Linde Werdelin je specifičan proizvođač merača vremena, čiji satovi po svom dizajnu i funkcijama ne predstavljaju one klasične časovnike na koje smo možda navikli. Ovi “malo drugačiji pokazivači vremena” se baš zbog svoje različitosti izdvajaju od ostalih u ovom velikom svetu satova.

Naziv: Linde-Werdelin-Oktopus-MoonLite-satovi-watches-8.jpg, pregleda: 265, veličina: 140,5 KB

Na ovogodišnjem Baselworldu promovisan je još jedan od Linde Werdelin ronilačkih satova - Linde Werdelin Oktopus MoonLite. Model je specifičan po primeni bezbojne legure ALW (Alloy Linde Werdelin) koja je specijalno kreirana za ovog proizvođača satova. Specifična je po svojim karakteristikama, odnosno po tome što je duplo tvrđa od čelika i upola lakša od titanijuma. Shodno svojim osobinama ova legura je učinila da ovaj časovnik ima težinu od neverovatnih 62,5g, a time i da nosi titulu najlakšeg Linde Werdelin modela.

Naziv: Linde Werdelin Oktopus MoonLite satovi1.jpg, pregleda: 160, veličina: 191,6 KB

Prema specifikaciji proizvođača, ovaj instrument za prikaz tačnog vremena ima satenski polirano kućište dimenzija 44x46mm i visine 15mm. Na njemu je postavljeno safirno staklo, a titanijumska krunica ima mogućnost ušrafljivanja. Sa zadnje strane je izgravirana hobotnica, svakako odlična simbolika za velike dubine mora i za sat čija vodootpornost iznosi 300m.

Brojčanik sata je sačinjen iz pet slojeva, gde je površinski sloj satenski poliran, a niži sloj nosi Ženevsku šaru. Kazaljke na satu su u boji titanijuma, satenski polirane i premazane luminescentnom farbom. Sat poseduje i realistični prikaz mesečevih mena i krupne satne markere za “3, 9 i 12h”.

Naziv: Linde Werdelin Oktopus MoonLite satovi.jpg, pregleda: 294, veličina: 198,4 KB

Časovnike pokreće mehanizam sa in-house komplikacijom i 23 rubina. Linde Werdelin Oktopus MoonLite satovi dolaze sa belim visoko kvalitetnim gumenim kaišem, mada je za ove satove dostupan veliki izbor zamenskih narukvica i kopči.

Linde Werdelin