-
Re: Pomoc u izboru sata !
MIslim da ne mozes pogresiti koji god da uzmes.
Mislim da si vec to shvatio ali da odgovorim. U precnik se racuna i taj srebrni prsten( termin za taj deo je: bezel ili korona) oko stakla. Ponekad se dijametar iskazuje sa uracunatom krunicom. Ali ovde je sigurno samo kuciste, bez krunice 40mm odnosno 41mm.
Nadam se da ces biti zadovoljan i obavezno postavi fotkice ovde kad kupis :D
-
Ok puno hvala na pomoci sjutra cu ga naruciti sa jomashop-a pa kad stigne za nekih 15-ak dana postavljam slike
-
Ako vredi savet nekoga ko je video Victorinoxa uzivo bas taj model to nije mali sat.Od Tissoa je sigurno bar meni bolji i ekskluzivniji.
-
Pa i ja sam prvo mislio njega uzet stvarno ne znam bas su slicni nikako da se odlucim
-
Odluka je na tebi.
Sa tehnicke strane su slicni, samo dizajn.
Da imas gde da ih pogledas uzivo, bilo bi ti mnogo lakse.
-
Ipak sam narucio Victorinox preko Jomashopa nego sam napravio gresku u kucanju imena prezime sam dobro ukucao i adresu nadam se da mi to nece napraviti neki problem. Cim stigne postavljam slike.
Hvala na pomoci prilikom odabira.
-
Ako mozes samo podeliti koja je postarina...vidim da imaju sada odlicne ponude ali je slanje preskupo.Dobar izbor...
-
Postarina je 40$ ali sam ja nesto izguglao i pronasao neki promo kod koji umanjuje racun za 20$ ako je veci od 250$(sto je kod mene bio slucaj) Tako da me je sat na kraju ispao 307$ oko 240e
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
@darko, baci pogled na ovaj baner sa strane.
Imas slican Swiss Military, u Beogradu po nizoj ceni.
Ova dva su oko 17.000din.
Prilog 49168Prilog 49170
Dok je ovaj sa alarmom oko 24.000din
Prilog 49169
-
Juuuu,koji lepotani ove Hanoweeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...... ...............
-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo konacno poslije skoro mjesec dana cekanja Victorinox je konacno na mojoj ruci. Sat mi savrseno odgovara iako sam se plasio da ce mi biti pre mali mnogo je ljepsi uzivo nego kad sam ga gledao na slikam. Sigao je jutros na postu nisam platio nikakvu carinu ni porez valjda sam imao srece. Evo i nekoliko slika
Prilog 53416Prilog 53417Prilog 53418Prilog 53419
-
Cestitam na kupovini, odlican je :thumbup:
U zdravlju ga nosio :beer:
-
Lep je sat,dobro si pazario.Moje cestitke i da te dobro sluzi:thumbsup:
-
Odlican!!!Neka ti dugo "kucka" !!! :)
-
Bravo Darko!Čuka ti je ekstra VR(h)!!!:thumbsup:vel pozz svima!
-
Hvala puno svima na lijepim zeljama
-
-
Lep sat u zdravlju ga nosio.
-
Ima li neko preporuku za seiko automatik, al da bude malo veci, imam skx007, super je, ali prema mojoj ruci na granici da bude mali !
Molim misljenje o SKZ329J
-
Jedini problem je PVD premaz koji se ogrebe i izgleda ruzno,ostalo OK...
-
-
Tek prije 2-3 mjeseca sam poceo da citam i da se interesujem za satove i kupio svoj Victorinox prije nepunih mjesec a vec sa poceo da skupljam novac za novi sat:)
E sad me zanimaju ova dva proizvodjaca Steinhart i Hamilton tj njihovi pilotski modeli koji su makar meni laiku veoma slicni.
To su konkretno ova dva modela
Hamilton Men's H64715885 Khaki Pilot Grey Dial Watch: Watches: Amazon.com
Nav B-Uhr 44 automatic , B-Type - Pilot Watch - Steinhart Watches
Koji od ova dva sata je bolji koji biste vi radije uzeli i koja je razlika u mehanizmima.
Hvala
-
meni je Hamilton lepsi, prednost mi je sto prikazuje i dan i datum (Steinhart nema ni datum) i izmedju ostalog Hamilton mi je poznatiji i pouzdaniji brend (nista lose jos nisam cuo o Steinhartu ali tradicija je na strani Hamiltona).
jedino sto nije mala razlika u ceni!?!
-
Po mom misljenju Hamilton je bolji, samo sto je i dosta skupilji.:)
-
Kod Hamiltona mi se ne dopada zastita krunice i providno zadnje staklo koje bas ne prilici pilotskim satovima,precnik je za 1.4mm veci od Steinharta , cena mnogo veca.
Steinhart definitivno moj izbor.
-
Ja sam prvo primijetio Hamiltona i bas mi se dopao ali sam prije neki dan ovdje na forumu citao dosta pozitivnih komentara na Steinhart satove pa sam na njhovom sajtu vidio dosta lijepih modela a i cijene su im dosta pristupacne kao sto je npr ovaj model koji onako vise ide uz moju profesiju
MARINE Officer Bronze - Chronographen - Steinhart Watches
I da hvala na brzim odgovorima
-
Definitivno Hamilton, naravno ako ti se uklapa u budjet:) Stein ima dobre cene i odnos cena kvalitet je dobar...ali ima tu dosta ali...Iscitaj malo ovu temu http://www.svetsatova.com/forum/f75/...tove-7614.html . ima nemaca koji su bolja kupovina od Steina, ako vec hoces nemca:)
P.S Otvoreno kuciste mi smeta samo kod divera. ali ni tu preterano.
-
Steinhart, izgled i cena.Pa to ti je skoro najjeftiniji sat sa tim mehanizmom.
-
Pomoc u izboru sata !
ma uzmi seiko!!! :) i nemoj da se mucis vise! neverovatno kakvi satovi!!! a kostaju kao kutija kikirikija! :)
-
Ponovo sam na slatkim mukama dobio sam nesto novca na kadionici i pogodite sta mi je palo na pamet da kupim, sat:D
Posto dobitak nije dovoljan za Hamiltona jos uvijek postoje ova dva modela koja gledam vec duze vrijeme.
U pitanju je jedan Citizen i jedan Seiko
SeiyaJapan | Grand Seiko | G-Shock | Seiko Spirit | Prospex | Marinemaster | Citizen | SEIKO 5 Sports SARZ005 Movt 4R36
CITIZEN Eco-Drive Global Radio Controlled CB0011-51L Mens Watch
Znam da nemaju bas veze jedan sa drugim ali ovaj Seiko bih mozda uzeo ako bi Seiya prihvatila Visa karticu umjesto PayPala
jer je 70 e jeftiniji nego na creation-u
S druge strane Citizen ima ovu radio controled opciju i safirno staklo ali je quartz a vec imam dva quartz-a kuci.
Bas ne mogu da se odlucim, sto vi mislite sta biste uzeli
-
-
Hvala na brzom odgovoru. samo si mi prosirio potencaijalnu listu :banghead:
Najvjerovatnije cu sacekat sa Seiye da mi odgovore pa bih vjerovatno uzeo onaj Seiko, a do tada da razgledam moguce opcije
Sto mislis konkretno o njemu
-
Dobar je sat.
Ali najbolje je da procitas sta Serb misli o njemu, posto ga on ima vec neko vreme
http://www.svetsatova.com/forum/f66/...z005-7471.html
-
Oba modela predstavljaju sjajnu kupovinu.Divni su.
Apsolutno je nemoguce porediti ova 2 modela sata,tako da u to ne bih da ulazim uopste.
Ponavljam,oba vrede i daju vise nego sto kostaju.Dakle,sjajna kupovina.
Ja bih licno pre uzeo ovu divnu Seiko 5-cu.Ne zato sto je automatik (ja sam kvarcas,jedini uz Hadzija ovde) vec zato sto izgleda prokleto mocno!!!Mislim da Serb ima tu 5-cu.
Inace,Seiyo je jako pouzdan sajt na svetskom nivou,kao sto vec verovatno znas.
-
Da cuo sam to SEIYA sajt da je veoma pouzdan i mene privlaci izgled kod Seika a i cijena mi je veoma povoljna
Jasno je da se ne mogu porediti ali su mi nekako bas oni zapali za oko. Ovaj Citizen sam planirao da kupim kada sam uzimao Victorinox-a cini mi se da mi je bas clan Zenith i tada rekao da predstavlja odlicnu kupovinu
-
Citat:
Zenith kaže:
(ja sam kvarcas,jedini uz Hadzija ovde) .
Nemoj tako.
Ima i nas meleza :D
-
Ima nas jos;), Quartz is not dead!
nego trenutno ne mogu da priustim ono sto bih hteo(9FXX, A660...), pa ne forsiram previse.
-
Upravo mi je stigao odgovor od Higuchi-ja da je cijene Seika SARZ005 oko 167e to mi se cini kao dobra cijena samo da se dogovorim oko nacina placanja
-
Ja sam cuo da je Higuchi maximalno profesionalan,tako da ne brini uopste.
-
Citat:
VLADAN P kaže:
Nemoj tako.
Ima i nas meleza
Ima nas i manijaka: leva ruka automat, desna na bateriju.