Kolko je pouzdano kupiti sat bez papira ,a sa druge strane da li je moguce odneti takav sat u ovlascen servis na proveru.
Dali papiri tolko znace s obzirom da su cene ne uporedivo nize za takve satove.
Printable View
Kolko je pouzdano kupiti sat bez papira ,a sa druge strane da li je moguce odneti takav sat u ovlascen servis na proveru.
Dali papiri tolko znace s obzirom da su cene ne uporedivo nize za takve satove.
U principu papiri ti pružaju dodatnu sigurnost pri kupovini jer dokazuju autentičnost sata i njegovo poreklo.
Naravno takav sat je moguće odneti u servis na proveru, niko ti pritom neće tražiti papire, jer papire uglavnom isključivo traže ako je u pitanju servis u garantnom roku.
Papiri znače, ali nisu naravno presudni, pa ako imaš pouzdanog časovničara koji bi proverio autentičnost sata ne moraš uopšte da brineš.
Koji sat si namerio da kupiš?
Pozdrav,
V.S.
Pored ovoga što je Vladan rekao, a sa čime se u potpunosti slažem, ima još jedna bitna stvar. Kod skupljih satova eminentih proizvođača, sigurno je da sat nećeš odneti kod lokalnog časovničara koliko god da imaš poverenja u njega. Sat se prilikom servisiranja najčešće šalje u samu fabriku, eventualno se manji servis odradi kod samog dilera i ukoliko je sat kraden lako može da se desi da ćeš ostati bez istog. Kako?
Pravi vlasnik sata obaveštava proizvođača da je sat sa tim i tim serijskim brojem ukraden, kompanija prosleđuje info dilerima i distributerima i ako se sat pojavi na servisu, obično bude vraćen pravom vlasniku!
Tako da ti papiri i sa te strane ulivaju dodatnu sigurnost, ukoliko se radi o skupom satu.
pozdrav
Upravo me je ovo zanimalo sto je dragon napisao sta se desava ako recimo uzmes Rolex odneses ga kod petrovica ,a on ti kaze tvoj sat je marnut tj. da li je on obavezan da o tome obavestava policiji i da li ima u opste neko veze sa tim nasa policija . Generalno su satovi bez papira nneuporedivo jeftiniji ,a ono sto me posebno zanima je upravo Rolex
Izbrisi serijski broj xD
Prije nego ga kupis otidju sa prodavcem do Rolexove radnje, pa se dogovorite :cool:
poenda kupovine Rolexa je da si zaradio toliko da ga mozes i platiti po toj cijeni. Ako nosis trenerku od kineza i rolex placen 300E, niko ti nece vjerovati da je original, cak i grotesno izgleda
Jedno je kada kupiš kradenu robu a da ti toga nisi svestan, a sasvim drugo je kada svesno kupuješ nešto što je ukradeno. I još ti to nije dovoljno, nego odeš i uklanjaš serijski broj... :mad:Citat:
nikche kaže:
A tek mi nije jasan način razmišljanja u kojem kupuješ SKUP sat, za koji verujem da čak i kraden nije jeftin, i posle kućište istog unakaziš skidanjem serijskog broja. :confused:
Upravo tako.
Nesto se bas ne slazem sa konstatacijom oko poente nosenja rolexa ali to nije pitanje, da li ce neko misliti da je to kopija ili ne i nije nesto moja briga za mene je bitno da jea znam da nije kopija ,a sta ce neko drugi misliti o tom satu me nesto i nije briga. Sat koji nema papire ne mora da bude ukraden.
Niko nije ni rekao da je sat bez papira uvek kraden sat. ;) Ja sam bio revoltiran predlogom brisanja serijskog broja sa kućišta sata. Čak i polovan, recimo Rolex, nije jeftin pa shodno tome ne razumem zašto bi neko dao solidnu količinu novca, da bi posle praktično uništio sat?! :confused:
Ovde moram da se složim sa Baronom. Jednostavno, kao što je već rečeno, papiri ti ulivaju sigurnost da je sat autentičan i da nije skinut nekome sa ruke.Citat:
Baron kaže:
Nikad ne bi kupovo sat pa onda brisao broj ili tako nesto naravno da ogroman broj satova je kako se to kaze "skinut sa osiguranja" ali da ne mora da bude ni kopija ni kraden je primer mog dobrog prijatelja koji je je uzeo datejust polovan i naravno bio je original nieki nas politicar ga je dobio tokom neke posete i odlucio da ga tapne.
Kad smo vec kod tog kupovanja polovnih satova,postoji li mesto,skup kod nas gde bih mogao da se nadjem sa ljudima koji prodaju polovne satove iz svoje kolekcije? Znam da na sajtu ovde postoji odeljak mali oglasi ali je prilicno 'tanak':D
Ono gde bi mogao da odes da pogledas je sajam antikviteta u hotelu slavia inace mislim da je trenutno pauza naravno tu ces naci svega i svacega kako od namestaja nakita ali bice i nekoliko likova koji prodaju satove ako te zanimaju neki skuplji satovi raspitaj se kod prodavaca ima nekoliko likova koji sede u kafanici pored > Ako te bas zanima neko mesto na kome mogu da se nadju samo satovi mislim da tako nesto ne postoji kod nas ali to je dobra ideja
mogu da pitam zasto su svi ljudi u tolikoj iluziji da su kradeni satovi skidani sa necije ruke? :) recicu vam ja da postoje kradeni satovi koji su kupljeni sa fals kreditnom karticom i originali su sto miliona posto, i da ima sirok izbor :) a ovi sto ne bi nikad kupili kraden sat video bi ih kad bi im ponudio od nardina sonatu od 50 soma sa papirima i istu takvu za 16 soma bez papirica :) ili zasto ici sa sonatom, evo sub celik zlato kosta 7500-8000, a bez papira 3000, NETAKNUT
Kako god, do sata si opet došao na nezakonit način i ovde nećemo pričati o prodaji kradenih satova!
Čovek je pitao za mišljenje kupovine sata bez papira i postojanja loših strana ovakve trgovine.
da li sam ja rekao da je to zakonit nacin? nisam. covek je pitao o losim stranama kupovine kredenog sata sa kojima se ja slazem i nisam rekao da se ne slazem a ja sam mu naveo dobre strane. ne znam sta sam lose rekao
Ovako, nema dobrih strana prilikom kupovine kradenog sata. TAČKA. Nema dalje diskusije po ovom pitanju.
Citat:
Pravilnik foruma kaže:
u temi koja glasi "Kupovina sata bez papira" nema diskusije o kradenim satovima, ok :D ne znam samo kakvi su to satovi bez papira, sli ok skorz, ne zelim raspravu
Pošto tražiš da ti crtam, evo nacrtaću ti...
Obzirom da zastupaš stav da postoje pozitivne strane u ovoj vrsti nelegalne i nezakonite aktivnosti u kojoj pozitivnih stvari NEMA, ja kažem nema dalje rasprave i neće je biti. Ukoliko želiš da pišeš o re*likama ili pozitivnim stranama kupovine kradene robe, potražićeš neki drugi forum jel ovaj tip rasprava ovde nije poželjan i nije dozvoljen. Nadam se da je sad jasnije?!Citat:
Pravilnik foruma kaže:
Pozdrav
zamisli, sada ti neko proda patek philippe platinum za 150e, a njegova vrednost prelazi 100.000e, i ti ga stavis na ruku, sednes u auto, spustis prozor i izbacis lakat. a ono, vozis juga tabanusa (tabanus- koliko je truo, tabanama ima da kocis i ubrzavas)
Malo je ono, glupo, u celu sliku se slaze sat marke "MEDICINA" (tako se cita a ime marke se pise "MADE IN CHINA").
Malo sam iskarikirao celu pricu, ali realno, ako cenis i postujes satove, "IWC Schaffhausen" ti je lepo reko sta to znaci "Passion for detail"!
Rezime: KOLIKO VOLIS I POSTUJES SATOVE, TAKO SE I OPHODI PREMA NJIMA!
uzdravlje :beer:
Postoji dosta foruma i sajtova koji pokrivaju temu replika. Na ovom sajtu nije dozvoljeno pričati o njima.
Tu nema šta da se razume, to pravilo MORA da se prihvati.
I ne samo to, sva pravila koja su postavljena na forumu moraju da se prihvate. Sva ona tu postoje sa nekim razlogom, a pošto ih je vlasnik sajta napisao sigurno je da mu nešto znače i da treba da se poštuju. Razumevanje tih razloga nije neophodno.
Tako ja bar to vidim.
I što bi rekao Cvele - :beer:
Izvinite ali zasto kupovina sata bez papira mora da bude nelegalna.
Definitivno papiri ulivaju sigurnost buducem kupcu iako postoje kopije papira pa cak i kartica.....
Kod nas ,a i vecem delu sveta je promet pokretnih stvari vrlo liberalan ne zahtevaju se neki posebni uslovi, ne zahteva se posebna dokumentacija o pokretnim stvarima izuzev onih koje podlezu registraciji odnosno upisu u javne knjige (automobili,brodovi,vazduhoplovi....)
Ono sto je mene posebno zanimalo ,a kolko vidim to smo i razjasnili da ukoliko odnesete u ovlascn servis, niko nece posebno traziti papire, ili ukoliko se sat salje negde drugde na servis nisu posebno potrebni papiri.Ljudi koji prodaju satove (polovne) koji nemaju papire, vrlo cesto su spremni na bilo koju vrstu kontrole
Ikao nije tema da li ima smisla da vozite "yuga",a da nosite "rolex" ja mislim da ima ,to i jeste smisao kada ste ljubitel satova,ili bilo koje druge strasti .
U suprotnom pravo na skupe satove bi bilo rezrvisano samo za one koji vise ne znaju sta ce sa parama pa su odlucili jos koju hiljadu da potrose na neki sat.
Niko ne kaže da kupovina sata bez papira mora da bude ili da jeste isključivo nelegalna i da se do takvog sata došlo na nezakonit način. Suština je da postoji velika mogućnost da takav sat zaista i jeste kraden, da postoje kanali kojima se može proveriti da li je sat "vruća roba" i da se u ovlašćenim servisima često takvi satovi oduzimaju i vraćaju pravom vlasniku, pritom pričamo o satovima koji se svrstavaju u luksuznu i high-end kategoriju. Mislim da smo to utvrdili na prethodnim stranama ove teme, u kojoj si i sam učestvovao.
Ovde se sa članom milospinkfloyd povela diskusija u drugom smeru a to je da SVESNA kupovina KRADENE ROBE ima prednosti i da postoje pozitivne strane prilikom takvog vida nabavke sata. Još jednom ponavljam i neću više, kupovina KRADENE ROBE NEMA PREDNOSTI, to je ilegalna aktivnost i ni u jednoj temi na ovom forumu se neće o ovakvom vidu trgovine pričati ni u jednom kontekstu, pozitivnom ili negativnom. Takve teme ću ubuduće automatski zaključavati.
I da ponovo, poslednji put, citiram pravilnik foruma...
Citat:
Pravilnik foruma kaže:
i sa ovim se slazem takodje, dobro, ne bas do te mere narvno da treba voziti juga i nositi rolex ali ako neko zaista voli satove ne mora da vozi ne znam ni ja kakav auto. e sad drugo je to sto je rolex upravo stvar kur*enja, realno, niko ne kupuje rolex iz ljubavi, pa ljudi koji nose rolex obicno voze neki noviji mercedec ili bmw....
@dragon, brate, samo jos nesto da kazem, i da napomenem da nisam stvarno procitao pravila foruma, za to se izvinjavam. da ne postoji NI JEDNA POZITIVNA STRANA kupovine kradenih satova, ti satovi nikada ne bi bili kupljeni od strane bilo koga. dakle nikada se ne bi prodao ni jedan kraden sat. drugo je to sto je politika ovog foruma da se to ne propagira, sa cime se slazem ajd, ne moze se na bilo kom javnom mestu raspravljati o bilo kojoj ilegalnoj aktivnosti
Ljudi, vidim da je doslo do zabune sa mojim komentarom o trulom jugu i besnom satu. Poenta price nije koji auto vozis,vec je poenta kakav ti je auto. Ne mozes da me ubedis da obozavas kvalitetne satove (uglavnom su ti mnogo kvalitetni i mnogo skupi), a vozis podrndan auto.
Svestan sam toga da je opsednutost satovima prvenstveno ljubav prema savrsenom mehanizmu, opakom dizajnu i nekako uliva odredjenu dozu sadisfakcije vlasniku. Ali to je samo jedan "obican" modni tetalj, koji bez celokupne slike ne znaci nista!
Zamisli da vidis devojku koja nosi plasticne japanke drecavo narandzaste boje, kozne pantalone crveno-plave boje, belu bundu i borbeni ranac ledja (ko je bio u vojsci, zna kako to izgleda :D (mislim na ranac) :D )! Na sta bi to licilo?!?! NINASTA!!!
(INACE JE OVO OPASNO SKRETANJE SA TEME I ZA DZABE SMARAMO COVEKA SA GLUPOSTIMA) (da se vratimo na temu)
Koliko sam ja cuo, mada je informacija totalno ne proverena i moguceje da zivim u zabludi, ali cuo sam da svaki sat malo vece vrednosti, koji je ukraden, uvodi se u spisah trazenih stvari interpola. Mada to nije bitno koliko je najbitniji detalj to da bilo koji sat moras svremena na vreme da nosis na neki vid odrzavanja, da li je to ciscenje, promena baterije ili nesto sesto, ne zalazim u to, a poenta je, kao sto je covek vec rekao, najverovatnij ces skupi sat odneti na servis kod ovlascenog servisera jer neces da se stekas za 1000 din da ti bilo ko prcka po satu.
Samim tim, poenta je, sat odneses kod ovalscenog dilera ili servisera i pitas za autenticnost i legalnost sata. I posle mozes mirno da spavas jer znas da za njim niko ne place.
malo sam dao sazeto misljenje. ima i moj matori 2 rolexa pa ih sigurno ne nosi iz kur*enja, nece se bahatiti covek od 50 godina. ja sam pricao za omladinu tu do 30 godina recimo, retko ko ne razmislja tako. ja licno nisam imao svog rolexa ali sam ga vise puta nosio, i jako bi voleo da imam GMT II. a sad smo malo off topic, ako nije tajna koji auto vozis ako nije bmw audi ili mercedes? rekao si to kategoricno kao da nije dobar auto... naravno da postoje auti poput jaguara, lexusa...da ne kazem aston maritina i bentlija... koji nisu "bmw, mercedes i audi" nego jos i bolji :)
e bas tako, ne mozes ti voziti neku kanturinu i nositi rolex. ne mozes vala i tacka, pa taman da volis satove vise od zivota. drugo sam ja recimo, dobro nemam sad neki extra haos sat, imam chrono cockpit u celiku, i UOPSTE NEMAM auto. sta da radim kad mi cale kupi sat a auto nece? :)
Uf Aston Marin,tiha patnja... Vozim neki auto iz golf klase,nije krsina a nije ni za padanje u nesvest.
Cudno je to sa Rolex-om,jednostavno se zaljubis i kao da drugi satovi ne postoje... Ko nije probao ne moze da zna. Naravno ukusi su razliciti,ko zna dokle ce mene drzati ali trenutno je tako.
Pozdrav.
U sta mi se pretvori tema ,dal mozes iskreno da volis rolex,koji auto moras da vozis da bi imao neki skup sat stvarno ste neverovatni,mogli bi da izracunamo koeficijent vrednosti sata odnosno automobila pa da tako odredimo koji sat treba da priustimo sebi.
A morate priznati da je malo glupavo voziti se gsp-om a na ruci imati sat od xxx.xxx,xx eura. Nedo ti bog da neko cigance sto na kraju busa duva lepak, provali sta imas na ruci, ima da ti je odgrize :D :D :D ( a najgore je to sto je pola domacih crnaca bilo na "obuci" po inostranstvu, pa je svasta vidjao po izlozima. Samo bi bilo: FUJ TO BRE!!!!! :D :D :D)
Inace, i dalje mislim da sat trebati kupovati tako da se sklopi sa tvojom celokupnom slikom
Ne moramo priznati i ne slazem se sa tobom,a kao sto rekoh to nije tema .
Ja mslim da imam dobar sat a idem uglavnom autobusom tj tramvajem jer tako brze stignem na posao i uopste nemam taj kompleks..a i imam dobar auto!
Ali kao sto kaze sub totalno se izaslo iz teme...
totalno smo izasli iz teme i zato cu ja da napravim novu temu (koja nece glasiti "koliki vam je index cene sata i cene automobila" :D )
Hvala ,odlican predlog,mogli biste da ubacite i index stana/kuce posto ne mozete da imate dobar ,sat,auto ,a da nemate dobar stan ili kucu samo ne znam kako cemo da uporedjujemo lokacije
Pa ako hocete da uporedjujete pozovite neku proceniteljsku kucu i oni ce vam za cas resiti problem ;)
Otišli ste predaleko sa temom, LOCK!