Re: Casio G-Shock GW9400 Rangeman
Beograd-Čukarica.
Ja sam na pola brda i zato mi je lakše da hvatam signal sa severne strane kuće.
Predajnik je u Nemačkoj i teoretski dobacuje (čini mi se ) bar 1300 km vadušnom linijom tako da je Srbija pokrivena.
Ipak,planine ,brda ,visoke zgrade, armatura u zidovima ,vremenske prilike...sve to utiče na jačinu i kvalitet signala.
Poenta-Možda će sat signal ''uhvatiti'' u tvojoj spavaćoj sobi,možda na terasi ili malo dalje od stana ali negde će ga ''uhvatiti''.
Sećam se da se neko (mislim iz Rakovice) žalio da ne može nikako da sat sihronizuje kod kuće pa je to radio na drugim (višim) mestima u gradu.
Casio G-Shock GW9400 Rangeman
Ostavi sat pored prozora nocu, ujutru ces naci sinhronizovan sat! Satic vila ce sve da sredi [emoji6]
Nasmijao si me pred kraj radnog vremena sky :D:congrats:
Dosta fotki nije moguće otvoriti, uglavnom drugu polovinu. Hvala na uloženom trudu. :thumbsup:
32 Priloženi(h) fajl(ova)
Mali čovek uzvraća udarac sistemu.:D
Drugi pokušaj postavljanja Univerzalnog uputstva za sinhronizaciju radio kontrolisanog sata, bez obzira na model i proizvođača.
Jedna od bitnih stvari za hvatanje signala je motivacija.
Prilog 124726Prilog 124727
Mada sve se svodi na
Prilog 124728
Treba doneti odluku i započeti avanturu. U početku biće vas mnogo.
Prilog 124729
Međutim broj će se polako osipati. Ostaće samo najodlučniji a među njima neki su od malena pripremani za traženje signala.
Prilog 124730
Ne dozvoli da te to obeshrabri. Nastavi dalje i ne zaostaj.
Prilog 124731
Ako treba upotrebi i polugu. Mnogima je pomogla.
Prilog 124732
Bitna je i tehnika, nije sve u lepoti.
Prilog 124733
Poslušaj starije.
Prilog 124734
Nemoj upadati u nevolje i gledaj da ne vidiš ono što ne bi smeo da vidiš i znaš.
Prilog 124735
Kada misliš da si zapao u ćorsokak, znaj da nisi.
Prilog 124736
Osim kada jesi.
Prilog 124737
Na putu traženja signala videćeš neobične prizore, ljude i događaje.
Prilog 124738Prilog 124739Prilog 124740Prilog 124741
Kao i ljude koji su se srodili sa prirodom tražeći signal.
Prilog 124742Prilog 124743Prilog 124744
Da bi preživeo moraš jesti i znati napraviti sklonište.
Prilog 124745Prilog 124746
Svi putevi vode ka mudroj žabi, ona će ti reći gde da nađeš medu koji pleše. Posle je lako.
Prilog 124747Prilog 124748
Koristi mapu i kompas.
Prilog 124749
Osetićeš celim telom kada signal udari.
Prilog 124750
Sreća je neopisiva, kao da si na vrhu sveta.
Prilog 124751
Ne zaboravi da izvšiš kalibraciju.
Prilog 124752
Sve je uzalud ako informaciju ne podeliš sa prijateljima. Zapišite tačno mesto gde je signal nađen. Ostavite informaciju za pokolenja.
Prilog 124753
Onda možete i proslaviti.
Prilog 124754
Ali ne zaboravi sve one koji su ti pomogli na putu traženja signala, vodiče, vozače, skeledžije ... i naravno mudru žabu i medu koji pleše.
Prilog 124755Prilog 124756Prilog 124757Prilog 124747Prilog 124748
Tokom noci se zakacio i odradio sta treba. Sad vidim one crtice na ekranu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Opet ja..... :)
Od kad sam kupio sat baterija nije uspela da se napuni tako da indikator pokazuje onu treću crticu "H". Držao sam za vikend sat na terasi (svetlo, sunce...) po ceo dan, ali nije pomoglo. Da li imate iskustva, koliko od prilike treba da se baterija skrz napuni ili je ipak nešto felerično na mom satu?
Mogu samo reći da je trebalo da se napuni do ''H''.
Zašto nije?-ne znam.
Neću ti rešiti problem, ali da prijavim da se na mom GX 56 dešava isto. Naime, otkako se prvi put ispraznio toliko da je otišao u hibernaciju, više se nikad nije napunio do H. Stoji na M koliko god bio pod suncem. Ne znam da li ima još ljudi koji ovo mogu da reprodukuju, ali meni liči na neki glitch u tehnologiji.
Sent from my iPhone using Tapatalk
U oba slučaja to liči na smanjen kapacitet baterije ali ne mogu to tvrditi.
Meni se na modelu Casio W-S200H-1BVDF desilo da je baterija tek posle nekoliko meseci došla na punu napunjenost (H) pri čemu je sat nošen, bio je izložen svetlosti, nije stajao u kutiji ali bateriji je trebalo vremena.