-
re: Sea-God satovi
tolarbo, može i razlika je u mineralu, safir je tvrđi kao što znaš on 9/10 na Mohovoj skali a smaragd (beril) cirka 7,5/10. Smaragdi inače ne dolaze samo u zelenoj varijanti, ja sam u Kolumbiji viđao prave smaragde i žute i zeleno-plave boje. Svaki mineral koji je imao dodira sa hromom postaje zelen: smaragdi, safiri, zeleni turmalini (oni mogu da budu skuplji i od srednje klase safira i od smaragda po karatu), diopsid i još par kamenčića, to je ne uključujući safir i smaragd obojeno kamenje, prva dva spomenuta su drago kamenje. Svašta čovek može da pokupi kad malo vremena provede sa ljudima koji to prodaju, a nije me mrzelo da pitam, slušam i pamtim. :)
-
Dobro bre Pedja sta si to sve video i slusao..mogao bi neku temu da napravis.
-
Odlicni su makar po izgledu i meni, kako sam prvo gledao slike, pomislih ovo moram da uzmem.... ali cenu kad videh............
-
-
Jednog dana Milane, jednog dana... kad se smirim, dogovorim sa svojim mozgom da ostanem negde (ovde ili ko zna gde), tad ću ovde da napišem svoju temu o nekim lepim mestima, plažama, ljudima, gradovima itd. na ovoj našoj divnoj planeti. :)
-
Ovaj "Stealth" i beli su mi najlepsi. Preko kamenčića na bezelu stvarno ne mogu da peđem. Što je mnogo - mnogo je. (Naravno, smeta mi kamenje i na crnom ali je bar neupadljivo).
Dopadaju mi se fontovi, kazaljke, linije kućišta, ali kamenje i ovoliko teksta na ciferu, kvare utisak. Pogotovo što je tekst, banalan. Zaista superlativan dizajn govori sam za sebe, nema potrebe to naglašavati na ciferu. I to DVA puta. (Gore: "Original Sea God DEsign" i dole: "Superlative Design"), k tome još stoji natpis: "Self winding Timekeeper".
Kao što već rekoh, što je mnogo - mnogo je. Ne bih ni u ludilu dao tolike pare za nešto što naglašava svoje banalne karakteristike poput "no-name" kineskih proizvoda.
U osnovi lep dizajn - upropašćen!
-
^ Mislim da se ovde dizajner poigrava sa Rolex-om (baci pogled na njihove skorije dizajne) ;)
-
Svidja mi se i ovaj limitirani sa crnim kamenjem Sea God
-
daj nemoj jednog dana...polako pisi. bas me zanima,mislim nista intimno,voleo bi jer mislim da imas sta imas
-
Ok obećavam, polako ću da sednem i natenane da sklopim jedan blog koji će svima da koristi koji reše da se otisnu na neki daleki put.