Festina sport F16760 problem sa štopericom
Pozdrav svima!
Imam jedno pitanje za članove foruma.
Pre neke dve nedelje sam kupioovaj sat. Kada sam pokušao da podesim vreme primetili smo da je dugme koje pokreće štopericu zaglavljeno.
Naime, kada ga pritisnem, ono radi, ali ostane u pritisnutom položaju i jedino noktima mogu da ga vratim napolje.
S obzirom da smo trenutno van zemlje i neko vreme nećemo moći da ga odnesemo u ovlašćeni servis u Beogradu, zanima me - da li je ovo veliki problem?
Da li mislite da bih mogao da ga odnesem u neki od lokalnih servisa, sa nadom da bi ga popravili na licu mesta?
Da li procenjujete da bi otklanjanje ovog kvara bilo skupo?
Veliko hvala unapred!
Re: Festina sport F16760 problem sa štopericom
Popravka ne bi trebalo da bude skupa čak i u inostranstvu.
Problem je u tome što ćeš izgubiti garanciju ako sat otvara neovlašćeni serviser
Možda bi rešenje bilo da nađeš tebi najbliži servis ovlašćen za Festine.
Veliko hvala na brzom odgovoru! :)
Pozdrav svima,
Ne bavim se popravkom satova niti planiram ali sam na ovom forumu naisao na nekoliko korisnih tekstova pa imam pitanje u vezi uljima i mastima koje koristite za podmazivanje pa se nadam da ce mi neko pomoci i ako se ne bavim ovim poslom. Interesuje me da li je neko ulje (mast) dobro za delove koji se rotiraju non stop. Treba mi konkretno za mele ventilatore koji se koriste u elektronici i koje povremeno treba podmazati a da to nije ulje koje je retko i koje ce brzo da ispari. Mislim da ovde vise odgovara neka mast (ili gusto ulje) posto ne znam bas kakva sve ulja postoje za ovakve stari. Koristim trenutno neko ulje za preciznu mehaniku, ne znam tacno koje, dobio od prijatelja ali se brzo osusi i potrebno je opet podmazati osovinu ventilatora. Imate li neku preporuku i gde bih mogao kupiti ulje/mast? Hvala puno svima.
E ljudi moji da podelim sa vama moju muku koja je nadam se konačno rešena. Pisao sam Vam ovde o mojoj zoni sumraka da mi sat kasni samo kad ga stavim na ruku i najnoviji Candino 4440 i stari Edifice Casio 308, e sad zamislite koja je to i kolika verovatnoća da je rešenje sledeće. Pošaljem moj novi sat jer je još pod garancijom u servis ovlašćenog uvoznika od kojeg sam ga kupio i u BMP servisu ga odrade vrlo brzo i moram ih ovom prilikom pohvaliti. Normalno interesovalo me je šta je sa mojim satom bilo jer sam obećao podeliti sa svima vama ovde. Čovek vrlo ljubazan iz servisa žao mi je što nisam stigao pitati ga za ime mi reče da su mu kazaljke bile preblizu i da je dolazilo do češanja prilikom rada, uz to mi reče da su zupčanici u odredjenom položaju (spregu) koliko sam ja razumeo prilikom nošenja sata na ruci a u odredjenom prilikom mirovanja sata recimo u fioci ili polici. Tako da dolazi do te pojave da kasni kad je na ruci a radi lepo kad miruje. Vidim da je čovek vrlo iskusan i profesionalan tako da ga još jednom pozdravljam ako ovo čita i zahvaljujem, utisak me ne vara jer uvek mogu da osetim ako je čovek profi u onom što radi.
Tako da mislim da je i sa mojim Casiom sličan problem jer mi je jedan sajdžija onako izmedju redova rekao da mu deluju kazaljke blizu ali se nije mnogu upustio u analizu, taka da ljudi moji sad mi je lakše zamislite kolika je verovatnoća da imate dva sata od dva potpuno različita proizvodjača i da imaju isti problem već sam pomislio da sam radioaktivan :crying: haha
Pozdrav svima.
Citat:
ra_ kaže:
Pozdrav svima,
Ne bavim se popravkom satova niti planiram ali sam na ovom forumu naisao na nekoliko korisnih tekstova pa imam pitanje u vezi uljima i mastima koje koristite za podmazivanje pa se nadam da ce mi neko pomoci i ako se ne bavim ovim poslom. Interesuje me da li je neko ulje (mast) dobro za delove koji se rotiraju non stop. Treba mi konkretno za mele ventilatore koji se koriste u elektronici i koje povremeno treba podmazati a da to nije ulje koje je retko i koje ce brzo da ispari. Mislim da ovde vise odgovara neka mast (ili gusto ulje) posto ne znam bas kakva sve ulja postoje za ovakve stari. Koristim trenutno neko ulje za preciznu mehaniku, ne znam tacno koje, dobio od prijatelja ali se brzo osusi i potrebno je opet podmazati osovinu ventilatora. Imate li neku preporuku i gde bih mogao kupiti ulje/mast? Hvala puno svima.
Pre svega ovo pitanje je za off-topic sobu, ne ovu temu. Za elektricne ventilatore je idealno koristiti grafitnu mast ili prah, popuni rupe i tu ostaje. Alternativno bilo koje gusce ulje, od obicnih koja se koriste za mehaniku tipa masine za sivenje, pokretni delovi oruzja i slicno, a verujem da bi se i SAE30 tu dobro snasao - pitanje je koliko se isplati kupovina 1 litra. Ventilator nije precizna mehanika, greje se i standardi preciznosti su drugaciji, kao i prisustvo prasine i strujanja vazduha
Cena zamene stakla za ovaj model?
Zanima me gde u Beogradu i okolini mogu zameniti staklo za Fossil sat CH 2600?
I koliko bi me to koštalo?
Pozdrav