Re: Pomoc pri odabiru sata
Hvala na odgovoru, verujem da je narukvica vrh, s obzirom da izgleda super i na slici, ali to ipak prilicno prelazi sumu koju sam namenio za sat.
Imas li mozda jos neki predlog?Nesto od Festine mozda?
Vandalism, dobro dosao na forum! Sat koji si ti postavio je velicine 42mm bez krunice, sto je za prosecnu ruku vise nego dovoljno. Ako bas zelis nesto veci sat, Festine su takodje odlican izbor a mozes nastaviti da gledas i Citizen. Naravno - tu je i Casio Edifice serija, takodje odlican izbor.
P.S. Nighthawk koji ti je predlozio Milanche78 je stvarno legendaran, neprevazidjen sat... Mozda da probas da se "nategnes"?
Hvala na dobrodoslici :)
Da, verovatno je 42mm dovoljno za prosecan zglob, ali i pre ovoga sam nosio sat koji je 45mm, pa sam se verovatno navikao na tu velicinu i sad mi ona najvise odgovara.Sad sam gledao i nasao neke modele festine prvi, drugi u sustini vidim da je isto kuciste samo se razlikuje u stoperici ili sta su vec stavili.Takodje sam video i ovaj sector koji je odradjen po dizajnu rolexa.
Videh sad da dosta ljudi hvali Nighthawk-a, ali bih ipak za moj prvi, ajde da kazemo "ozbiljniji" sat izvojio manju sumu, a posle bih vec razmisljao o njemu i skupljim satovima.
edit: hvala tvrtko, u medjuvremenu sam i ja video festine dok sam kucao post, pa sam izdvojio ove dve zajedno sa sectorom
pokusaj da uzmes u obzir i ove modele.....Seiko SNZH55K1........Citizen BK2530-50E...........a ovde ce se zavrsiti potraga,jer ovde je sve ono sto ti zelis........Prodaja Satova - Orient satovi - Prodaja originalnih satova po najnizim cenama....ja sam kupio g-shock kod njih,momci su korektni...
Ovaj Orient Hammerhead mi se svidja, samo ne znam kakvi su Orient satovi, posto ne znam nikoga ko ima tu marku sata, takodje moram potraziti negde uzivo da ga vidim.
Orient svakako zaslužuje preporuku.
Napomena-verujem da si primetio da je unutra automatik mehanizam.
orient automatic je sigurno bolji od festine i sectora koji su kvarcni...evo,na ovom forumu ima mnooogo strucnijih clanova nego sto sam ja...oni ce ti objasniti...nisam ti ja za dzabe rekao da se tvoja potraga za satom zavrsava na orient satovima...sve sto si trazio se nalazi u njima...ili se otvori za omegu...:D
Citat:
VLADAN P kaže:
Orient svakako zaslužuje preporuku.
Napomena-verujem da si primetio da je unutra automatik mehanizam.
Da, video sam, nije mi problem, pogotovo ako ima rotor pa da ne moram stalno sam da ga navijam.
Citat:
tvrtko kaže:
orient automatic je sigurno bolji od festine i sectora koji su kvarcni...evo,na ovom forumu ima mnooogo strucnijih clanova nego sto sam ja...oni ce ti objasniti...nisam ti ja za dzabe rekao da se tvoja potraga za satom zavrsava na orient satovima...sve sto si trazio se nalazi u njima...ili se otvori za omegu...:D
Moram pogledati po NS da vidim gde ima onaj model da se proba.A sto se tice Omege i ona je na listi, ali tek za koju godinu, posebno nova ceramic PO.:D
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozz!Eto ja juce kopah po netu,tj.gledah satove:adore:,i naidjem na marku J.SPRINGS koju pre nisam vidjao, automatik satove,na prvi pogled nisu losi,posle videh da su deo SEIKO koorporacije pa verovatno su dobri i pouzdani,evo jednog modela po ceni od 14.000din koji nadjoh na sajtu poklon-ducana,ali se meni svidja sa gumenim kaisem po ceni od 11.000din.,pozz:thumbsup:Prilog 29110Prilog 29111
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Kada je Orient u pitanju, ima jedan uistinu lep model, koji sam imao prilike uživo da vidim, samo u black izdanju (ima ga član eee )
Radi se o Orient Orange Planet . Od komplikacija ima datum, power reserve ... mislim da se može nabaviti za oko 200€ sa sve šipingom. Evo neka slika oba planeta...
Prilog 29112 Prilog 29113
Evo i jednog video-review-a u hd(720p) izdanju ...
http://www.youtube.com/watch?v=_fyhYC3V5pY
http://www.youtube.com/watch?v=PSkTZ9o_Qrs
...i na koži izgleda zajsta fantastično =>
http://www.youtube.com/watch?v=eEAhLQVMNZc
Clanovi i prijatelji foruma su ti sve rekli....:) Ako ti je prvi ozbiljniji sat,moj ti je savet da uzmes nekog Japanca.Sa Casiom,Seikom,Citizenom i Orientom jednostavno nema greske,bices prezadovoljan i tu je kraj price. ;)
Dodao bih samo da mozes i finog Candina (swiss made) da nadjes za 15-18k din.
Pa sta znam, ovo ce mi biti treci-cetvrti sat.Sad trenutno imam ovog Edox-a, ali mi je dosadila gumena narukvica.Pogledacu casio, festinu i seiko kad se vratim u NS, a videcu da potrazim i Orient da vidim kakav je uzivo.
Hvala svima na predlozima. :)