Re: Zeitwinkel 273° Saphir
Sve super osim boje kazaljki- tu je trebao veći kontrast.
Jaooo, retko ovo izjavljujem, ali se meni ovaj sat ne dopada. Nije mi čitljiv, i kao što Hadžija spomenu, mogle su bar kazaljke biti u drugoj boji...
Ma gledam taj sat veci 3 ili 4-ti put.....ono sto Shmiz kaze a HADzI prvi zametio.....citljivost!
E sad, ja kojem je citljivost sata skoro na prvom mestu kazem.....ima nesto u tom satu, ima....bez obzira na citljivost!
Svidja mi se. Ima retro šmek. Kao sepia fotografije.
Možda cifer da bude za nijansu neprozirniji. Da se mehanizam tek nazire.
Moram da priznam da me je sat odmah kupio!
Sad jos samo da ja kupim njega, pa da sve dodje na svoje. :D
Da, mozda su kazaljke mogle biti malo bolje rijesene, a uz to problem je sto ja jednostavno ne volim ovako naglasena zaobljenja na kucistu, ali, dobro, to je detalj preko kojeg bih bez problema presao.
Mario kaze da ima nesto u tom satu... Ima!
Podsjeca me na one sada vec odavno utihnule strojeve sredine i kraja 19 vijeka, tada uveliko zahuktale, nezaustavljive industrijske revolucije, kada je jos uvijek sve sto se samo od sebe mrda, sve sto zuji i kuca, izazivalo cudjenje i divljenje.
Ne znam da li je ovo bio cilj, ali ovaj je sat, sa svojim s mjerom izlozenim mehanizmom upakovanim pod ovaj krajnje interesantan cifer, u mojim ocima izazvao osjecaj upravo takve jedne carolije.
Mnogo mi se svidja.