3 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: G-Shock dilema/trilema..
Ovo sto je Hadzija napisao stoji, koji god da uzmes neces pogresiti.
Jednostavno cela ta G-shock serija je odlicno napravljena:)
Evo i slika modela:
Prilog 56935Prilog 56936Prilog 56937
U konkretnom slucaju, slazem se sa kolegama - Uzmi onaj koji ti se vise svidja.
Generalno, ima ''milion'' modela G-Shocka, ali srazmerno manje modula (''mehanizama'' koji ih pokrecu i koji omogucavaju razne funkcije). U vecini slucajeva izbor izmedju dva Shocka se svodi na to koji ti se vise dopada. Svima je zastita od udara na istom nivou, kvalitet izrade i sl... Jedino ako imaju razlicit modul, mozda se moze postaviti pitanje koja ti je od funkcionalnosti potrebnija pa da to bude kriterijum za izbor.
Na svakom G-ju na poledjini imas oznaku modela (obicno: DW, GW, G ili nestoslicno u kombinaciji sa brojem. Na primer: DW-5600E) i oznaku modula. Oznaka modula je uokvireni broj (mislim da je uvek cetvorocifreni, ali nije ni vazno jer je uokviren). Pomocu tog broja na Casio sajtu mozes videti uputstvo u kome su objasnjene funkcionalnosti.
Da,znam da se na kraju izbor svodi na subjektivni dozivljaj lepog.. Mislio sam da mozda neko ima neki od spomenutih modela pa da cujem impresije iz prve ruke,ali ocigledno ce biti sistem "eci-peci-pec" pa koji ispadne :)
Cini mi se da nema niko te modele.
Znam da neki od clanova imaju GA100, koji jeste slican, ali nije isti.:)
Mislim da sam ipak najblizi da prelomim u korist GA-120,nekako mi je najefektniji(u vizuelnom smislu). Moram da odlucim u toku meseca,znaci jos koji dan "slatkih muka" odlucivanja i iscekivanja.. :)
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Ja imam GA-110-1B, stealth model, i prezadovoljan sam kako dobro izgleda.
Moj rodjak je kupio GA-120 i kad ih stavimo jedan pored drugog GA-110 lepse izgleda.
Sad, ukusi su razliciti.
GA-110 i GA-120 su satovi potpuno istog oblika i modula, samo se ciferi malo razlikuju.
Evo par slika mog G-Shocka:
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Ja imam GA100-1a i iako njega nisi ubacivao u izbor, "zabibericu" svojim slikama, jer mislim da i on zavredjuje paznju specificnim ciferom ;):
Prilog 57157Prilog 57158Prilog 57159