-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Preporuka za casual dress sat za 100-150e
Hteo bih da kupim neki sa braon koznim kaisem i plavom pozadinom sto bi mi se lepo uklapalo u neki casual stil oblacenja za posao ili generalno uz farmerke, kosulju, braon cipele i slicno. Ne razumem se mnogo u satove, imam samo jedan crni kozni fossil koji sam kupio pre 5 godina i koji mi se ne uklapa u ovaj outfit.
Nesto ovako bi mi bilo idealno:
Prilog 126760
Ovaj sat mi se svidja zbog boja, jednostavnosti, ima lep font i kazaljke i generalno se lepo uklapa uz ceo ovaj outfit.
Gledao sam malo po netu i nasao recimo ovaj fossil BPM - najveći izbor satova i nakita - BPM - prodaja satova i nakita - Sport 54 CH3039 koji je slican i koji mi se svidja:
Prilog 126761
Vidim po forumu da ne volite mnogo ovu marku sto postujem s obzirom da se mnogo bolje razumete od mene. Nasao sam jos par potencijalnih kandidata ali mi se oni manje svidjaju od fossila:
BPM - najveći izbor satova i nakita - BPM - prodaja satova i nakita - F16779/2
BPM - najveći izbor satova i nakita - BPM - prodaja satova i nakita - F16777/2
ovaj mi malo iskace iz budzeta i mozda je previse minimalisticki za moj ukus:
BPM - najveći izbor satova i nakita - BPM - prodaja satova i nakita - Holst SKW6237
ne znam kakve je swiss military marka, da li je bolja od fossila:
Sergeant
Meni je prioritet dizajn sata i kako se uklapa u moj stil, manje su mi bitni mehanizmi i dodatne funkcije. Takodje mi je donekle bitno utisak koji odaje brend pa zato uvazavam to generalno misljenje o fossil-u ali sa druge strane posto nisam neki veliki ljubitelj satova onda ne bih davao mnogo para za isti. Drugim recima, nije mi cilj da impresioniram nekog ko ima kolekciju rolexa vec da mi sat svojim brendom i izgledom doprinosi a ne smanjuje opsti utisak mojoj pojavi. Nisam bankar niti sam u visokom biznisu, ja sam samo regularan tip u srednjim 30tim koji hoce neki ok sat :)
Otvoren sam i za polovnjake, ali malo sam nesiguran jer ne bih da kupim neki fejk koji se prodaje kao original.
Predlozite :)
-
Re: Preporuka za casual dress sat za 100-150e
Svako ovde ce te odvratiti od kupovine Fosila, dizela i ostalih mesingano hromiranih govanaca...za te pare (a i za vece) samo Seiko, Citizen,Orient ili Casio.
-
Rookie2488 dobro došao na forum.
Prema zadatim kriterijumima (kvarcni sat, plavi brojčanik, sportski sat) moj predlog je Casio EF-129D-2A .
Narukvica nije od punog čelika ali trebala bi biti sasvim pristojna. Kaiš je lako dokupiti (oko 1000 din).
Casio EF-129D-2A - Sense sajt je pouzdan. Nazovi ih da vidiš da li imaju sat na stanju. Sat možeš probati u nekoj od njihovih (Sense) prodavnica.
Ovde možeš videti taj Casio. Snimak nije baš najkvalitetniji.
<span class="smallText">https://www.youtube.com/watch?v=YSYO1mUwe8E
Od satova koje si postavio moj glas ide pre za Festinu nego Fossil ili Skagen.
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Dobar je i taj što ga Sky predloži a moj predlog je ovaj (košta oko 100 evra a kaiš možeš da kupiš za 600 - 2000 dinara)-
Casio EF503D-2AV
Prilog 126778
Prilog 126779
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Druže ako nisi raspoložen za naručivanje, dva predloga. Ako želiš automatik - plavi Mako i dokupiš braon kožu
Prilog 126781
Jedan je u oglasima, malo jača cena (175 evra) ali ipak je ok. A druga opcija je kvarc - plavi Timex Weekender (10000 u Bomaru) i dokupiš braon kožu
Prilog 126782
-
Evo i ja da preporučim nesto:
Superior
DS Podium
-
shule83
Predlozi su zanimljivi samo ne ispunjavaju zadate kriterijume
-Plavi cifer
-Cena do 150 evra
:confused:
-
Moja greska brzinski sam procitao.
Izvinjavam se na propustu
-
Roki, dobrodošlica i od mene. Moj predlog je sledeći:
Windsor
Možda malo odskače od planiranog budžeta, ali itekako će se isplatiti kroz dugogodišnje uživanje u njemu.
-
Vostok 420059, clean bezel i koža. Do 100€ izađe sa dobrim kaisem tipa Morellato.
-
Hvala svima na predlozima! Necu da zurim, razgledacu jos malo i upoznati se sa svetom satova generalno, mozda i ja postanem jedan od ljubitelja kao vi mada mi za sad to jos deluje kao skup hobi :)
Imam 2 nova pitanja:
1. Dosta vas je predlozilo da kupim neki sat sa metalnim kajisom pa da zamenim za kozni kajis. Da li naknadna promena kajisa na neki nacin smanjuje kvalitet ili nosivost sata, u smislu da je veca verovatnoca da ce da se otkaci ako recimo cimnem naglo ruku (desavalo mi se sa starim fossilom i originalnim kajisom) pa da mi sat spadne sa ruke ili tako nesto?
Kapiram da ne bi trebalo ali ipak da pitam... posto po mojoj laickoj logici kad se nesto fabricki zameni posle to ne mora da se uklapa kao sto je zamislio proizvodjac. I gde da uradim tu zamenu kajisa, da li mozete da preporucite proverene radnje za to?
2. Da li neko moze da mi kaze koje marke satova da razmatram sa ove liste. Ovo sam kopirao sa bomar sajta pod kategorijom "brendovi" ali posto sam laik hteo bih da naucim koji brendovi satova su zapravo relevantni a koje da izbegavam. Mozete da quotujete ovu moju poruku pa samo izbacite brendove koje da ne uzimam za ozbiljno:
-
Ma kakvi, samo gledaj da narukvica nije integrisana već da ima spring bar sistem i koja je njihova širina. Standardne širine su 18, 20, 22...i možeš da menjaš kaiševe slobodno, samo da nisu uži ili širi od spring bara. Proizvođači... Ne gledaj Gucci, Trussardi, CK, Swiss military, i sve nabrojane ispod Timex-a [emoji1]
-
Kolega Roki, s obzirom da si novi na forumu i da si rekao da ti je poznavanje ove tematike nepoznato a ne sumnjam da želiš da uđeš u "Svet satova" imam nekoliko sugestija, naravno prijateljskih.
Prvo, nema metalnih kaiševa nego "metalnih narukvica", a drugo ovo nije skup hobi uopšte, možeš da se družiš sa nama na forumu i usvajaš nova znanja bez ikakvih troškova. Ako misliš pod tim "skupim hobijem" na cijene satova vremenom ćeš vidjeti da ima satova koji su izuzetni a nisu skupi, tj. njihovi posebnost ne uslovljava cijena.
Drugarski pozdrav!
-
rookie2488 od nabrojanih marki ja bih razmatrao sledeće:
Jos bih dodao:
Seiko, Fortis ,
Vostok ....
To se moze pronaci kod nas, ali vecina prelazi cenovni rang koji si naveo.
-
Šule ti i dalje nisi pročitao naslov teme?
FC, Hamilton, Tag, Longines, u temi za sat od 100e....
-
Urose dao sam odgovor na #11 post.
-
Drugari hvala na odgovorima, citao sam malo o svemu tome i mislim da polako menjam svoju percepciju o satovima. Polako sklapam u glavi kakvu kolekciju bih voleo da imam i za pocetak imam ideju o 3 sata, jedan ovaj koji trenutno trazim za svakodnevnu varijantu, jedan klasican crni dress watch za formalno odelo i jedan pilotski sa malo vecim precnikom za casual vecernje izlaske.
Da se vratim na ovaj sto trenutno razmatram, odlucio sam da povecam budzet na nekih 300e pa da povecam opseg mogucnosti. Vasi predlozi su dobri ali nekako ni jedan mi nije kliknuo da je bas to to. Mogu da kupim i polovne mada pre bih nove cisto da se ne tripujem da li mi je neko sa oglasa prodao neku kopiju posto sam neiskusan. Eventualno mogu jos 50e da se ispruzim ako mi se neki bas bas svidi. Eto ako imate neke dodatne predloge recite :)
PS. Kolega Dukin, hvala na sugestijama samo bih rekao da se moj nick vise cita kao "ruki" umesto "roki" zbog dva slova o u njemu, a rookie na engleskom dodje kao neki pocetnik u necemu pa otud i moj nick :)
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav Rookie, a i svima ostalima. Ovo je moj prvi post na ovom forumu, do sada sam samo citao. No, zaintrigirala me je ova tema, jer sam i sam zainteresovan za nesto slicno - plavi dajver na svetlijoj kozi. Konkretno, bacam oko na Orient Blue Mako XL, u ovako nekoj varijanti sa slike, pa pomislih mozda i tebi bude interesantan. Mako je vec pomenut na prethodnoj strani, ali XL je meni licno lepsi.
Prilog 126830
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Mislim da Citizen Nighthawk ispunjava kriterijume. Jedino u Sense nemaju sa plavim brojčanikom (čak su i na nekom sniženju). Kao prvu opciju uzeo bih prvi sa linka, zbog metalne narukvice.
Citizen BJ7010-59E NIGHTHAWK
Citizen BJ7010-08E NIGHTHAWK
Inače, koliko vidim brzo si se zarazio, već se razmišlja o tri sata, raste budžet... :D
Prilog 126831
-
..i ja sam bas htio predloziti NH.....ali nisam siguran da ga imaju na stanju u Sensi
-
Citat:
Tenji kaže:
Pozdrav Rookie, a i svima ostalima. Ovo je moj prvi post na ovom forumu, do sada sam samo citao. No, zaintrigirala me je ova tema, jer sam i sam zainteresovan za nesto slicno - plavi dajver na svetlijoj kozi. Konkretno, bacam oko na Orient Blue Mako XL, u ovako nekoj varijanti sa slike, pa pomislih mozda i tebi bude interesantan. Mako je vec pomenut na prethodnoj strani, ali XL je meni licno lepsi.
Prilog 126830
Gledaj koliki ti je obim ruke. Ja imam sitnu ruku i Mako (ne XL) mi je taman. XL traži malko veću ruku. P. S. Iluminacija na XL modelu je baš slaba.
Orient je izbacio nov model, pominje se kao Orient Diver 2016
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...7978b11e3e.jpg
-
Petre, istina, Mako XL je veliki sat, ali Rookie je jos u prvom postu kacio sat od 44mm, tako da moguce da to njemu nije problem.
-
Naravno, samo kažem, možda nije razmišljao o tome
-
Ja imam Blue Mako XL i neces pogrijesiti. U tom cenovnom rangu extra kvalitetan sat.
-
Moj predlog za crni dres sat
Romer saturn cena cca 310e jako kvallitetan sat mnogo lepsi uzivo i jos automatic :thumbup:
Certina DS4 ili DS Podium
Za svaki dan
Vostok Europe kvarcna ili automatik
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Gledao sam malo po netu i mislim da mi se pilotski satovi generalno najvise svidjaju na pocetku moje satovske karijere.
Ono sto mi se kod njih svidja je sto su pregledni, citki, ni premalo ni previse detalja.
Nasao sam jedan koji mi lepo izgleda pa da pitam da li postoji neki slican sat kao ovaj i da je cena tipa 300e?
Prilog 127137
U pitanju je IWC pilotski i ovde je opis: Pilot’s Watch Chronograph by IWC SCHAFFHAUSEN
-
Malo mi je čudno da IWC košta samo 300 evra???
-
Pa ne košta, nego neki sličan da košta toliko.
-
Hrono automatik za 300€, teško(jedino kinez).
Kvarc možda.
-
Ma 100% čovek mislio na kvarc...
-
Mislio sam po izgledu, ne po mehanizmu i ostalim stvarima koje IWC cine skupim :)
-
Ma jasno. Junkers. Ali mora da se naruči. Ali vrlo liči.
Sent from my GT-S7390 using Tapatalk
-
Imam jedno novo pitanje, izvinjavam se unapred ako je glupo posto nisam toliko upoznat sa tematikom. Dakle, kada se promeni kajis na satu, da li se stari kajis moze vracati po potrebi? Odnosno da li mogu ja kao korisnik po potrebi da koristim koji god hocu kajis ili svaka promena kajisa zapravo zahteva nosenje kod sajdzije da on to odradi?
Ovo pitam zato sto sam gledao jedan klip na kome lik opisuje Citizen Nighthawk sat:
https://www.youtube.com/watch?v=aU-NqVe9PqY
na 9:15 kaze da ce sad da pokaze kako sat izgleda na koznom kajisu sto i uradi pa sam stekao utisak da za to nije potrebno da se nosi kod majstora. Samo ne znam da li ovako lako kajis moze da se menja kod svih satova generalno ili je to samo kod nekih modela kao sto je ovaj...?
-
Osim na orisima i satovima koji imaju nestandardne prihvate za remen svi satovi imaju male osovine sa oprugom koje ulaze u kuciste kroz nabor na kraju remena ili rupe na kraju narukvice.
Osovine se zovu stiftovi ili spring bars i mogu se skidati posebnim alatom ili malenim srafcigerom.
Naravno da se moze mijenjati. Ja obicno imam po 5-10 raznih remena za svaki sat i samo rotiram da mi pasu sa odjecom,vremenskim prilikama ili kad mi je dosadno
sent from my LV using Gucci
-
Upravo je to i moj cilj, da menjam kajiseve lako i po potrebi.
Da li npr. ako kupim neki Citizen mogu da racunam da cu lako menjati kajiseve kad mi se cefne?
Gde mogu da kupim taj alat i koliko kosta?
-
Moci ces menjati kaiseve ako je razmak izmedju usica standardan (npr. 18, 20, 22 mm ). Ako nije standardan kao kod recimo nekih modela Orisa , onda nije problem promeniti kais nego je problem naci odgovarajuci kais. Ne kazem da je neresiv problem.
Alat za menjanje kaisa kosta oko 10 dolara. Ukucaj u Google >spring bar tool< i naci ces dosta oglasa.
Npr> https://www.amazon.com/Spring-Bar-To.../dp/B005ZEWGSA