Re: Iskustva sa ovlaštenim servisima i časovničarima
Za ovaj sat nesto slabo ima i delova pa sam izmedju ostalog pisao i proizvodjacu jer je redji model, a sto se tice servisa u ovaj bez da su me poslali tesko da bi ikad usao!
Sto se tice Rolexa za njih znam jos iz oceve price kakvi su kao kompanija, nadam se da su i ostali dosledni nekim predjasnjim vremenima jer ovo danas svi prave neku jeftinu kozmetiku koja skupo kosta, nema tu duse cista komercijala...
Deo priče sa iskustvom sa Poklon Dućanom su neki ispratili. Ovde je cela priča složena od početka do kraja.
Sat je naručen početkom septembra, a u isto vreme sam u dva navrata gledao i u Beriću na Spensu, pa su i oni uzeli broj mob. ako im stigne, uz napomenu da se uglavnom čeka par meseci.
Isti komentar su mi rekli i u PD, pa sam se spremio na čekanje. Međutim, kako mi ne gine svake druge-treće nedelje da idem u Big, tako sam svaki put svraćao da vidim šta imaju.
Sredinom septembra me zovu na telefon da pitaju da li sam zainteresovan za sat jer ga naručuju i očekuje se da će brzo stići (zove momak sa kojim sam dan ranije pričao o nabavci sata).
Početkom oktobra ja pošaljem SMS sa upitom, na šta mi odgovore da je sat na granici i očekuju svači čas isporuku. Isti odgovor dobijam i krajem oktobra. U novembru mi odgovaraju da je zbog "poznate" situacije uvoz otežan, a pogotovo za ovakve, ograničene, serije. Krajem novembra kažu daje zvao direktor da kaže dapripreme police za nove modele i da će satovi biti 10. decembra na policama. Naravno, satovi nisu bili na policama tad.
19. decembra ih zovem i dobijam informaciju da je sat stigao, ali obda konstatuju da je poslat u Niš, i dok sam na vezi im šalju poruku da brzom poštom pošalju u NS. Pošto je bio petak veče, nije moglo biti poslato pre subote, pa mi kažu da će u ponedeljak biti kod njih i da će nazvati čim stigne. U ponedeljak uveče zovem i dobijam informaciju da je, greškom, poslat u veleprodaju, i da će biti u utorak. Pogađate, nije dostavljen ni u utorak. To veče sam bio na Spensu, i u Beriću vidimo dugo očekivani sat sa cenom 4000 nižom nego što su u PD rekli. Na upit sam dobio još 5% popusta pa sam tu i kupio, sumnjam da bih u PD bolje prošao, a i da bih, jako su me iznervirali.
U sredu uveče mi šalju poruku da je sat stigao i da mogu da ga preuzmem, na šta im se ljubazno zahvaljujem uz komentar da mi njihov sat više nije potreban. Očekivao sam da će bar nazvati da pitaju o čemu se radi i da se izvinjavaju , ali ništa, što, po meni, pokazuje koliko su im verne mušterije bitne. Što se mene tiče, PD je na crnoj listi.
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Nedavno (16. - 18. 05.) poslom bio u Beogradu i ponesem svoj Poljot "Sturmanskie civil" (na slici) kojeg je trebalo poštimati na vibrografu, velim nek mi to urade majstori u Bg. jer u Zagrebu većina urara napravi neku kiselu facu kad im pokažem ruski sat (koje btw obožavam i imam 6 komada).
I tako jedva dočekam da svoj omiljeni Poljot odnesem kod čuvenog Srbe Mihajlovića i još se mislim kako ću se u Zg. hvaliti kod koga sam "uredio" sat. Da skratim, rezultat= majstor mi kaže da se sat ne može poštimati i da ga treba servisirati (sat bio na servisu prije par mjeseci). Osim toga vraća mi sat, a poklopac sata stegnut "na mrtvo", a ispod njega viri pokidana gumica-dihtung.
Sav jadan sutradan odnesem sat u urarsku radnju TIME+ u Ulici kralja Milana (mislim br. 26 ili sl.). Čovjek preuzme sat i kaže da dođem sutra (na potvrdi mislim pisalo da se preziva Mijailović). Sutradan sat uštiman skoro "u nulu", promjenjen dihtung, ugodno popričali i naplatio mi nešto zbilja sitno. Sat i dalje odstupa maksimalno par sekundi dnevno... Svaka čast majstore!
Prilog 123582
Zahvaljujem na prenetom iskustvu.
Uvek je korisno.
Izgleda da ovdašnji prodavci satova redovno "špijuniraju" naš sajt. U nedelju sam otišao u PD da preuzmem naruvicu (na žalost sam morao kod njih iako se nisu pokazali ranije) i dok sam plaćao je bilo i par komentara tipa "Vidimo da ste baš aktivni na forumu" (a nisam ništa napisao poprilično dugo, bar ne vezano za njih).
Možda to i nije loše, ako bude uticalo na poboljašnje odnosa kupac-prodavac.
Btw, ako neko bude planirao kod njih kupovinu, dobio sam karticu za popust pa možemo da je razmenjujemo, a koliko sam shvatio kad se nakupi, onda daju vaučer za povrat novca. Onda te pare lepo potrošimo u kafani :)