-
Molba za preporuku - Dress watch + Moonphase
znam da je dosadno odgovarati na pitanja nas početnika, ali ipak molim za pomoć.
kako sam zbog posla(pravnik) vezan za odijelo) kupio bih jedan klasik sat. Kao referenca mog ukusa najbolje može poslužiti Jacques Lemans Liverpool Moonphase 1-1596B ili nešto nalik IVC satovima.
Odlučio sam da ne kupujem Jacques Lemans još uvijek (kod nas je 150€) nego da prikupim još malo para i kupim sebi dobar sat.
Dakle okrugli sat, klasika, crna kožna narukvica (posjedujem kockastu nivadu , kao i guess, a imam i casio edifice) pa MOLIM da mi preporučite jedan a idealno bi bilo nekoliko satova dobrog kvaliteta do 400€ sa moonphase opcijom.
zaisa bih bio neizmjerno zahvalan na pomoći .
-
re: Molba za preporuku - Dress watch + Moonphase
Moram samo nesto da te pitam.
Da li ti je moonphase toliko potreban, posto nije bas tako cesta komplikacija na satovima tog cenovnog ranga?
Mislim da se mogu pronaci dosta bolji satovi bez toga, ali ako bas trazis to, sigurno ce se naci nesto.
-
Predlog: Citizen Eco Drive Moon Phase 200eura
Citizen Eco Drive Moon Phase AP1001-19E Watch
-
-
Citat:
sima hrabri kaže:
Divan je stvarno eksatr izgleda
-
Citat:
Rus_PA kaže:
Moram samo nesto da te pitam.
Da li ti je moonphase toliko potreban, posto nije bas tako cesta komplikacija na satovima tog cenovnog ranga?
Mislim da se mogu pronaci dosta bolji satovi bez toga, ali ako bas trazis to, sigurno ce se naci nesto.
pa zaista mi se taj detalj mnogo svidja toliko da bih dodao zarad njega još pedesetak - sto evra
-
Za 400 Eur.definitivno mozes uzeti kvalitetan sat...ja bi se opredelio za neki automatic...mada i eco drive moze da se uzme u obzir recimo ovaj mi je lep...
EDIT: Sad sam video da trazis moonphase tako da pada u vodu ovaj predlog ali svakako vredi razmatranja... :)
-
^To je odlican sat, samo sto nije moonphase.
Ako se ipak predomislis, pogledaj i taj sat.
-
Ovaj predlog sto ti je dao 83Stojan od Citizena je jako dobar :thumbup:.Ali mislim da bi trebao da ustekas jos para,da ne zuris sa kupovinom i uzmes u razmatranje nesto od Seikovih modela moonphase.
-
Imas ovaj Kinetik iz premier serije, ali je malo skuplji.
Seiko Kinetic Direct Drive Moon Phase SRX001P1 SRX001P
-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Sea-Gull D0721S ~ 200$
Prilog 49791Prilog 49792Prilog 49793Prilog 49794
edit: Rusov poslednji predlog je odličan
-
Re: Molba za preporuku - Dress watch + Moonphase
Mislim da izbor mogu biti pojedini Buran(mehanicki) modeli, kao i Tissot (kvarcni model, video sam ga kod jednog od clanova). Sto se tice dress sata za 400e-predlog velike vecine je Tissot Visodate. I ja sam trenutno na istoj muci poput tebe...oci izgubih trazeci sat. :-) Iskreno, ovaj Sea gull koji je 23jewels predlozio je fenomenalan!!!
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Meni je ovaj Tissot favorit iz nižeg cenovnog ranga Prilog 49801
-
vlajo, bas sam mislio na taj model
-
Probao sam ga, sa kožnom narukvicom, lep sat, elegantan.
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
-
Ako ti odgovara mehanicki sat i to ruski, pogledaj sledece modele:
Poljot, Russische Uhren, Julian Kampmann - Buran "Moonphase"
Poljot, Russische Uhren, Julian Kampmann - Buran "Moonphase"
Poljot, Russische Uhren, Julian Kampmann - Poljot Chronograph "Tonneau-Moonphase"
Poljot, Russische Uhren, Julian Kampmann - Buran Chronograph "Saphire-Moonphase"
Poljot, Russische Uhren, Julian Kampmann - Buran "Tonneau-Moonphase"
-
Zanimljiv prikaz datuma na Tissotu :) D0721S mi je vizuelno najlepši, ali Swiss Made je Swiss Made!
-
[ot]
Citat:
Djordje Sugaris kaže:
ali Swiss Made je Swiss Made!
Ja bih molio uvazeno clanstvo da se uzdrzi od komentara ovog tipa, jer smo vise puta zakljucili da to ne znaci apsolutno nista, ali zato moze da isprovocira nezeljene reakcije.
:thank_you2:
[/ot]
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Seagull M199s
je za tebe, mislim da elegancijiom daleko odskače od ostalih predloga.
Prilog 49816Prilog 49815
Ovaj drugi je WUS moonphase, koji posedujem, ako ti se sviđa , može da se nađe u oglasima na WUS forumu, ponekad, možda.
-
Citat:
Milanche78 kaže:
Seagull M199s
je za tebe, mislim da elegancijiom daleko odskače od ostalih predloga.
a, bogami, i cenom...
-
Ali je sportski,moj predlog je Seiko SARB065 ili 071,cist cifer automatik za odelo perfektan,na ebay idu oko $400,nema mesecinu,ta komplikacija nije nista specijalno kod jeftinih satova.
seiko sarb065 - Google Search
-
Citat:
vlajo kaže:
Meni je ovaj Tissot favorit iz nižeg cenovnog ranga
Prilog 49801
Ja sam zbog kupovine tog sata i došao na forum. Evo teksta o satu, a fotki ima na obe strane: http://www.svetsatova.com/forum/f66/...hase-2645.html
Još malo pa će proći dve godine od kupovine, a za sat imam sve pohvale.
-
Hadzi mi je isto hvalio tog Tissota...Neso,jel nije tajna samo da mi kazes koliko i gde si ga platio? :)
Volim Tissot jako,pa da znam samo.Prelep mi je.
-
Pa eto, to je mozda i najbolji izbor u toj klasi, i jos moze da se nadje kod nas.
-
Ovde ima sa kožom i kopčom za 27k
-
Plaćen je oko 250€, a kupljen je u prodavnici Zlatarne Celje koja se nalazi u novom Merkatoru. Tada ga je bilo u svim većim radnjama koje prodaju ovaj brend.
I ovaj ima kopču na kaišu, a kupio sam ga upravo po savetu Hadži Dalibora. Originalna baterija i dalje normalno radi, a lepo me je služio do sada.
-
-
Citat:
Neša kaže:
Originalna baterija i dalje normalno radi, a lepo me je služio do sada.
Mali O.T.
Meni je na tissotu pr50 chrono, originalna baterija trajala pune 4 godine.
-
Citat:
Neša kaže:
...a kupio sam ga upravo po savetu Hadži Dalibora...
Nadam se da će ti razni satovi koje sam preporučivao do sada raditi kako treba.........inače......možda ću morati malo češće da se osvrćem!:afraid:.....:damnmate:
-
Hadžija, tvoje preporuke su bukvalno zlata vredne, jer sve što si napisao i za ovaj model i za sve druge o kojima sam čitao je tačno 100%.
Ili, da kažem precizno kao kvarcni sat? ;)
(Nek me mrze ljubitelji mehanike)
-
Hvala batko- služimo narodu!
Teško da će te neko mrziti od "mehaničara" sudeći po tome kakve preporuke daješ i šta ti stoji u potpisu.:D
-
Citat:
HADzI DALIBOR kaže:
Nadam se da će ti razni satovi koje sam preporučivao do sada raditi kako treba.........inače......možda ću morati malo češće da se osvrćem!:afraid:.....:damnmate:
Ma osvrci se ti u svakom slucaju,nije na odmet!!! Pogotovo zbog kaljanja nekih slika :)
-
Ne brini zmajček,mene je teško uhvatiti na spavanju,a i osvrtanje mi je navika još od '92(možda malo sada pojačam intezitet)! A i ti si zapeo za jednu iskrenu i objektivnu izjavu! Pa ne možeš stalno dobijati pohvale- nije zdravo za psihu!:p
-
-
Citat:
Dule083 kaže:
E ovaj izgleda ludilo
Koji?
-
Citat:
glog kaže:
pardon :-) ovaj nista ne znam o ovoj marci ali sat izgleda ludilo
-
U pitanju je kineski proizvodjac SeaGull.
Evo njihovog sajta, pa pogledaj.
-SeaGull USA
-
Ovaj predlog sto ti je dao 83Stojan od Citizena je jako dobar :thumbup:.Ali mislim da bi trebao da ustekas jos para,da ne zuris sa kupovinom i uzmes u razmatranje nesto od Seikovih modela moonphase.
Ma ja kad sam prosli kupovo trebalo mi je 6 mjeseci :-)
-
U pitanju je kineski proizvodjac SeaGull.
Evo njihovog sajta, pa pogledaj.
-SeaGull USA
Hvala Vam ljudi svima na pomoći više je nego dobrodošla. tek sad vidim koliko nista ne znam o satovima :-)