-
Re: Pitajte časovničara
Nisam siguran da li postavljam pitanje na pravom mestu, ali mislim tema nije vredna otvaranja novog topic-a pa cu postaviti jedno kratko pitanje
elem , gde u beogradu ( pozeljno novom beogradu ) naci iglice koje spajaju kuciste sata sa narukvicom/kaisem, ali trebaju mi deblje, a ne klasicne(tanke) koje se mogu u svakoj skoro casovnicarskoj radnji. sirina 22mm
Kupio sam citizen nighthawk pre 10-ak meseci, i njegovu celicnu narukvicu sam cesto menjao sa crnim nato kaisem.
Pri tim cestim zamenama obe iglice su se malo iskrivile, i dalje sluze svrsi ali prilikom njhovog provlacenja kroz rupu na metalnoj narukvici prisutan je otpor i neophodna je primena sile kako bi iglica izasla na drugu stranu narukvice.
bio sam kod lokalog casovnicara i kupio dve iglice, ali to su one univerzalne tanke, skoro pa duplo tanje od citizenovih, pa vas pitam dobri ljudi , gde naci iglice/lugove/pinove (kako ih vec zovu) koje trazim ?
pozdrav i hvala.
p.s. ako pitanje nije postavljeno na dobrom mestu premestite pa me obavestite preko pm
-
Pogledaj u Bomaru (TC Usce) oni prodaju Citizen satove
-
Bomar bi morao imati....a ako ne pokusaj kod bilo koga tko ima Seiko satove u ponudi, servisira ih itd., oni imaju debele "iglice".....mislim da su za Monstera 2.4 mm a i ostali imaju puno deblje od standarnih.....
-
2.5mm debljina tijela,1.1 debljina na krajevima. Ako ne nađeš u Srbiji,ostaje ti ebay.
-
...a i probaj te iglice da malo ispraviš kleštima.
Često uspeva.
-
pogledacu u bomaru , pa cemo videti.
@VLADAN P bojim se klestima jer postoji mogucnost da se iglica sa kontra strane iskrivi pa ostaje zaglavljena a onda nema ni napred ni nazad.
hvala u svakom slucaju, pozdrav
-
Jedno pitanje za stručnjake i bolje poznavaoce automatskih mehanizama, da li i zašto izbegavati "ručno" navijanje kod mehanizma ETA 2824-2?
-
Nije pravljen da se često ručno navija. To je klasičan automatik sa opcijom ručnog navijanja što nije isto kao standardan manuelac.
Povremeno i kada stane je ok ali svakodnevno i nije baš pametno.
-
Bio sam prije dva dana u ovlastenom Omega i Longines servisu u Zagrebu. Oni koji su culi za taj servis znaju da se radi o vrhunskim urarima. Pitam covjeka smijem li ja navijat rucno svoj novi co-axial 2500d (isto sam pitao prije godinu dana za 2500c) i kaze covjek "zasto ne bih smio. 2824, 2892 i 7750 smijes slobodno navijati rucno."
I u sta sad covjek da vjeruje? :)
-
I meni su u dva "vrhunska" servisa u Srbiji rekli da slobodno (čak obavezno) prvo navijem Eta automatike koji su stali od nenošenja, pa da ih tek potom podesim i stavim na ruku...
I da ih obavezno navijem s vremena na vreme (bar jednom mesečno), ako stoje u kutiji van navijača :)