Tečnost za ultrazvučnu kadicu
Pozdrav svima.
Pre neki dan sam kupio novu ultrazvučnu kadicu nekog nemačkog proizvođača ''MPG consulting GMBH'' koju planiram da koristim za čišćenje delova sata, uglavnom kućišta i metalnih narukvica. Ne znam koju tečnost da stavim u kadicu pošto ne pište na kutiji a nisam dobio uputstvo za upotrebu... Tražio sam na netu, pa naišao da koristim sa toplom vodom i kuhinjinskim deterdžentom. Probao sam oko 15 min ali ništa spektakularno se nije desilo što običan sapun i voda ne bi odradili. Onda sam probao sa čistim alkoholom, 96% i to oko sat vremena, i dalje je bila ista priča...
Pretpostavljam da dosta vas koristi kadice, pa me interesuju da li se koristi nešto drugo ili ja negde grešim...?
Hvala, pozdrav.
Re: Tečnost za ultrazvučnu kadicu
martine, više ti ovisi o kvaliteti ultrasonica. osobno za kućišta i metalne narukvice koristim ovo, ali kada ga nemam, moram priznati da i običan tekući deterđent, jako dobro obavi posao.
| http://www.boley.de/imgs/DbFile.ashx...7f9ea50dfe368f |
RW77
Reinigungskonzentrat Tickopur RW77
Wasserlösliches ammoniakhaltiges Reinigungskonzentrat Tickopur RW77 mit leicht entoxidierender Wirkung für Bunt- und Edelmetalle. Entfernt Schleif-, Polier- und Läpprückstände, Fette. Öle, Wachse, Flussmittel etc. Reinigungsmittel für Ultraschallgeräte, aber auch zur Tauch- und Wischreinigung einzusetzen.
Anwendung:
- im Ultraschall 1 - 10 Minuten bei einer Temperatur von 20 - 80°C
- Dosierung 5% (im Ultraschall)
- ohne Ultraschall bis zu 12 Stunden bei einer Temperatur von 20 - 80°C
- Dosierung 10 - 20% (ohne Ultraschall)
€ 15,00 |
Ok, a koji je odnos vode i deterdženta i da li stavljaš vruću ili hladnu vodu?
0.9 litara vode stane u kadicu. i tu stavim deci RW77. mlačna voda. grijač na 40*c.