Timberland williston pitanje za casovnicara
imam dvadesetak satova, kvarc, navijaci, automatici... elem, pre par dana sam na poklon dobio kvarcni sat timberland williston.nemam neko ni previse dobro ni previse lose misljenje o modnim satovima. stavio sam ga na ruku i nosio par dana, sve radi bez greske. kada sam hteo (a to mi je redovna praksa) da na par dana promenim sat, skinuo sam sat i pokusao da ga 'iskljucim' tj da kvarcni mehanizam ne radi dok je sat u kutiji. povucem krunicu, ona dodje u poziciju gde bi kvarc trebalo da stane ali on ne staje. ja se ne secam da sam ikada video kvarc koji ne moze da se ''zakoci''. da li neko zna u cemu je fora ili postoje kvarcni mehanizmi koji se ne mogu zakociti? pozdrav...
Re: Timberland williston pitanje za casovnicara
Nisam ekspert na temu, pa uzmi moje misljenje sa rezervom, ali ne bih izvlacio krunicu da sam na tvom mestu. Iz tri razloga - prvo, ne stedis previse struje. Da, kazaljke se ne okrecu, ali je ostatak elektricnog kola povezan na bateriju i crpe energiju i dalje. Drugo, i bitnije, je da kad izvuces krunicu sat vise nije vodootporan, pa vlaga i prasina mogu da udju unutra. Treci razlog je sto onda moras opet da namestas vreme. Velika prednost kvarca je sto je vreme uvek tacno - stavis na ruku i vozis. Ako treba da ga navijas svaki put kao automatic, onda dzaba :)
Citat:
bancika kaže:
Nisam ekspert na temu, pa uzmi moje misljenje sa rezervom, ali ne bih izvlacio krunicu da sam na tvom mestu. Iz tri razloga - prvo, ne stedis previse struje. Da, kazaljke se ne okrecu, ali je ostatak elektricnog kola povezan na bateriju i crpe energiju i dalje. Drugo, i bitnije, je da kad izvuces krunicu sat vise nije vodootporan, pa vlaga i prasina mogu da udju unutra. Treci razlog je sto onda moras opet da namestas vreme. Velika prednost kvarca je sto je vreme uvek tacno - stavis na ruku i vozis. Ako treba da ga navijas svaki put kao automatic, onda dzaba :)
nije meni do ustede baterije vec da sat ciji je mehanizam vrv bulja ne radi mozda godinama bez prestanka.
Ja sam imao takvu situaciju davnih dana sa jednim satićem koji je pokretao neki kineski plastični mehanizam. Tako da je moguće.
Citat:
foveon kaže:
nije meni do ustede baterije vec da sat ciji je mehanizam vrv bulja ne radi mozda godinama bez prestanka.
Ma opusteno, mehanizam kosta da se zameni verovatno koliko i baterija :)
Citat:
bancika kaže:
Ma opusteno, mehanizam kosta da se zameni verovatno koliko i baterija :)
meni se dopao vizuelno.bas je specifican dizajn i osoba koja mi je poklonila danima me ispipavala koji mi se sat svidja...inace,sat je u full celiku,kvalitetna kozuraja...staklo mineralno..i nema datum sto posebno volim.. bas mi je ok..
Slobodno okači sliku :)
Sent from my RMX2155 using Tapatalk
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Citat:
eee kaže:
Slobodno okači sliku :)
Prilog 155105
Lepo izgleda. Podseća me na Hamilton i Panerai kombinaciji
Citat:
eee kaže:
Lepo izgleda. Podseća me na Hamilton i Panerai kombinaciji
desno mu je krunica za stelovanje vremena a leva je za podesavanje kompasa.. kada se vrti unuta rotira prsten kompasa... leva se ne izvlaci, samo se vrti.. to su me upozorili, da ne sjebem nesto.