Re: Kozni kaisevi za satove
Sklonost elektrode hrđanju, nemam pojma. Ove nije hrđa načela a boga pitaj otkad stoje u garaži. Kako je ovo sve eksperiment, svejedno mi je. Ako zahrđa moram skontati nešto drugo, valjda potražiti druge elektrode.
Kako po vokaciji nisam tehničar sve je ovo izazov i traži vremena zbog istraživanja šta je ispravno.
Sutra imam namjeru praviti nešto drukčije, onaj vintage kaiš što ima kožnu podlogu ispod sata; biće veselo bez alata. Dok nabavim pravi alat proći će me ćeif da se ovim igram :)
Poslano sa mog SM-J710F koristeći Tapatalk
8 Priloženi(h) fajl(ova)
Dobro vece,evo nekih mojih radova,nisu savrseni ali...Prilog 130277Prilog 130278Prilog 130279Prilog 130280Prilog 130281Prilog 130282Prilog 130283Prilog 130284
oprostite i na kvalitetu fotografija (losa kamera):(
boriss
Dobro nam došao.
Ne izgleda to loše.
:thumbup:
Imam mali zglob debljine 16cm pa mi je nezgodno naci odgovarajucu velicinu kaisa. Ne volim da mi previse viri ostatak kaisa posle kopce ili da se u jos gorem slucaju podvija ispod gajke sto pravi budzu.
Kakve su vase preporuke i iskustva sa ovako tankim zglobom. Ima li neke preporuke za online radnje ili kod nas gde se moze naci izbor kracih kaiseva.
Duogor
Vrlo lako (dobro, uz obilazak par lokala) se kod običnih časovničara pronalaze kožni kaiševi različitih dužina.
Gumeni (silikonski) se ,ako forma to dozvoljava, lako mogu naknadno skratiti.
Skoro sam baš za sina uzeo kod časovničara u centru Žarkova odličan kaiš od ,mislim, 16-17 cm.
Vladane hvala ti na odgovoru.
Zivim u blizini Zarkova pa cu prosetati da vidim sta ima u ponudi.