re: Barbos satovi - pomoć
Na fotografijama izgledaju odlično. Radno, grubo, skoro pa ne otesano. Daju utisak nečega što će trpeti 500+ metara. Svidja mi se bazel na poslednjoj slici. Brojke urezane, bez bojenja. Krunice ogromne, baš za vlažne prste.
A kako leže na ruci? Veliko pitanje. Za imati i nisu neke pare.
Mr D a sta je to mineralno staklo sa safirnim premazom?
Seiko bese imao onomad sapphlex . Mineralno (hardlex) sa tankim slojem safira nanesenim sa spoljne strane. Mislim da ovo nema veze sa tim?
Tačan opis je:
mineral glass, above - sapphire coating, below - anti-reflective coating
E sad, šta je tačno saphire coating - to nigde nije objašnjeno.
coating nije bas premaz, vise dodje kao obloga, nesto kao tanak sloj odozgo. jel moguce da su nabavili sapphlex? Citao sam o njemu da je to bilo genijalno, no Seiko je prestao sa proizvodnjom zbog visoke cene... Da li je moguce da su kinezi usvojili proizvodnju?
Najgenijalnije:D je safirno staklo,takođe i najskuplje.
Ovi satovi izgledaju ok,imaju dobre mehanizme. Samo, ja bih pregledao iskustva drugih prije kupovine.
Danas sam ga gledao na nekim oglasima i bas se razmišljam da ga uzmem. Za te novce ne može ništa loše..
Uvek je dobro da ga neko uzme, pa da možemo i mi ostali da pogledamo :)
U komentarima na forumima se piše i da se prsten teško vrti, da iluminacija nije dovoljno dobra i sl.
Međutim, možda nije realno to ni očekivati od sata ove vrednosti... mada su tu Japanci da i to demantuju.
Re: Barbos satovi - pomoć
mmm..ne. generička kućišta, bazična Myota...taj Sapphire coating je ...ništa. premaz nečega na mineralu da se opravda viša cijena. al ajd..jeftini su.
Re: Barbos satovi - pomoć
Ma nije problem ni u specifikacijama, nego je kontrola kvaliteta uvek lutrija kod takvih proizvoda, treba sacekati iskustva pilot korisnika. Cena je odlicna, sad je meni simpatican, ne baš originalan (a i toga je inace sve manje) ali poželjan.