Ove godine se obiljezava 125 godina od kada je Svajcarski juvelir Carl Friedrich Bucherer otovrio svoju prvu prodavnicu satova i nakita u Lucernu, na putu ka dizajniranju svog prvog casovnika 1919 god. U cast ovog jubileja, proizvodjac satova Carl F. Bucherer je predstavio svoj novi model, novi Manero Tourbillon Limited Edition.
Carl F. Bucherer je kreirao mnogo slozenih satova, ukljucujuci modele sa prikazom rezerve snage, hronografe, modele sa vjecitim kalendarom- kompanija je i kreirala sopstvenu manufakturu, ali ovo je prvi model ove kompanije sa turbijonom. Rucno navijani turbijon mehanizam, kalibar CFB T1001, prvi put je predstavljen u Manero kolekciji, koja predstavlja klasicnu eleganicju. Turbijon koji se nalazi na poziciji 6 sati je centralna atrakcija, mada su tvorci ovog modela, "upakovali" jos par zanimljivih komplikacija. Centralno postavljena kazaljka prikazuje datum na skali od 31-og dana koja se nalazi na obodu cifera. Radi bolje citljivosti datuma cifre su okrenute na 3 sata i ponovo na 9 sati. Podbrojcanik na poziciji 12 prikazuje 24-oro casovnu skalu. Mehanizam se odlikuje odlicnom rezervom snage od 70h. Prikaz rezerve snage nalazi se na poziciji 9.
Carl F. Bucherer Manero Tourbillon Limited Edition-cfb_tourbillon_560.jpg
Dizajneri su se potrudili da sat bude citljiv i pored velikog broja komplikacija. Satni i minutni markeri su uradjeni u stilu cijele Manero kolekcije. Kuciste je izradjeno od 18-to karatnog roze zlata, precnika 41,08mm, dok je deklarisana vodootpornost 30m. Staklo je naravno safirno sa AR premazom sa obije strane. Poklopac mehanizam je takodje izdradjen od safirnog stakla i pruza pogleda ne lijepo ukraseni mehanizam. Kais je rucno prosiveni Louisiana alligator leather kais, sa kopcom od rozog zlata. The Carl F. Bucherer Manero Tourbillon je limitiran na samo 188 komada po cijeni od 98.800$.
Carl F. Bucherer Manero Tourbillon Limited Edition-cfb_manero_tourbillon_dialcu_560.jpg

Izvor
WATCHTIME.COM