Re: Ne da mi djavo mira - Seiko SKX007
Molim i drugi put. Evo da i ja tebe pitam nešto? Pošto vidim da se poseduješ Citizen sa radio-kontrolisanim vremenom, da li si primetio neke automatske korekcije, koliko je tačan, šta kako? Ja znam kako to radi teoretski, ali me interesuje praktično? Pozdrav!
Time.is - exact time, any time zone
On se svake noci povezuje i uskladjuje vreme, a mozes i manuelno da ga uskladis. Poslednji put je uskladjen juce i sada ide za delic sekunde ispred sata sa ovog linka koji si okacio. Nisam nikad ozbiljno izmerio tacnost. Poredio sam ga sa ovim satom Current local time in Serbia – Belgrade (inace isti je u sekund kao i link koji si ti okacio)
Posle uskladjivanja zurio bi za nijansu, manje od sekunde. Posle nekoliko dana bez uskladjivanja (4-5) izjednacili su se.
Dakle po mojoj nekoj proceni je da kasni manje od sekunda za 5 dana.
Kad stigne i Seiko, predstavicu oba u jednoj temi, uz nesto detaljniji tekst. Mozda probam i nedelju dana da ne uskladjujem Citizena, pa da vidim kakvo ce biti odstupanje.
Inace stigla mi je odlicna Oyster narukvica za Seika od GIvana, sada se jos samo sat ceka:D
Neka te lepo služe oba modela, i hvala na opisu. Pozdrav.
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Sat je stigao, iskreno izgledao mi je veci na slikama, nadam se da cu se navici:)
Hteo sam odmah da stavim metalnu narukvicu, i vidim da je ta opruga nesto drugacija, i da se ne moze skinuti bez casovnicarskog alata. Treba mi ona "viljuskica", ili ima neki drugi nacin da odradim to sam?
Slika u prilogu, a kasnije sledi detaljnije predstavljanje.
Prilog 25682
Mana kucista 007 je sto lugovi nisu probuseni, a iglice su debele (ako ne gresim) koje su malo nezgodne za skidanje.
Da, prilicno su nezgodne. Jel ima neki nacin da se skinu bez sajdzije? Sta zapravo treba da se uradi, da se alat stavi u ""rupicu" pa da se povuce, ili da se obuhvati oko igle, pa tako da se povuce. Nije mi jasno po kom principu se skidaju. Nadam se da ce neko razumeti sta sam mislio:D
Cestitam na prinovi, sigurno nisi pogresio, sat je odlican! :)
Citat:
krstin kaže:
Sat je stigao, iskreno izgledao mi je veci na slikama, nadam se da cu se navici:)
Kao sto sam ti i napisao u poruci pre neki dan ako se secas, sat na slikama deluje mnogo vece nego uzivo...medjutim, bez brige, u pocetku ce ti biti malo neobicno a kasnije ces se navici..Vizuelno deluje manje zbog korone, pa samim tim obim samog cifera deluje manje.
Sto se tice opruga i menjanja narukvice...malo je nezgodno pa ako mislis da to ne mozes sam odnesi casovnicaru...ja sam menjam narukvicu pomocu malog rasklopivog noza ..ostrica mu je dosta tanka pa se lako zavuce i odradi posao..ali ne bi ti preporucio sam da radis posto mozes lako da izgrebes kuciste..
Lep sat! Ova alatka ti treba da bi mogao da sam skines narukvicu: http://www.mywatchmaker.net/TZ/6767tipsA.jpg
Bergeon 6767 f spring bar tool
Ja sam je kupio, i super je za sve takve radove.
Snasao sam se za skidanje narukvice, ali sada imam novi problem. Postojece igle ne pasu na metalnu Oyster narukvicu (predebele su):banghead: Gde uzeti kvalitetne iglice u NS, pretpostavljam kod nekog casovnicara?