-
re: Kozni kaisevi za satove
Citat:
pugo kaže:
Raža....na Raymond Weil-u.
Imao sam tu čast da prikazani sat ,kao i kaiš, vidim uživo. Prava je šteta , što fotografije ne mogu u potpunosti dočarati ovo (slobodno mogu reći) remek delo. Jednostavno, kao da je skinut sa police BASELWORLD 2012 bez preterivanja i lažne skromnosti.
Majstore, svaka ti čast, nema šta.:congrats:
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Kad smo kod majstor Puga evo jos jednog kaisa, koji je star skoro celu godinu, a jos se odlicno drzi. Sve pohvale jos jednom za umece i rad!
-
Citat:
tolarbo kaže:
Kad smo kod majstor Puga evo jos jednog kaisa, koji je star skoro celu godinu, a jos se odlicno drzi. Sve pohvale jos jednom za umece i rad!
Zaista je u dobrom stanju, ali za takvo stanje kaiša u velikoj meri zasluge pripadaju tebi, održavajići ga kako treba.
-
Da, kaiš dobro izgleda. :thumbup:
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo da se i ja prikljucim klubu obozavalaca :) Imam Pugo kais vec gotovo godinu dana, radjen je za moj stari sat koji sam nedavno prodao, sa orginalnim kaisem, al Pugov kais nisam dao. Posto je kais bio sirine 22mm, morao sam malo da ga korigujem kod iglice za novi sat, jer ovaj na slici Jacque Lemans nosi 20 mm.
Uklopio sam ga, kako sam znao i evo nastavlja svoj zivot dalje. Satovi se menjaju, Pugo kais ne!
Moram da napomenem i to, da kais nisam tretirao nikakvim sredstvom, za poliranje i odrzavanje, sto je moj veliki minus, tek sam pre par dana kupio kremu za odrzavanje koze. S obzirom da je u nosen svakodnevno, kais je polozio test izdrzljivosti. Posto smo imali primer dobrog odrzavanja, evo i jednog suprotnog :)
Izinjenje Pugu, sto nisam okacio slike kad je bio izradjen, razlog je bio sto nisam imao digitalni fotoaparat.
Prilog 19884Prilog 19885Prilog 19886
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Citat:
nikilic kaže:
, tek sam pre par dana kupio kremu za odrzavanje koze.
Lepa pažnja.
Verujem da će ti koza biti prezadovoljna.
;)
Prilog 19887
-
Da, to je bitno za održavanje kože. Da se s vremena na vreme odradi tretman. ;)
-
Da, koza je jedva docekala :)
-
Nikilicu, drago mi je da si moj kaiš zadržao, ali ubuduće, a važi za sve kojima sam radio kaiševe, nemojte sami "intervenisati" na kaiševima. Ili dodjite do mene, ili pošaljite kaiševe, a moja je obaveza da POTPUNO BESPLATNO odradim ono što je potrebno, naravno ukoliko je izvodljivo, što je kod Nikilica slučaj.
Ako je nekome sa ivice kaiša zagrebana boja, i to je REŠIVO na isti način kao i prethodno.
Sve Vas pozdravljam,
Pugo
-
Pugo, da znate da sam razmišljao o tome, buduci da u Vranju nema coveka koji bi to odradio, pa sam se ja igrao majstora :) Da sam znao da je obezbeđen i servis, kontaktirao bih Vas. Sad je verovatno vec kasno
-
Citat:
nikilic kaže:
Pugo, da znate da sam razmišljao o tome, buduci da u Vranju nema coveka koji bi to odradio, pa sam se ja igrao majstora :) Da sam znao da je obezbeđen i servis, kontaktirao bih Vas. Sad je verovatno vec kasno
Nije kasno, slobodno pošalji.
Inače, prilikom predaje gotovog kaiša, malo se prisetite, svakome saopštim da mi se slobodno obrati ako bilo šta treba uraditi na kaišu.
p.s.
Ma za sve je kriv onaj Alzheimer (Alchajmer)..........zaboravio sam šta sam hteo ovim da kažem.....nema veze,setiću se!
Pozz.
-
U duhu Pugovog ranijeg pojašnjenja(a i zdrave logike)-Metalna je narukvica-Kožni je kaiš,zamolio bih nekog od moderatora da naslov ove teme promene u ''Kožni kaiševi za satove''.
Da se ne brukamo pred gostima :)
-
Pošto sam "lajkovao" Vladanov predlog, red je da se i javno sa njim složim.
Bez želje da pametujem, narukvica zaista može biti kožna ali bez sata!
-
Re: Kozni kaisevi za satove
Ucinjeno - naslov je promenjen!
-
:adore: Predlagaču......:adore:Vladasu na promeni.
-
ja sam hteo , da ne bih utisak kvario recima, da uslikam novu pugovu kreaciju
da bih pohvalio majstorstvo, ali sokocalo za slikanje trazi nove baterije i uvlaci objektiv.
djubre malo, nisam ocekiv´o ... :)
zato na poverenje : ala je uradio kajisce za monstera, svaka mu cast !
bravo pugo !
ukoliko majstor puga ne mrzi, slazem se da donira fotke. ;)
-
5 Priloženi(h) fajl(ova)
'opravi aparata, kupi mu struju, Lugere. Evo par sličica (na zajam).
Prilog 20433Prilog 20434Prilog 20435Prilog 20436Prilog 20437
-
´fala pugo...
pod steker sam stavio koficu, bice struje.
-
..'ti coveka. Sacekao jaretinu a nema 6 pakovanja bakterija u dzepu i rezervni akumulator od 70Ah pa mora majstor da misli o svemu :angry:
Pugo, velemejstore, rad je za respekt i bilbord.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Srećan 8.Mart
Prilog 20509
-
Hvala :) Odlican kais, zmija??
-
Citat:
d1d kaže:
Hvala :) Odlican kais, zmija??
Hvala, :yes4:zmija.
-
^
Neka zasticena vrsta :confused:
;)
-
Ne znam, verovatno? Ali egzotične kože od kojih ja pravim kaiševe, sigurno nisu zaštićene. Razlog je jednostavan - dobavljač mora imati sertifikat da je egzotična koža od primeraka (divlje vrste) koji potiču iz uzgajivačnica i namenski se koriste za pravljenje raznih proizvoda. Drugi način ne postoji da se legalnim putem dodje do kvalitetno pripremlene kože za finalni proizvod.
To je po medjunarodnim propisima i standardima. :yes4:
-
7 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo da ja majstor Puga i javno poFalim.
Nakon što sam okačio slike kaiša koji je izradio Pugo, a koji je prošao kroz sve i svašta na starom satu pre nego što sam sat prodao, i hteo time da demonstriram izdržljivost kaiša kao i svoje (ne)umece prepravke istog za sat koji je imao uži raspon lugova, javio se majstor Pugo i prihvatio da to ispravi i dotera kako treba.
Suzio je kaiš za dva milimetra, prefarbao ivice i promenio šnalu, kako bi se isti uklopio na sat sa slika i evo kako to sad izgleda. Slozicete se vrlo dobro, kao da nije ni prepravljan.
Da napomenem za svaki slučaj kaiš je star gotovo godinu dana! A nakon ove prepravke uz redovno održavanje guraće još neko vreme.
Prilog 20627Prilog 20621Prilog 20622Prilog 20623
Prilog 20624Prilog 20625Prilog 20626
-
7 Priloženi(h) fajl(ova)
-
7 Priloženi(h) fajl(ova)
-
Veoma bih voleo da caronjak PUGO napise od cega je sve bio u prilici praviti kaise. Vidim da su tu koze od krokodila, zmija, raze, noja...jesam izostavio jos neku koja je vredna? hvala
-
7 Priloženi(h) fajl(ova)
Lakše mi je da kažem od čega nisam radio, jer samo klasične kože ima onoliko vrsta??????
Ne uspevam da dodjem do kvalitetne kože ajkule (mora imati sertifikat o dozvoljenoj upotrebi za proizvodnju galanterije),
i nisam pravio od kože žabe (prvih pet slika) i od kože ribe (zadnje dve slike). Kože su kvalitetne, ali su ljudi skeptični kada su one u pitanju.
Naručiocu van Srbije radio sam kaiš za sat od dela farmerki na kojem je stajao potpis u svetu poznatog košarkaša, ali je uslov bio da slika kaiša ne sme biti nigde objavljena, čak je ni ja nemam u arhivi (takodje njegov uslov).
Prilog 21318Prilog 21319Prilog 21320Prilog 21321Prilog 21322Prilog 21323Prilog 21324
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Prilog 21537
Jedno pitanje: Da li znate gde ima da se kupi podloga za sat, imam jedan vojni sat 18mm kais pa bi da stavip ovakvu podlogu. Ili ako ide u kompletu da se kupi kais sa podlogom...
-
Mogu reci da mi majstor Pugo nedostaje i moje caskanje s njim. Moracu da odem bez potrebe kod njega :)
Pugo dolazim :)
-
Ja bre nikako da dodjem do puga.valjda cu iduci put uspeti hocu jedan bas dobar kais od neke egzoticne koze.
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Uvek si dobro došao, kao i svi forumaši. Biće mi drago. :five:
Samo da mogu da mogu da odvojim malo vremena (nadam se u toku Juna) pa da vas pozovem ovde
Prilog 21544Prilog 21545Prilog 21546
Bela stena....naravno!!!!!!!!
Jes' da nije tema za ovo mesto, ali neka mi glavni oproste :thank_you2:
-
10 Priloženi(h) fajl(ova)
-
UH ova crna ti je najbolja...a i dobar sat :)))
-
5 Priloženi(h) fajl(ova)
-
5 Priloženi(h) fajl(ova)
Za Puga
Pugo pogledaj ovu koznu narukvicu za seiko,napravljena je da bude imitacija karbona,da li si nekada video ili radio sa ovakvom teksturom.Narukvica ima one plasticne umetke koji prave oblinu i da li se ti isti umetci mogu iskoristiti kod rucno pravljenog kaisa. Puno pozdrava i srece u radu.
-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Za Sky-Balkan.
Znam o kojoj se koži radi, ali od nje nisam pravio kaiševe.
Plastični umetci se mogu iskoristiti za ugradnju u novi kaiš ako nisu oštećeni. U postu #31 prikazao sam jedan od primera.
Evo još jednog sata (DKNY) koji je imao slične umetke, i pošto su oba bila neoštećena mogli su da se ubace u novi kaiš, naravno ručno radjen.
Prilog 21937Prilog 21938Prilog 21939Prilog 21940
Hvala na lepim željama!
Pozz,
Pugo
-
Hvala za info
Sta mislis koja bi koza iz tvog arsenala bila dostojna zamena za ovaj seiko,da li je moguce napraviti da bude dvobojna kao original gde je jedan deo do ruke crvene a drugi crne boje uz neku teksturu ili boju koja ce biti najpribliznija originalu.
-
U principu ne volim da radim od štampane kože (uzgred imam i tu kožu od koje je uradjen kaiš za Seiko ali je kao plastika-isuviše kruta što je znak lošeg štavljenja pre štampe).
Moguća je kombinacija koju si opisao; crno-crvena, sa prirodnom teksturom kože svinjske, teleće, juneće......itd.
Nemoj se ljutiti, nemam problem da ti odgovorim na bilo koje pitanje vezano za ovu i slične teme, ali hajde o tome na p.p. ili pugojko@gmail.com, da ne bi smo "smarali" ostale članove.
Pozdrav,
Pugo