Re: Predlozi za kupovinu sata do 200 EUR
Može li neko kratko pojašnjenje ko sve danas pravi satove sa imenom Doxa, odnosno da li su recimo modeli SubxxxT od jednog proizvođača o ovi elegantniji modeli od nekog drugog proizvođača i kakva su iskustva po pitanju kvaliteta, servisne mreže i slično? Video sam neke elegantne modele Doxi u Poklon Dućanu. E sada ko, šta, gde, od kada, mehanizmi :dontknow::dontknow: ?
Isti je proizvodjac koliko ja znam. Samo sto nisu svi modeli za sva trzista. Za azijsko i istocno europsko trziste doxa ima drugacije modele nego za ostatak svijeta, nesto kao zbog razlike u kupovnoj moci. Tako nesto su pisali po doxa forumu na wus-u.
Sky,
Na njihovom sajtu imaš za svaki model koji je mehanizam.
Za prave ronilačke modele ide Eta,a za ostale Sellita i Ronda.
Imaju i neki svoj "8 dana" manuelni mehanizam- mislim da je promjer modela 57mm!!!
Hvala.
Nisam ništa proveravao po netu, nego čitam nekoliko puta se pominje azijska Doxa pa se mislim u čemu je caka. Dakle postoji samo jedna Doxa.
Seiko ssb095p1ili Jacques Lemans Liverpool 1-1117bn
Pozdrav svima,
Vec neko vreme pratim vas forum, sto je doprinelo cinjenici da sam od pocetka godine ponosni vlasnik jednog Seika SNZF17K ;-) Pored ovoga, ljubitelj sam i Casio brenda, pa ga preporucujem kome god mogu(drugar je skoro kupio EF 539d), a sve u skladu sa informacijama dobijenim ovde.
Uglavnom, imam jednu dilemu, pa rekoh da se obratim pravim ljudima za pomoc.
Potreban mi je dress watch, sa braon koznom narukvicom i nekim svetlim ciferom, radi kombinovanja sa ogovarajucim odevnim kombinacijama. Imam nekoliko opcija na umu, a ovo su neki koji su usli u uzi izbor:
1. http://www.creationwatches.com/produ...b095-4302.html
2. Liverpool 1-1117 | Sport | Watches | Jacques Lemans Shop
Sat bih kupovao kod nas, tako da sam Seiko jedino nasao u Novom Merkatoru u Zlatarni Celje i to po ceni oko 25 hiljada din, dok je JL oko 20 hiljada.
Pored ovih modela, svidja mi se jos i
Casio Edifice Mens Chronograph Watch EFR-517L-7AV EFR517L, ali njega nema kod nas, pa ne mogu da vidim kako mi stoji uzivo. Da pomenem jos i da je budzet oko 200 EUR, pa su dobrodosli i drugi predlozi.
Hvala svima unapred.
Pozdrav.
P. S. Probao sam i ovaj Vostok, koji mi se najvise i svideo, ali je nesto veci za moju ruku:
Vostok Europe N1 Rocket 6S30/2255178 watch
AR0389 Armani ...pomoć...
Dragi prijatelji. ...strašno mi se sviđa ovaj sat...jel može neko mišljenje o njemu? Vidim da je neka Miyota...ali koja. .hvala...