Mala pomoc od Admina i ostalih clanova
Pozdrav pre svega i sve najbolje u razvoju i odrzavanju ovakvog sajta!
Planiram da kupim sat marke Citizen BL8001-01A koji mi jedino mogu poruciti direktno od proizvodjaca ljudi iz Bomara koji se nalaze u Delta City-u na Novom beogradu.
Pa me interesuje sta mislite o tom satu i dali opravdava cenu od 400 eur koliko sam i planirao da odvojim za sat.
E sad mi je zelja bila da ima metalnu brazletnu, ali ovaj ima koznu.
Za metalnu brazletnu mi traze jos dodatnih 4800 din s tim da mi kozna ostaje.
To mi i nije toliko bitno koliko sam kvalitet i preciznost mehanizma.
Imam Seiko evo vec dobrih 10 god i mogu reci da sam prezadovoljan sa njime.
Doduse sad malo kasni i oce neki put da stane u 23 i 30 kad kao da nema snage da pomeri datum unapred, stoga planiram da ga odnesem u Vitanov na servis(3500 dinara) Sta li spada u tih 3500 dinara samo da mi je znati kad nov Seiko 5 automatic kosta 7500din!
Puno pozdrava i srece u daljem radu!
Re:Mala pomoc od Admina i ostalih clanova
Hmmmm bas videh na distount watch store te modele koji me privlace a da su Citizenovi ali nazalost ne isporucuju satove Citizen nigde van osim u USA!
Eh kad bi moglo naruciti i jos ako bi to neko odradio ko ima iskustva u online porudzbinama.
Naravno sa nekom nadoknadom.
Toliko od mene zasada Pozzzzzz
Simpsone, dobrodosao na forum.
Toplo preporucujem skoro svaki Eco-drive Citizen sat, jer predstavljaju zaista dobru kupovinu. Ni taj koji si izabrao nije nikakav izuzetak, naprotiv, sat je prelep i ima zaista korisnu opciju, a to je veciti kalendar (tj. nije veciti vec 'samo' do 2100 god.)
Sto se tice popravke Seiko sata, nisam iznenadjen cenom, jer je radni sat dobrog casovnicara skup bez obzira da li popravlja automatik sat od 100 ili 1000 EUR. Pitanje je samo da li se tebi to isplati.
Sto se tice narucivanja preko Interneta, zaista ne znam gde si procitao da ne isporucuju Citizen van USA, jer koliko znam isporucuju bilo koji sat bilo gde.
Preporucujem da procitas sledecu temu od pocetka do kraja, a pogledaj takodje koji je model Citizena izabrao nvelja, mozda ti se i taj svidi:
http://www.svetsatova.com/index.php?...7&catid=47
Nadam se da sam bar malo pomogao.
Pozdrav,
V.S.
bok
servis sata Seika automatika obično podrazunjeva čišćenje sata zamjena dihtunga na poklopcu, krunici i po potrebi na staklu, podmazivanje, slaganje, isprobavanje točnosti i vodonepropusnosti. Kod 6003 cal. obično se mora mjenjat ležaj na centralnoj sekundi, a na 7009 ležaj od automata. 7S26 cal. ti nebi preporučio da popravljaš. Postje još neki kvarovi koji se znaju desiti na seiku, ako te to zanima možeš porazgovarati sa servierom koji ti pregledao sat trebali bi ti objasniti, ja svojim mušterijama objasnim. U principu sam ja zadovoljniji sa mušterijama koji pitaju kaj neznaju nego onima koji se prave pametni. Cjena popravka se formira prema više stvari: utrošenom vremenu, cjeni zamjenjenih djelova, vrednosti sata, riziku posla itd.
Za watchmag01
Hvala na pomoci oko Seika
Seiko je 7N6532 i bio je pre 9 meseci kod nekog lokalnog casovnicara jer je bio propustao vodu tj nahvatao bi se kondenz na staklu posle kupanja.
Cim sam primetio problem ja sam se obratio njemu.
On kaze da je zamenio 3 gumice testirao ga u servisu i dao mi ga je u dobrom stanju.
Elem sad se pojavljuje problem da blokira kazaljke u 23i30 tj vreme kad menja datum ili ukoliko to vreme 'prodje' onda zastane oko 2 ujutro ili vreme kad pocinje da menja dan npr sa TUE na WED.
Tako da svako jutro ja moram da ga poteram na tacno vreme i onda ceo dan ide bez problema.
Za admina:
Hvala na dobrom prijemu i dobrodoslici na forum!
To obavestenje sam video na Discount watch store
http://www.discountwatchstore.com/st..._22400698.html
i evo kako pise:
Citat:
Note to international customers: Due to our contract with Citizen Watch Company, we cannot ship any Citizen watch outside of the United States. We apologize for the inconvenience.
mozda sam ja to lose preveo:(
Procitao sam sve postove ka linku kojeg si mi preporucio da pogledam.
Stvarno super izbor koji je napravio nvelja i neka ga dugo godina sluzi besprekorno.
Ja zelim sat koji ima opciju day/date a to samo par modela Citizena imaju a koji mi se svidjaju.
Pa ako salju u Srbiju sa tog sajta onda bi mi se isplatilo da uzmem preko njih, mada stvarno nemam iskustva i meni to dosta deluje zamrseno i komplikovano, a ovamo u Srbiji za duple pare imam isti sat koji daju preko neta.
E sad vidim da na Citizen satove daju 5 god garancije pa dali je ona validna i kod nas?
Da u pravu si, uopste nisam primetio tu napomenu, a da budem iskren pitanje je da li se toga stvarno pridrzavaju ;) Mozes da ga narucis, pa da vidis da li ce stvarno da stopiraju order, u sta zaista sumnjam :)
Pogledaj i na www.jomashop.com , koliko znam oni nemaju taj problem sa isporukom van granica Amerike ;)
Sto se tice garancije ona jeste internacionalna, ali vazi 5 godina samo u Americi, a ako ga izneses van Amerike onda vazi samo 1 god.
Pozdrav,
V.S.
E Vladane,Vladane sad si me bacio u bedak.
Salim se naravno!
Ako je nvelja dobio sat (Citizen) nevidim zasto nebi ni ja dobio.
Elem sad me zabrinjava garancija.
Ako daje Bomar 5 god onda vredi kupiti od njih jer stvarno 5 god garancije je dovoljno.
Ne sumnjam uopste u kvalitet Citizena eco-drivea.
Ali mislim da cu uzeti preko discount watch storea, jer sam im poslao dva linka sa satovima koje sam nasao jeftinije nego kod njih.
http://www.jomashop.com/citizen-bl8000-54l.html
http://unitedwatch.stores.yahoo.net/ciblmenbr.html
Pa da vidim koliko bi mi oni dali popusta.
E sad jos samo kad bi se snasao oko kupovine preko neta, bilo bi dobro.
Mogu li te nekako kontaktirati vladane oko toga i kako?
Hvala
Sto se tice garancije za Citizen u Srbiji, nisam bas siguran da je 5 god. verovatno je 1 ili maksimalno 2 godine, ali u svakom slucaju proveri.
Naravno mozes da me kontaktiras za sva pitanja, ali samo preko foruma ako bi i ostali clanovi imali koristi od odgovora. Sumnjam da ce ti moja pomoc trebati posto vec vidim da se dobro snalazis u tom svetu, brzo si nasao linkove sa nizim cenama nego kod njih ;)
Pozdrav,
V.S.
Ovo sam dobio kao odgovor na poslate linkove na Discount watch store:
Thank you for your inquiry.
We can beat each of those two prices by 4%. Only one coupon may be used per order so if you would like both items, we will combine the coupon amount. Please let us know which items you intend to purchase and we will reply to that email with the coupon.
Thank you again,
Customer Service
Posto je to cca 50 Usd popusta koji su mi dali ja sam se odlucio za sat
http://us.st12.yimg.com/us.st.yimg.c...h_2017_5694118
E sada ako moze kratko objasnjenje sta i kako dalje......
Sta na tu cenu mogu uracunati kao troskove.
Slanje,carina,PDV?
Simpsone, odlican izbor, iako ne volim zlatnu boju ovaj model sata mi se izuzetno svidja.
Sada pripremi kreditnu karticu i idi na opciju 'Add to cart' pa onda 'Proceed to secure checkout' i dalje unesi sve podatke koje ti traze.
Jeste da sam ti vec rekao ali molim te pogledaj jos jednom temu:
http://www.svetsatova.com/index.php?...7&catid=47
Tu su bas svi detalji jer sam kroz ceo proces narucivanja prosao sa nveljom.
Naravno ako negde zaskripi slobodno pitaj.
Pozdrav,
V.S.
Da u pravu si oko pozlacene brazletne, ni meni se ne svidja preterano.
Vise bi volio da je skroz cisto bela,ali mi je jako pozadina celog sata privlacna.Obozavam crnu boju.
Slagace se sat u svim varijantama oblacenja.
Sad znaci ja trebam da se odlucim za sat koji cu i posaljem im mail,a oni ce mi poslati odgovor sa kuponom,zar ne?
Pa tek posle popuniti ona polja!
Nego dali placam prvo carinu pa tek onda pdv ili obratno, posto nije cena onda ista.
Ili ako imas neki primer npr na 300 USD da navedes,bilo bi jako dobro.
Sacekacu uplatu (LD) na karticu pa tek onda cu izvrsiti kupovinu.
Dali sam u pravu i dali moze preko EFG Visa Revolving kartice izvrsiti transakciju?
Izvini sto smaram!
Pozdrav!
Da, prvo sacekas kupon pa onda zapocnes kupovinu na sajtu. Karticom (da moze Visa Revolving) placas navedenu cenu sata + transport (oko 40$), a kada sat stigne u kesu prilikom preuzimanja sata placas PDV i carinu koji se ako se ne varam obracunavaju na ukupnu cenu sa uracunatim troskom transporta.
Sat: 250 USD
Trasport: 50 USD
Carina: 300 x 15% = 45 USD
PDV: 345 x 18% = 62.1 USD
UKUPNO: 407.1 USD
Pozdrav,
V.S.
Evo odgovora od njih:
Thank you for your inquiry.
We would be happy to offer you this model at $250.80 with free ground shipping within the Continental United States.
When figuring price-match requests, we use the grand total as our price to beat. The above price may reflect shipping costs that would have been added to the order (from the other website).
Please enter the following coupon code on page one of the website order form:
XXXXX
We have included the following link for your convenience:
http://www.discountwatchstore.com/st..._22400698.html
This coupon code is only valid for two days – so don’t delay!
Please note: Price matching voids all gift offers with the exception of the polishing cloth and free sizing service.
Thank you again,
Customer Service
Dakle 105 USD su mi dali popusta, a to je steta da se propusti.
Evo da i napomenem jer sam naleteo na cenu sata kojeg je korisnik NVELJA kupio kod nijh po ceni od nepunih 15500 dinara plus ostali troskovi koji nisu ili netrebaju preci dodatnih 5000 dinara, dok kod nas isti sat tj model kosta celih 53000 dinara.
Javljam sta sam uradio kad popunim formular kod njih!
Danas sam zvao Bomar i pitao za garanciju.
Daju na Citizen satove 2 god garancije, satovi kupljeni u inostranstvu i imaju autenticne papire sa validnom garancijom vaze i kod nas.
Tj jako pozitivno jer garancija u USA vazi 5 god tako da je ovde bez problema priznaju tj barem Bomar.
Zamolio bi admina da promeni informacije o Bomaru, tj da vise nije u Hyatt-u nego u Delta city-u u Novom Beogradu (011/2203912) pa moze nekome biti od koristi!
Jedva cekam sat koji sam porucio!
Simpsone hvala na informacijama i za vazenje garancije i za kontakt informacije za Bomar.
Javi cim stigne sat, odnosno postavi slike.
Pozdrav,
V.S.
Nisam mislio a da ne postavim slike!
Okacicu ih
Your order has shipped under USPS tracking # XXXXXXXXXXXUS.
You can track the package at: www.usps.com
Thank you again for your order,
Customer service
Dakle primio sam zadnji mail od njih prekjuce kasno uvece!
Dakle sad samo cekati!
Da, da, najtezi deo :)
Pozdrav,
V.S.
Stigao je sat.:) :) :) :)
Stvarno, posle 6 radnih dana cekanja i neizvesnosti.
Nemam reci, koliko su profesionalni i autenticni u onome sto su napisali na sajtu.
Carinu i pdv sam platio ukupno u iznosu od 5615 dinara.
Uskoro kacim slike.
a sat je lepo upakovan u kutiju sa plasticnom plombom na brazletni, koju kad uklonite pocinje da tece garancija i nemoze se reklamirati.
Dobio mali multimedijalni cd sa uputstvom i par knjizica za one koje nemaju PC.
Pitao sam Bomar koliko bi kostao takav sat kod njih i zamislite cena je 32.790,00 din ali sa koznom narukvicom (brazletnom) sa celicnom je 37600 ali dobijam i koznu uz njega!A ja sam isti preko Discounta platio 22300 sa svim dazdbinama i placenom Carinom i PDV-om.
Zakljucak je nametljiv svima!:angry: :angry:
Cestitam i da ga u zdravlju nosis.
Ajde da vidimo slike...:)
Pozdrav,
V.S.
Kao sto sam obecao evo i slika:
http://img214.imageshack.us/img214/2653/img3269of7.jpg
http://img372.imageshack.us/img372/9250/img3279le9.jpg
Nadam se da ce se videti.
Ako ne, prijavite gresku.
Vladane hvala na lepim zeljama!
Dali se moze brazletna smanjivati po obimu i jel mogu ja to sam odraditi i kako ili moram do casovnicara.
Nebi da zeznem sat od 37000 dinara :P
Malo mi klamce oko ruke i od tezine mi se spusta oko i preko zgloba!:(
Prvi utisci:
Bez teksta:silly: :woohoo:
Fantazija od sata,pa ti sitni detalji pa eco-drive.
Kakav li je tek Braitling ili Longines,Rolex?
Poz za sve korisnike foruma!
Slike se odlicno vide, hvala. Sat zaista izgleda neverovatno, toliko dobro da bih prezalio i zlatnu boju koju inace ne volim.
Sto se tice narukvice ako nemas odgovarajuci alat obavezno odnesi kod casovnicara da ti skrati, jer ces samo tako izbeci nerviranje i mogucnost da slucajno ostetis sat.
Inace u pogledu detalja i zavrsne obrade Citizen uopste ne zaostaje za proizvodjacima koje si naveo, ali tu jako bitnu ulogu igra vrednost samog brenda koja nekad i najvise utice na cenu sata.
Sve u svemu nadam se da si zadovoljan i da ces nam i dalje praviti drustvo na forumu.
Pozdrav,
V.S.
Da, Vladane pravicu vam drustvo i dalje na forumu.
I naravno preporucivati tvoj sajt drugima i pokusacu staviti tvoj baner na sajt gde sam admin.
jos samo da smanjim obim brazletne.
Da napomenem da sam i u medjuvremenu odneo Seiko 5 na ciscenje i sad radi bas kao Seiko.
Suma sumarum 5 EUR ciscenje!
Seiko za posao, Citizen za svakodnevne postposlovne obaveze.
Drugari i poznanici ostanu bez texta kad ga ugledaju stave na ruku pa ga okrecu,zagledaju detalje i cude se kad im objasnim EcoDrive funkciju.
Nego ovo oko tvoje ankete koliko sam platio sat.
Da stavim pravu cenu ili onoliko koliko bi kostao kod nas:P
Mala sala!
Simpsone, unapred hvala na podrsci i promociji sajta.
Drago mi je da si uspeo da za tako nisku cenu dovedes u red i Seiko, koji je izuzetno zahvalan i dugotrajan sat.
Znaci Citizen privlaci paznju, drago mi je da to cujem :)
Pozdrav i sve najbolje,
V.S.