ja sam danas kupio ove alat nije me kostalo puno
Prilog 6378Prilog 6379
Printable View
ja sam danas kupio ove alat nije me kostalo puno
Prilog 6378Prilog 6379
jedan tip prodaje kineski su ama za amatere su top ima ih u SKOPJE dva kljuca za 15 EVR.
Za tolarba i ostale zainteresovane.Ovako izgleda komplet alata za 800 dinara.
Prilog 6639
Da li je to onaj sa voćnog sajta i valja li čemu? Koliko se sećam, neki članovi su rekli da je kvalitet, hm... upitan.
Vredi onoliko koliko košta,a košta malo:yes4:
Korisna je recimo spravica za otvaranje poklopaca i još 2-3 stvarčice i to je dovoljno za te pare.
Pricali smo u temi o skoli za casovnicare i o osnovnim stvarima sa kojima se pocinje, recimo o alatu koji bi svako od nas trebalo da ima. Recimo za skidanje poklopaca sa kucista radi zamene baterija, ili za menjanje kaiseva (recimo sa metalnog na kozni i sl), skracivanje metalnih narukvica itd. Ne volim Limundo ali sa vremena na vreme predjem po ponudi ocekujuci da cu ko zna sta da vidim tamo. Tako sam i ovaj put naleteo na nesto sasvim slucajno, video sam da se prodaje neki jeftin alat:
Alat za popravku i odrzavanje satova - Kupindo.com
Nadajuci se da ce se otvoriti i ostale teme iz gorepomenute teme, o DIY amaterskim majstorijama, da prokomentarisemo malo i alate.
Ima već ovakva tema-http://www.svetsatova.com/forum/f108...lce-448-3.html
Od 19. poruke pa nadalje imaš komentare za ovaj alat koji si pomenuo.
Taj komplet se pominjao u još 2-3 teme.
Slike alata iz časovničarskih radionica kompanije Vacheron Constantin.
...Kako kažu bez alata nema zanata, a ni pravog majstora...
Prilog 25813Prilog 25814Prilog 25815
Prilog 25816Prilog 25817Prilog 25818
Ne popravljam satove ali nekoliko puta desilo mi se da ponudim nekome da zamenim bateriju pa ne mogu da vratim poklopac (sramote...). Da li ova alatka vrši posao i ima li je negde kod nas da se kupi?
Može li da se nađe i neka za amatere, jeftinija?
ps može li da posluži i za zamenu stakla?
Dok traje izrada masine za stampanje cifrara (zapravo klasicna tampon masina ali mnogo manjih dimenzija i pre svega dizajnirana samo za stapmanje/restauraciju cifrara),da ne bih dosadjivao majstoru ne najavljenim posetama,a postalo je ocigledno da je covek vec poceo da ludi od mene i mojih zahteva,latio sam se drugog posla.Naime,kako sam polako poceo da zatvaram krug alata primetio sam da jedne jako bitne stvarcice nam.A to je masinca odnosno presa za zatvaranje poklopca i postavljanje mineralnih i armiranih pleksigles stakla.Nakon duge pretrage,ili sam nalazio na profesionalne ili na amaterske masinice koje su mi izgledala da kazem neadekvatno.Zato sam odlucio da je napravim.Trenutno je u fazi izrade kalup koji ce posluziti za formiranje u silikonskom pesku i na kraju za izlivanje od celika.Napravicu par slicica do sad postignutog samo da se osusi polijester...:)
Dan555,to je upravo sto ja pravim,samo nije sa sistemom poluge vec navoja.Ona sluzi za postavljanje stakala mineralnih i pleksiglas sa unutrasnjim metalnim prstenom ali i zatvaranje onih kucista koja se zatvaraju poklopcem pod pritiskom.Naravno modle nisu iste,za stakla se koriste silikonske a za poklopce aluminijumske,mada mogu i silikonske da ne bi doslo do ostecenja,ali ako se radi pazljivo,nema brige.Imas na Ebay-u da ih kupis zasebno ili zajedno za masinom kao u ovom slucaju...
Evo par slicica (POGLEDATI POST ISPOD),izrada se odivja u kotlarnici,pa enterijer cine zalihe ogreva za koji sam nasao drugu namenu..:) Inace,nemoj da vas zavarava trenutni izgled,kada se uklopi sa ostatkom delova,nece podsecati na ono na sta mog mladjanog burazera podseca...:D
Cekamo moderatora da ih odobri jer sam zadocnio o roku od 10 min za koliko mogu da se izvrse izmene...Bice tu uskoro...:)
Postavi sliku ponovo. Ne vidi se prva.
Prilog 94346Prilog 94347Prilog 94348
Postavio sam sve tri od ponovo.Prethodne mogu da se obrisu...:)
Radovi polako napreduju..:) Sada jos samo da se bez posledica dokopam novog unihopa i premazem polijesterom...:D
Prilog 94416Prilog 94418Prilog 94418
Zdravo svim posetiocima foruma.
U potrazi sam za profeionalnim casovnicarskim alatom( koriscenim). Potrebna mi je elmina masina za ciscenje sa 3 ili 4 kadice i witchi instrumet za kontorlisanje mehanickih i kvarcnih satova.
Ako neko moze pomoc ,dat predlog unapred hvala. :-)
Pozdrav od Elisa
Zdravo svim forumasima.
Sto se tice kvaliteta alata za casovnicare a i precizne mehanicare jedan od najcenjenijih je od firme Bergeon - Belcer. Nema profesionalnog casovnicara koji nezna za ovu firmu a siguran sam da vecina njih koristi taj alat.
Uključio bih se malo u raspravu o urarskim alatu. U stvari htio bih pomoći mladim zaljubljenicima u urarstvo. Prvi savjet je ne kupujte jeftini alat. Ma koliko ga malo platili, on u stvari još manje vredi. Po onoj staroj nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino, odlučite se za skuplji alat, paleta Bergeon, swiss, i imati će te zasigurno alat za cijeli život, alat sa kojim će te moći sve uraditi, alat koji kada vam dosadi možete dobro brodati i ...
Drugi savjet je: nemojte se zavaravati da vam za popravak sata, pogotovo više servisiranja različitih vrsta satova treba malo alata. Osobno imam više od 400 kom alata, i uvjek mi nešto fali. Treba vam brdo šerafcigera, pinceta, različitih kliješta, nekoliko čekića, desetci povećala, hrpa turpija, nekoliko alata za otvaranje zadnjih poklopaca, nekoliko "pauka" za izmjenu stakala, preše za zatvaranje, posuda za čišćenje ultrazvukom, uređaj za demagnetizaciju, svakako mali tokarski stroj, boreri, nareznice, i tu ću stati da vas dalje ne umaram. Evo nešto od mog osnovnog alata sa kojim možete otvoriti sat, promjeniti staklo, ključ i navojnu krunicu, štiftove narukvice
Prilog 101018Prilog 101019Prilog 101020Prilog 101021Prilog 101022Prilog 101023Prilog 101024Prilog 101025Prilog 101026Prilog 101024Prilog 101027
Treći savjet: dok ne nađete pravi ključ za otvaranje satova 80% satova možete otvoriti pomičnom mjerkom ili običnom gumenom lopticom ili naprimjer ključ izradite sami
Prilog 101028Prilog 101029Prilog 101030Prilog 101031
Evo još poneka sličica alata koji mi je trenutno dostupan sa slikanje
Prilog 101081Prilog 101082Prilog 101083Prilog 101085Prilog 101086Prilog 101087Prilog 101088Prilog 101089Prilog 101090
i alat plaćen 5 e na buvljaku
Prilog 101091Prilog 101092Prilog 101093
[QUOTE=Elis;159855]Zdravo svim posetiocima foruma. U potrazi sam za profeionalnim casovnicarskim alatom( koriscenim). Potrebna mi je elmina masina za ciscenje sa 3 ili 4 kadice i witchi instrumet za kontorlisanje mehanickih i kvarcnih satova. Ako neko moze pomoc ,dat predlog unapred hvala. :-) Pozdrav od Elisa[/QUOTE Kolega, jeste li pronašli mašinu Elma za čišćenje satova? Da li je to što vam treba? Prilog 101695 Ja vam mogu pomoćiPrilog 101695 Moj otac je časovničar i radio je sa njom. Šta vam još treba od profesionalnog alata? pozdrav, Tonchi Slažem se, moj otac ima sav alat od Bergeona
Nema uređivanja starih zidnih i stolnih satova bez manjeg tokarskog stroja
Prilog 102961 Prilog 102962 Prilog 102963 Prilog 102964
Posedujem stari casovnicarski alat. Interesuje me na koji nacin bih mogao da uradim procenu vrednosti alata.
^ Odnesi kod nekog casovnicara, mozda ce moci da ti kaze sta tacno imas, kog je kvaliteta i nesto vise o vrednosti.
Vanja,probaj nekako poslikati alat, ukoliko je u originalnim kutijama i ako ima kakvih žigova proizvođača, mislim da među članovima foruma ima dosta kandidata za kupnju, ali mora se vidjeti o kakvom se alatu radi.
Pozdrav. Može li mi neko reći da li vredi nešto ovaj set?
Amaterski prirucni alat....za nesto sitno moze cak i dobro posluziti, osim onog uredjaja za izbijanje stiftova na linkovima....njegova igla je jako lose kvalitete i savija se i puca.....ali znas kako kazu: "Kol'ko para tol'ko muzike".
Nesto slicno sam i predpostavljao.
Konačno sam uspio kompletirati set za poliranje satova
Prilog 111212Prilog 111213Prilog 111214Prilog 111214Prilog 111215Prilog 111216Prilog 111217Prilog 111218Prilog 111219Prilog 111220Prilog 111220Prilog 111221Prilog 111222Prilog 111223Prilog 111223
lepo, Kruno, lepo.....
Pozdrav. Zeleo bih da menjam kozni kais i metalnu narukvicu s' vremena na vreme. Da ne bih isao kod casovnicara svake druge nedelje zeleo bih sam to da radim. Trazio sam po internetu i naisao na nekoliko tutorial-a gde je objasnjeno kako se to radi. Problem je sto nemam alat.
U klipu sam video da koristi alatku zvanu ,,spring bar tool" (http://www.crownandbuckle.com/media/...gbartool_1.jpg) i deo ,,spring bar" (http://www.watchbandwarehouse.com/im...ringBars_3.jpg). Nazivi su na engleskom jer ne mogu da nadjem kako se zovu na srpskom.
Molio bih vas da mi kazete kako se zove ova alatka i ovaj deo na srpskom kao i gde ima jefrino da se kupi.
Hvala :)
Misliš na ovako nešto?
"Spring bar tool" ti je ova zadnja mala alatka ispod malog crnog odvijača.
Ima to da se naruči na raznim sajtovima i nije skupo.
Naravno ovo je neka pijačarska varijanta, ali završava poso. Ima mnogo kvalitetnijih. Poz.
Prilog 117117
Uf, to je vec set alata. Meni treba samo ova jedna alatka.
Prilog 117118
Hvala, verovatno cu naruciti sa ebay-a. Da li mozda znate kako se ovi delovi zovu na srpskom. Hvala na pomoci. :)
Za to sto tebi treba zavrsice ti posao i onaj komplet alata bez obzira sto nije neki kvalitet. Ali za 700-800 din koliko kosta kod nas, dobijes i alat za skracivanje narukvica, otvaranje kucista i jos neke sitnice. Nikada ne znas kada ce ti zatrebati ;).
Bitno mi je samo da mogu da menjam metalnu narukvicu i kozni kais :D