Re: Pomoc oko on-line kupovine satova
Ja sam imao takvo iskustvo sa fed-ex i oni su mi lično rekli da bez obzira na vrednost paketa naplaćuju svoju uslugu 5.500 din. To je bilo pre 2 godine. E sad, pošto je vrednost mog paketa bila viša od 50 evra, a do tog iznosa
se ne oporezuje, onda nisam ni video drugačiju reakciju.
Takođe sam nekoliko puta kupovao preko pay pala na raznim sajtovima i gotovo uvek su mi naplaćivati carinu i porez, samo što je visina tih naknada zavisila bukvalno od toga ko radi taj dan na tim paketima i kako je raspoložen, jer nema ama baš nikakvog kriterijuma, pa da onda svako može unapred da zna šta ga čeka. Anarhija kao i u svim drugim državnim firmama.
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Citat:
Zoran 73 kaže:
Dobar dan. Imam jos jedno pitanje: Da li preko creation watch-a da narucim sa free shipping dostavom,ili da platim DHL? Ne znam koliko se ceka ako je free shipping? Mozda je bolje sacekati malo duze a ne platiti DHL?
Ja bih ti preporučio da izabereš free shipping. Ja sam čekao tačno 15 dana na dostavu. Dobijaš i "tracking code", tako da možeš da pratiš sat, gde se trenutno nalazi. Naravno, prva 3-4 dana se obično ništa ne javlja, ali posle počne. Kad stigne u Srbiju, pratiš ga preko sajta naše pošte, i tačno možeš da pretpostaviš kada ti stiže.
Prilog 144280
Citat:
mezzano kaže:
Ja bih ti preporučio da izabereš free shipping. Ja sam čekao tačno 15 dana na dostavu. Dobijaš i "tracking code", tako da možeš da pratiš sat, gde se trenutno nalazi. Naravno, prva 3-4 dana se obično ništa ne javlja, ali posle počne. Kad stigne u Srbiju, pratiš ga preko sajta naše pošte, i tačno možeš da pretpostaviš kada ti stiže.
Prilog 144280
Moj je za dve nedelje stigao iz Singapura u Beograd, gde evo, kao što sam rekao stoji 10 dana "Za carinu", tako da će mu trebati duže od Beograda do Novog Sada nego od Singapura do Beograda.
To je ono najgore, prodje ceo svet za par dana i onda se duze zadrzi ovde kod nas. Vec sam jednom negde pisao, ako nemaju resursa da carine u nekom normalnom roku,neka puste paket onako kako jeste. Na vecini paketa pise da je cena ispod 50€ ali mora da se puni budžet po svaku cenu, pa makar mi čekali koliko god njima odgovara.
Sent from my TA-1052 using Tapatalk
Mislim da se pdv uvek plaća, a carina samo ako je preko 50. Ili obrnuto. Jedna od ove dve stvari bi trebala uvek da se plati. Na kraju se svede koji ti se carinik zalomio :).
Ja sam iskusio sve kombinacije - bez dažbina, samo pdv, pdv i carina.
Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk
Pdv uvek.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
Ljudi pozdrav,
Interesuje me šta mislite o ovom prodavcu na KP- u?
https://satovibeograd.kpizlog.rs/ind...ta%5Bpage%5D=2
Vidim da su mu cene Seikovih modela baš niže od drugih prodavaca na ovoj platformi.
Narucio sam sat juce sat SEIKO SSB229P1 sa sajta Creation watches,pa cu objaviti iskustva. Hvala na pomoci svima! Zivi bili!
Stigao sat upravo sa Creation Watches, za tačno mesec dana. Dve nedelje mu je trebalo od Singapura do Beograda i dve i po od Beograda do Novog Sada. Bio je 100e, toliko i stoji na pakovanju da je bio, a carina je iznosila 2200. Došao je lepo upakovan, u platnenoj torbici u boji sata i deluje da je sa njim sve u redu. Možda ovi iskusniji znaju, da li je trebalo nekako da im zatražim da stave manju cenu ili da sat pošalju nekako bez ičega da bi delovao bezvredno ili šta već?