-
Re: Citizen-Miyota 8203
Moguće da si ga izložio nekom naglom nakom potresu (udarac ili tako nešto) pa se malo poremetila regulacija. Tako je meni bilo na satu jer sam u laboratoriji u par navrata levom rukkm držao neke kalupe na vibro stolu. I servisu su ga časom namestili i sad kasni ili žuri ispod 10s ako ga navijem jednom u par dana, a ispod 5 ako ga svako jutro navijem.
-
Nisam, sat je kupljen pre pola godine, i sveukupno nošen je mesec dana, računam da je to dovoljno da se mehanizam ''razradi''.
A i inače pazim na satove, skidam ih kad god radim nešto grublje :) Čak i G-šok :D
Pošto je u garanciji (5 godina), a kašnjenje izlazi iz tolerancije (-10 do +20 sek), kontaktiraću Bomar i pokušati da izvršim regulaciju u okviru garancije.
-
Realno,to nije neko preveliko odstupanje da bi se sat samo zbog toga otvarao.
Ja bih sačekao još malo pa ako se ne promeni na bolje ili se pogorša onda bih intervenisao.
Garancija ti je praktično tek počela,vremena za reklamaciju imaš ...
-
Hvala Vladane, verovatno si u pravu. Daću mu još vremena :)
Hvala svima na odgovorima.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Nisam mogao da odolim,a da ne zavirim :),stariji tip mehanizma
Prilog 144053
-
Da ne otvaramo novu temu, mehanizam iz teme je dobio novu varijantu, novi 8315 ima hack funkciju i rezervu snage od 60h. https://miyotamovement.com/product/8315/
-
Treba to otvoriti u novoj temi, da bi ljudi mogli lakše da pronađu podatke ako im zatreba, jer ipak je nova oznaka mehanizma.
-
Ako. Da napomenem da postoji i prelazna varijanta, stari 82xx sa funcijom hackinga i starom rezervom, 821A.