Lično nemam iskustva sa njima ali sudeći po komentarima na drugim forumima, skywatches (.com.sg) je jedan od boljih prodavaca. Jedino ih pre kupovine kontaktiraj sa upitom da li šalju satove u EU ili ne.
Printable View
Skywatches šalje Citizen u EU i u ovom momentu imaju titanium i SS verziju. SS imaju s kutijom, a titanium šalju bez. Razlika je samo 13$, tako da cijena ne igra neku ulogu, ali ne znam koju da uzmem. Na nekim fotografijama izgleda bolje jedna, a na ostalim druga. Težina mi ne smeta, naviknut sam na Ploprof, tako da nema problema. Brine me, da će biti titanium prelagan za mene, i da će se lakše izgrebati i onda ga je problem ispolirati. A na SS verziji mi izgledaju ispolirani dijelovi bezela malo jeftini, mislim one koji izgledaju kao krom..Danas sam dobio Mastercard i moram nešto da napravim, a ne znam kako dalje..:) Još nešto-čovjek koji proizvodi suppa adaptere mi je danas napisao, da će jih skoro napraviti i od titanijuma!! Je li neko od vas već vidjeo Ecozillu uživo?
Skywatches nema više SS verziju koju sam odlućio nabaviti. Pre par minuta sam probao i na Amazonu ( vrlo povoljna cena ) ali mi izpiše : We are not able to ship this item to your default shipping address. Toliko o EU...:banghead:
Pozdrav svima!
Danas je konaćno stigla do mene velika crna kutija, u kojoj je ništa drugo nego SS Ecozilla:) Nabavio sam je kod Jomashop u New Yorku, potrajalo je 12 dana, da je stigla u Sloveniju. Pakovanje fenomenalno, na carini su je otvorili, ali samo da izvade raćun, ništa drugo. Jomashop preporućujem na svaki naćin, vrlo profesionalno, bilo je nekih problema s Paypalom, ali su prićekali par dana i slali poštu prvi momenat kad smo rešili komplikacije. Fotografije ću objaviti kad stignem, malo je gusto na poslu i nemam baš mnogo vremena. Hvala puno svima na pomoći oko izbora, pravi ste ljudi na ovom forumu!! Pozdrav iz Slovenije!
Evo je, fotografija nije baš najbolja, jer je napravljena telefonom na lošem svetlu. Ali bolje išta nego ništa..:)Prilog 12614
Čestitam na novom satu! Dobra je ecozilla ko dobar dan. Nego ako nije neumesno, reci mi koliko te koštala sa svim troškovima.
Pozdrav!
Odličan. :)
I kako ti se dopada sada kada ga gledaš uživo? Jesi li zažalio što si ga kupio ili ispunjava sve što si očekivao od njega?
Sat je mnogo bolji od oćekivanja, odlićna izrada, nenormalno masivan, ne baš težak (lakši od Ploprofa), ne mogu prestati, da gledam koliko je sati:D Nadmašio je sva moja oćekivanja!
Čestitke na satu! Extra je Ecozila :thumbsup:
Sat ima vrlo interesantnu i detajlno izrađenu pozadinu. Vrlo interesantna mi je i činjenica, da je napravljen u Japanu, mislio sam, da je to još jedan kineski proizvod i drago mi je što nije:)
Prilog 12623Prilog 12624
Bas sam pre par dana gledao ovaj sat po netu, jako zanimljiv. Ne znam koji covek stoji iz ove mikro-proizvodnje (obicno to bude pojedinac)
http://www.artegowatches.com/
Ali mu je "sajt"...Katastrofa je slaba rec.:thumbdn: Cak i skameri prave bolje sajtove. Da je pravio blog, ne bi ispalo ovoliko lose.
Licno ne bih pazario kod njih, iako imaju dobar proizvod. By the way, koja je cena...od pregrsti informacija na sajtu, nisam je mogao naci.:man_in_love:
Zna li možda netko ako može da se kupi originalna metalna narukvica za Ecozillu? Ova gumena mi nekako ne valja..pretražio sam internet po najboljim moćima ali nekako ne možem pronaći rešenje..Hvala unapred!!
Trebaju ti prvo ovi adapteri:
Adapters | Suppa Parts
da bi na Ecozillu mogao staviti bilo koju metalnu narukvicu sirine 24mm. :)
Pa da, to znam, ali htio bi staviti original narukvicu kakva je postojala na SS verziji pre nekoliko godina. Kako stvari izgledaju nema variante da ga dobijem..A suppa adapteri su poskupili za 25 dolara. Znam, da su sad od titanijuma, ali nema veze..baš su skupi za takav maleni komadić metala:(
Ecozille nema više, traži se prestolonasljednik:) Dopada mi se novi Nighthawk AS4020-36E. U Sloveniji košta 560 eura, a u Italiji ga prodaju za 305+free shipping. To se valjda isplati? Ima nekih drugih preporuka?
Šta kažete za ovaj Citizen?
CITIZEN PROMASTER ECO-DRIVE AQUALAND CHRONO DIVERS WATCH BJ2110-01E BJ2117-01E | eBay
?
Malo je (pre)širok,ali mi se ,vizuelno,dopada.
Vizuelno mi je odlićan, juće sam ga probao na ruku u prodavnici u gradu i baš lepo stoji. Kod nas košta 555 eura ( bravo EU..jeeej.. ), a na ebayu 369 dolara. Ima netko iskustva s prodavaćem dutyfreeisland? Prošli put sam narućio kod Jomashopa i bio oduševljen, a neki kažu, da Jomashop ne valja. Dutyfree ma prilično visoku ocijenu, možda i probam sreću. Imate nekih drugih preporuka za sat do nekde 600 eura? Traži se nešto masivno i pouzdano, ali ne Ecozilla masivno:) Moram da kažem, da je bila veoma nekomfortna i neugodna za nošenje..
Nakon dugih satova istraživanja interneta mi je nešto zapelo za oko :) Ako netko ima minut ili dva,šta kažete na Steinhart? Jel to pouzdan proizvođać? Bar malo renomiran? A dopada mi se ovaj:
TRITON 30ATM - Diver Watch - Steinhart Watches
LP
Neces se razocarati u Steinhartu. Ima dobar renome i odlican value. Onaj stariji model Tritona mi je bio bomba.
Ja ću samo da potvrdim ovo što je Jole777 rekao.
Taj Steinhart ti je definitivno najbolji izbor!
Mislim da ce ti biti interesantno da pogledas ovu temu: ;)
http://www.svetsatova.com/forum/f71/...0atm-2734.html
Sto duze gledam taj 30atm sve vise mi se svidja.
Neces pogresiti sa steinhart-om, i ja imam jednog -ovaj iz potpisa
Nikad nisam razmišljao o ovakvim markama ( mikrobrendovima ) satova, a internet radi ćuda s ljudskom percepcijom, a pogotovo i vaš forum! Odlućujem između tri kandidata: Citizen AS4020-36E, Citizen Aqualand BJ2111-01E i Steinhart Tritona. Steinhart je najskuplji, ali automatik i za te pare BEST BUY. Vrlo mi se dopada na ćelićnom kaišu, ali kao što izgleda mogu da ga dobijem samo na kožnoj narukvici. Šta kažete-može Steihart da konkurira Citizenu po kvaliteti?
Dobar je taj Nav B-uhr ali me previše podsjeća na IWC Big pilot's watch. A vjerujem, da je vrlo slićne kvalitete za 15 puta manje para;) Sviđa mi se, da mikrobrendovi poput Steinharta pokazuju velikim, pa i potrošaćima, da se može nešto odlićno napraviti i za takve pare!
Ti si u odlicnoj poziciji jer vec imas vrh diver ponude, a uz to i pravu legendu od sata - Ploprofa.
Bez ikakvog oklijevanja se mozes odluciti za bilo koji mikrobrand (koji nesto vrijedi-Steinhart je definitivno jedan od njih) i uzivati u njima.
Posto vidim da te diveri najvise zanimaju ako zelis mozda najkvalitetniji mikro brand za divere pogledaj Zixen modele. Nova zvijezda u usponu je Aquadive koji se moze pohvaliti i njemackom proizvodnjom kucista i meni najdrazim vintage dizajnom a la Benthos. Ali oba su i dosta skupa. Tu je vec konkurencija bolji Seiko modeli itd..
Od ostalih baci oko na Helson (izuzetna korisnicka podrska, moram ga pohvaliti), Deep Blue, Halios, polovne Squalo i Doxa modele itd.
No tesko ces naci jeftinije, a kvalitetnije od spomenutog Tritona kojeg je ipak lakse nabaviti.
Ako te fliegeri zanimaju moja preporuka su polovne Stowe.
Jao, noćas nema spavanja:) Već sam nekoliko sati na internetu tražeći informacije i ideje, i moram da kažem, da je taj forum najbolji od svih! Imam manjih problema kad trebam nešto da napišem, ne mogu da se izrazim kao što bih htio zbog jezikovne bariere, ali nema veze, vredi uložiti malo više energije, satovi mi puno znaće i veoma mi je drago, da sam vas pronašao. U pravo si, najviše volim divere, dopada mi se forma, a najviše takvih bez kronografa, volim promatrati veliku sekundnu kazaljku kako se pomiće:blushing: Mogao bi kupiti neki Breitling ili barem Oris, ali ne vidim neki izazov u tome. Više volim nepoznate stvari, kojih ovde kod nas nema i nitko nema pojma šta imam na ruci. Ali tražim i kvalitet i Steinhart izgleda da ima sve što mi treba. Idem sad da proverim i ostale satove iz gornjeg posta, da mogu konaćno nešto da narućim. Hvala vam puno svima.
Ovaj mi izgleda nekako poznat:confused:;)
Sharkmaster - Helson Watches
Ne znam u kom cenovnom razredu tražiš sat, ali ako tražiš nešto što nema svako, a da ima diver look, možeš da pogledaš i ARCHIMEDE SportTaucher ili ARCHIMEDE SportTaucher M
ili za malo više para Sportuhren - STOWA GmbH & Co.KG
ili za još malo više para Sinn Uhren: Modell U1
ili za još malo više para 1000M Dive Watch | UTS 1000M V2 Professional Diver
Nisu toliko popularni proizvođači, a dobiješ proveren kvalitet.
Imamo izgleda sličan ukus :)
Pogotovo što se tiče nepoznatih stvari. Meni je, da kažem gral, omega po xl, ali svaki put kad i prelomim da bih je kupio, skontam da mi je suviše obična.
Evo šta me sad zanima, možda nađeš nešto interesantno
http://www.longislandwatch.com/image.../vortex-2K.jpg
http://www.longislandwatch.com/image...ortexpro-1.jpg
http://www.longislandwatch.com/image...as/focal-1.jpg
ili možda neki od ovih
DOXA WATCHES SWISS MADE WATCHES since 1889 l Clive Cussler Edition | SUB 1200T PROFESSIONAL DIVE WATCH !!NEW model!!
e znas telefon hahahahahaha
Koliko god gledam i istražujem uvijek dođem do istog zakljućka-Steinhart Triton 30ATM pobedi u kategoriji price/performance, pa i najviše mi se sviđa od svih. Ostali mikrobrendovi rade satove koji izgledaju ko neki hommage i to me baš ne pali..Dopada mi se i Doxa, ali to više nije izazov, zbog cene:) Druga stvar je i to, da mi sat, koji kupim, često brzo dosadi ( Ploprof je izuzet ) i onda ga želim na brzinu prodat, tako da me brine, da neku Doxu ili Sinn dugo ne bi prodao, a za Steinhart mi to nije neki problem, jer to i nisu neke strašne pare. Danas sam imao priliku uživo vidjeti jedan Graham Chronofighter i moram da kažem, da sam svemirsko zapaljen, ali mi je mnogo preskup..
Ovaj nije loš:
4,000M Divers Watch
:w00t:
Imaju Nemci još tih "divljaka" koji furaju ovaj fazon npr. h2o
Kontaktirao sam prodavaća Steinharta iz Slovaćke, super ćovek, obrazložio mi sve što me zanimalo. Došli smo do istog zakljućka-mnogo više mi preporućuje Steinhart 30ATM nego 100ATM DLC, u glavnom zbog DLC-a za kojeg ne može 100% potvrditi, da se neće izgrebat. Kaže, da je i sam ljubitelj "prirodnih" materiala i da bi sam izabrao 30ATM. Stvar je u tome, da mi se 100ATM mnogo više dopada, ali znam, da ne bi dugo potrajao u novom stanju kod mene. Takođe sam ćitao na WUS-u, da su se nekim ljudima izbrisali markeri na luneti, koji nisu ugravirani, nego samo "naslikani"( ne znam kako se kaže na srpskom:), izvinite) direktno na DLC. Još jedno pitanje-šta znaći ETA elabore? Da li su Invicta Subaqua Noma IV zaista takva go*na od sata? Ima nekih na ovom forumu? Jeli vam raspadaju? Dopada mi se jedan ( ne mogu si pomoći:D) ali me brine da ne bacam novac za gluposti. Naime još nikad nisam vidjeo ovaj sat uživo, a na nekim fotografijama ne izgleda loše, dimenzionalno baš po mojem ukusu.
Kvalitet mehanizama(preciznost)-gradacija
Standard, Elabore, Top, Chronometer
Mora li ta Invicta?
Ako ne mora-nemoj.
Možda ćete interesovati i detalji
Standard
- average daily rate: +/- 12 seconds
- maximum positional variation: 30 seconds
- isochronism between 0 and 24 hours: +/- 20 seconds
Elaboré
- average daily rate: +/- 7 seconds
- maximum positional variation: 20 seconds
- isochronism between 0 and 24 hours: +/- 15 seconds
- average daily rate: +/- 4 seconds
- maximum positional variation: 15 seconds
- isochronism between 0 and 24 hours: +/- 10 seconds
Chronometre
- adjusted and timed per COSC specification which is not much different from Top Grade
Evo primera-
Hvala puno na informacijama. Koliko razumijem, je ova Elabore verzija sasvim OK, nije neko svetsko ćudo, ali nema veze, sat ne košta toliko, da bi se ćuda i oćekivala. Mehanizam je u Tritonu, koji je najozbiljniji kandidat za kupnju. Imam i neku dobru variantu za Citizen AS4020-36E i ostale verzije, ali nisam siguran. Pre neki dan sam ga isprobao u prodavnici i doima mi se veoma malen i nema neku ozbiljnu težinu, a druga stvar je, da je quartz. Ploprof mi je totalno zamaglio percepciju i sada su mi skoro svi satovi ko igraćke:blink: Benchmark je podignut do plafona..A Invictu ne moram kupiti..ali moram da priznam, da mi se iz nekih kutova na fotografijama baš dopada. Ali onda ćitam nebuloze o "flame fusion" kristalu i ostalom, tako da nema brige, Invicta ostaje u Americi..
Kako sve izgleda dobivam nazad Ecozillu, naime tip, kojem sam je slao poštom, nije je podignuo, i tako se potražnja novog sata završila za neko vreme. Što me ljuti je to, da su me ljudi u to vreme zvali i želeli da nabave sat, a on leži na nekoj pošti..strava..odsad dalje nema više slanja, osim ako netko plati unapred.
A sad nešto pozitivno-juće sam posjetio Weikhard u Grazu, gdje imaju sve i svašta i malo isprobavao satove, koji su na wish listi za sledeće godine: Panerai PAM 243, Breitling Super Avenger,Porsche design P'6780, i tako dalje. Jao mene:w00t:Ako nekog zanima imaju na akciji Seiko SNDA13P1 za 299 eura. Znam,da vam je to daleko, ali možda ima netko porodicu u blizini ili nešto tako.