonima, tabletima, kompjuterima koliko je sati, napraviti alarm, upaliti štopericu...
Za razliku od vas ja nemam ni tzv. radni sat (imao nekad kao klinac tonu jeftinih ali meni dragih satova kojih više nemam), pa vas stoga neću daviti već odmah preći na stvar.
Odlučio sam da sebe častim jedan dobar, kvalitetan sat koji će mi dugo služiti a u ovom moru ponuda ostao sam zatečen koliko toga ne znam i koliko toga treba naučiti. Pare nisu problem, para nema :big_boss: ali će se skupiti :top:. Dakle imam volju i strpljenja dok se pare ne legnu. Pa vas stoga molim, svakog ponaosob ko može da mi pomogne mi u pronalasku sata koji će biti sa mnom od jutra do mraka. Svaka konstruktivna kritika i više je nego dobro došla.
Pošto ne nosim odijela, ne vozim auto, već biciklo čak i zimi što je ovdje u PG za rijetko viđet, treba mi kvalitetan sat koji će mi služiti svaki dan, pa i koju godinu više.
Mora imati:
čeličnu narukvicu,
alarm,
Hronograf,
kalendar...
i mora biti analogni ili analogno digitalni (Nikako G-Shock !!!)
I ono najvažnije, budžet je 500 EUR-a.
Veliki forumaški pozdrav svima iz paklene Podgorice. :beer:
re: Forumaši dajte predloge - Kupovina sata
Citizen Skyhawk bi bio moj izbor,a na ovom linku su slicni satovi
Seiko SNA411 vs other watches - Watches Comparisons
Dobrodošao!.
Predlažem neki od Citizen-ovih modela.
Citizen satovi
Javiće se kolege sa još predloga...
nemas neki izbor, mozes uzeti neki ruski sat sa alarmom, ako ces analogni sat sa alarmom, moraces jako mnogo da platis ili da pazaris nekog japanca, citizena ili Tissot t-touch
Citizen AS4020 ima sve to + brdo drugih funkcija i taman se uklapa u cenu.
U koliko dolazi u obzir i online kupovina SEIKO Quartz Chrnograph SBPP003 | seiyajapan.com, a takodje se slazem sa kolegama oko Citizen satova
Seiko Sportura SNAE69P1 ili SNAE63P1 - imaju sve što si naveo da želiš.
Dodao bih i da im je mehanizam lako poručiti i nije ni skup($40 na netu),ukoliko dođe do kvara, što baš i nije slučaj kod Citizena.
Kao sto su kolege vec rekle, pogledaj Citizen i Seiko, definitivno imaju najbolji izbor.
Sto se tice Skyhawka, sve preporuke za taj sat http://www.svetsatova.com/forum/f66/...test-8556.html
Dobro dosao na forum!
Slažem se sa krstinom, Citizen as4020, fantastičan sat za sve prilike.
Re: Forumaši dajte predloge - Kupovina sata
Ljudi. Šta da vam kažem bez Hvala. Sasvim dovoljno kvalitetnih i brzih predloga da se već sad lomim oko par modela, naravno radi se kao što ste i sami rekli o Seiko ili Citizen satu. Javiću šta sam prelomio i kupio.
Forumaški pozdrav.
POLAKOOO gde zuris nismo jos zavrsili sa tobom :)
Citizen BL5251-03L
ne umem da nabrojim sta sve ima, ali ima veciti kalendar i wr200m alarm itd :)
Evo zemo da se i ja javnem ( poslije dužeg vremena :-))! Budžet je solidan tj., dovoljan za kupovinu jako dobrog sata ( iz te sfere inetresovanja ). Iako pristalica mehaničkih satova u ovom slučaju bih predložio Citizen Skyhawk ( sat ima sve pa i više od potrebnog ) mada je moj ljubimac Nighthawk :-)). Pozdrav iz tople Podgorice:)))
6 Priloženi(h) fajl(ova)
Neću da otvaram novu temu zbog jednog sata. Kad budem kupio još jedan, pa još jedan otvoriću temu DellBoy - moji satovi :top:
Dakle, od danas sam ponosni vlasnik CITIZEN AS40-52e sata. Hvala svima na predlozima, ali sam se odlučio za ovaj sat i sad vidim da nisam pogriješio. Sat je odličan, super leži na ruci i nadam se da će me dugo slušati. Recenziju neću raditi jer to ne bih ni umio da uradim kao vi a ionako je već odrađena. Zato ću se fokusirati na kupovinu.
Dakle, kupljen je na 100% Authentic Citizen, Casio, Seiko & More Watches. Free Worldwide Shipping! sajtu, inače nalaze se i na ebay-u dutyfreeisland on eBay što mislim da dosta govori. Rnjajući po netu nađoh pozitivne komentare te odlučih da ih kontaktiram. Satovi su original i dolaze sa garancijom i uputstvom dok kutiju šalju samo u Ameriku, Australiju i Japan, a plaćanje se vrši isključivo pay pal-om (mi u Crnoj Gori još nemamo to zadovoljstvo). Dogovorim se sa njima da kupim kutiju naknadno, da stave sat sa pratećem opremom u nju i prije neg' pošalju da napišu manju cijenu od stvarne zbog carine.
I tako, skupim ja pare i uplatim na drugovu karticu 360 evrića (nek mu ostane koji dinar kad sebi bude nešto trgova') jer čojek ima pay pal preko entropay-a dok ja nemam. Oladio ja pivo, doša' čojek kod mene, sio za računar i otpočinje trgovinu pod mojom komandom:
kupuj kutiju! -KUPUJEM! :big_boss:
kupuj sat! -KLIK, KLIK, TRT :banghead:
Zablokira pay pal karticu preko entropay-a, i kaže nam da će odblokirati karticu za dva dana kad unesemo kod koji će se naći na listingu transakcija i tom prilikom je skinut euro sa entropaya. Ja poludio, neću da kontaktiram ove sa sajta jer marfijev zakon glasi ''Ako nešto može krenuti po zlu, vjerujte, i krenut će''.
Ujutro mi stiže mail ''Your order has shipped''. Par dana kasnije naručih i sat. Stiže prvo citizen kutija u običnoj kutiji, a kasnije i sat sa garancijom i uputstvom, al' u koverti omotan onom pucketavom folijom u torbici na kojoj piše ime sajta.
Još jednom hvala svima, a evo i sata.
Prilog 77390Prilog 77391Prilog 77392Prilog 77393Prilog 77394Prilog 77395
Važno je da je stigao.
Dobar sat.
Nek je sa srećom.
Cestitam!
Odlican sat si kupio.:thumbup:
Odlican sat si kupio, sad se baci malo na uputstvo ima taj sat mnostvo funkcija, bar mi se tako cinilo gledajuci Vladanovu recenziju.
Cestitke jos jednom:congrats:
Sjajan sat, čestitam na kupovini :beer:
Ma kad stigne onda i ne razmisljas o proslim problemima...u zdravlju ga nosio i iznosio...:congrats:
Cestitke, bitno da je dobro proslo sve! :thumbup:
Čestitam na odličnoj kupovini .
cestitke i od mene............;)