Re: Online prodavnice satova - Linkovi
Kad pominjete Grčku i povraćaj pdv-a tu se misli na kupovinu u radnji a ne online jel tako? Da li na kupovinu online postoji povraćaj PDV-a?
Ako može da neko napiše koliki je povraćaj pdv-a za Austriju, Mađarski, Sloveniju. Grčku, Nemačku. Da li ima povraćaja za Bugarsku i Rumuniju? I zanima me da li neko zna da li je ono neko ukidanje carina obuhvatilo satove :)
^ Kada kupujes online - skoro svi ti odmah skidaju PDV t.j. vecina online cena je bez PDV-a. Izuzetak je ako kupujes online iz EU - npr. u Austriji si a porucujes iz Nemacke. Tada ce i VAT t.j. PDV biti uracunat. Steinhart ima recimo takve cene (doduse i prikazanu cenu bez PDV-a, ispod, manjim fontom, kad izaberes engleski jezik). Ovde ces naci koliki je VAT po zemljama EU a par prvih:
Austrija - 20%
Nemacka - 19%
Grcka - 23%
Imaj u vidu da je u pitanju procentni racun t.j. za umanjenje na austrijsku cenu sa VAT-om od 20% se racuna ~17%. Od toga - tax refund kuce uzimaju oko 5% t.j. ti uspes da umanjis za oko 12%.
Primijetio sam da je vec nekoliko dana na Jomashop-u Flash sale Seiko satova ima oko 200 modela na popustima i preko 70%
Tako da je cijena Seikove petice sada oko 50$ za vecinu modela sto je prilicno povoljno
au sta mi rade!!! imam 2500din do kraja meseca a tako zelim jedan dres Seiko sa belim siferom.
Seiko 5 Automatic Silver Dial Link Bracelet Mens Watch SNKK87
50 eura!!!!!! :ohmy:
wellcome to the club :D Zaduzi se a kasnije razmisljaj sta ces i kako ces :)
1 Priloženi(h) fajl(ova)
radim vec na tome, provucice se Master pa cu pokriti za 2-3 meseca; mora se ovo iskoristiti :)
elem, posto prvi put porucujem sa Jomashopa ne znam koju opciju za shipping treba da izaberem, znaci hocu obicnom postom, bez dodatne naplate, bez DHL-a i slicnih kurirskih sluzbi:
@ jagodanbg : obzirom da nemam Master, da li si mozda upucen u to kako funkcionise internet kartica(koliko je sigurno,koliko kosta odrzavanje iste,koja je banka najpovoljnija...)? Zaista ima povoljnih modela...
Imas u temi Online kupovina satova, cini mi se. Internet kartica bi trebalo da je besplatna.
Aj neka neko stavi neki servis za forwardovanje posiljki iz USA (za kupovinu na onim sajtovima koji ne salju u Srbiju). Imao sam dva komada negde u bukmarku, al da me ubijes, ne znam gde su.
Meni se cini da treba izabrati International Shipping. Ostali mi se cine da su svi za Ameriku... E sad - zavisi koga koristi Jomashop za International shiiping - probacu da sazanam.
EDIT: Da, treba izabrati International Shipping i onda on ode UPS-om ili USPS-om: "International Shipping via UPS/USPS: $20.00 USD and up", evo i LINK.Verovatno treba insistirati na jednom od njih. USPS je regularna posta i manja je verovatnoca da ces platiti carinu i spediciju ali sam ja i sa UPS-om imao zaista odlicno iskustvo + vrlo brzu isporuku.
da li je moguce da je Shipping sa Jomashop-a 39.5$!?
| Your Order |
|
Item |
Cost |
| 1 |
Seiko 5
Automatic
Silver Dial
Link Bracelet
Mens Watch
SNKK87
- Item Code : seiko-5-mens-watch-snkk87