Maurice Lacroix proširio je svoju Masterpiece liniju sa jednim novim modelom - Masterpiece Gravity. Modeli iz Masterpiece linije spadaju u sam vrh ponude ove kuće, koja nastoji da se upravo putem nje ustali u društvu pripadnika visoke horologije.

Naziv: Maurice-Lacroix-Masterpiece-Gravity-satovi-1.jpg, pregleda: 216, veličina: 70,1 KB


Karakterističan za model Gravity je veliki balansni točak izrađen od silicijuma, koji iz tog razloga ne zahteva podmazivanje. Kako u kompaniji Maurice Lacroix tvrde, ovo je prvi sat kojem su i ostali elementi oscilatora (pored balansnog točka), izrađeni od silicijuma.

Naziv: Maurice-Lacroix-Masterpiece-Gravity-satovi-4.jpg, pregleda: 210, veličina: 70,5 KB


Mehanizam odlikuje i relativno spora radna frekvencija od 18,000 otkucaja po času, a zaprečni sklop vidljiv je sa prednje strane sata. Kalibar sa automatskim navijanjem nosi oznaku ML230. Odlikuje ga rezerva snage od 50 časova, a ima 35 rubina.

Naziv: Maurice-Lacroix-Masterpiece-Gravity-satovi-2.jpg, pregleda: 242, veličina: 80,0 KB


Sati i minuti prikazuju se na većem pod-brojčaniku, dok se prikaz sekundi vrši na manjem podbrojčaniku, na poziciji "5h". Sekundna kazaljka i markeri kod PVD verzije izrađeni su u crvenoj boji, i predstavljaju detalj koji doprinosi atraktivnosti sata, koji bi bez toga bio isuviše sterilan. Kod čelične verzije sve kazaljke su zaplavljene.

Naziv: Maurice-Lacroix-Masterpiece-Gravity-satovi-3.jpg, pregleda: 266, veličina: 89,8 KB


Prečnik kućišta kod Gravity modela iznosi 43mm, a na safirno staklo nanesen je anti-reflektivni premaz sa obe strane. Pored verzije izrađene od čelika, u ponudi će biti i verzija sa PVD premazom. Vodootpornost iznosi 50 metara. Obe verzije dolaze na kaišu izrađenom od krokodilske kože, u crnoj ili braon boji, sa preklopnom kopčom. Očekuje se cena između 10.000 i 20.000 švajcarskih franaka.


Izvor: Maurice Lacroix