Re: Pomoc oko on-line kupovine satova
E kolega to ces se morati raspitati s nasima na carini....pod uvetom da im prikazes da se sat vraca na reklamaciju....
A drugo...nije to bas "kamencic", to je inace skoro gusto-tekuca masa koja se nanosi implikatorom ili u zadnje vreme specijalnim olovkama koje se pune s tom iluminacijskom masom.
Pažljiv procitaj detalje oko slanja, mnogi sajtovi ili prodavci neće da šalju na hotele.
Pozdrav svim forumašima,
Imam par pitanja u vezi plaćanja preko paypal-a, naime želim da poručim seiko sarb017 preko Higuchia, kontaktiarao sam prodavca, on mi je poslao u mejlu cenu i sledeći tekst "so if you decided to purchase it,please paypal tom-request@higuchi-inc.com", e sad kako ja da obavim plaćanje? Da li treba na ovaj mejl m-request@higuchi-inc.com u mom paypal nalogu, na opciji send money, da pošaljem novac ili je postupak plaćanja drugačiji? Takođe mi je cenu rekao u dolarima, ja na mom računu imam evre, da li treba da konvertujem to u dolare ili paypal sam izvrši konverziju, uz proviziju?
Taj mail kucas u polje kome saljes novac. Iznos unosis u valuti koju je prodavac trazio. Posle izaberi Paying For Goods da bi izabrao adresu na koju ti salje. U napomeni napisi za sta je to uplata posto ko zna koliko uplata on dobija svaki dan. Konverziju ce da ti uradi banka a na racunu uvek drzis samo evre posto nase banke sav ino-promet obavljalju u evrima pa bi kod dolara imao duplu konverziju.
samo da dodam da ovde na kraju tiha nisi potpuno u pravu
ja imam isti račun u intezi samo za tu namenu i na njega uplačujem dolare ili evre, zavisno šta kupujem, jer oni obračunavaju u dolarima izvoz, japanci i rusi, a tebi je na primer primarna valuta sada evro i taj transfer će te baš mnogo izaći, ja bih rekao jedno 30evra najmanje, možda i 50 za jednog seika
ima tamo neka opcija da bez obzira koju valutu uplatiš, ti na pp nalogu imaš primarnu i sekundarnu valutu, pa možeš povremeno da to regulišeš zavisno od toga kojoj državi plaćaš dobra
P.S. da napomenem da nisam ni ja potpuno siguran u način rada pp i da sam imao puno nedoumica i nejasnoća i da ih jošš uvek imam a i info servis inteze mi nije pomogao previše jer i oni su nesigurni
^Ako imas dolare na racunu Intesa ce ti prvo dolare konvertovati u evre (sa provizijom banke) a onda to opet u dolare. Neke banke (npr. Komercijalna) uopste ne uzimaju u obzir dolarske partije kod placanja. Ko ne veruje moze da iscita iskustva korisnika sa drugih domacih foruma gde je ta tema detaljnije obradjena.
Primary currency mislim da ima veze samo sa PayPal balance.