Kupovina sata do 50 evra ?
potrebna mi je preporuka za kupovinu sata do 50 evra. meni treba sat koji je sto manji, da dolazi sa koznom narukvicom i naravno, da ga pokrece baterija.
citao sam po forumu da je dosta ljudi zadovoljno sa firmom casio, ja nemam toliko iskustva, pa dajte svoje misljenje. u mom gradu sam u jednoj radnji casovnicarskoj video ovako nesto - CASIO Collection - Watch - Products - CASIO za nekih 4500 dinara. dakle, nesto u tom stilu, jednostavno, klasicno i da me sluzi.
unapred zahvalan!
re: Kupovina sata do 50 evra ?
Za te pare samo Casio, naravno. U principu, sve što ti se dopadne odavde:
Analogni
a košta do 50e je za preporuku.
hvala na potvrdi, to sam u principu i ja pretpostavljao.
ono sto mi jeste bitno je velicina samog sata i trazim da to bude nesto manje, jer mi je zglob mali i ne zelim da sat izgleda ruzno na ruci zbog svoje velicine.
konkretno, nasao sam ova dva modela, prilicno su jeftini:
Casio MTP-1094E-1A
Casio MTP-1095E-1A
gledao sam i dimenzije, nekih 38x33x8 mm sto je negde na granici izmedju muskog i zenskog sata, ali buduci da je meni potreban manji, ovo savrseno pristaje. da li postoje jos neki modeli ovakvih dimenzija, posto se ja ne razumem u sve ove oznake?
Ako su im dimenzije 38x33x8mm to znaci da je obim sata 33mm a to je dosta malo (i sam si rekao - na granici izmedju zenskog i muskog). Bilo bi dobro da ga probas i vidis da li si zadovoljan velicinom. Inace- modeli su zaista lepi, pogotovo mi se svidja prvi - 1094E...
Pozdrav blackarrow, pogledaj ovu temu....Moja preporuka je ovaj (Casio MTD-1053D-1AVES) sat,jeste da je na metalnoj narukvici ali uvek se vise isplati kupiti sat na metalnoj pa kasnije kupiti kozni kais koji je mnogo jeftiniji...Sat nije bas klasicnog izgleda ali svakako vredi paznje posto je jedna od najboljih kupovina u okviru ovog cenovnog ranga..Pozdrav!
EDIT:
Promace mi da covek trazi manji sat tako da onda ipak ovaj model ne bi bio odgovarajuci posto je 42mm...
blackarrow
Pridružujem se preporuci za Casio,samo smatram da je 33mm zaista premala širina za muški sat bez obzira na obim zgloba.Ja ,takođe,imam mali zglob a zaključio sam da je sve ispod 37mm- premalo.
Obavezno probaj različite veličine satova u prodavnici.
Video sam uživo neke od tih modela od 33mm i stvarno su previše sitni za muškarce. Kao ženski satovi su sasvim OK.
Ipak ne bih išao ispod veličine klasične Seiko Petice od nekih ~38mm.
Re: Kupovina sata do 50 evra ?
Da li se isplati kupiti neki polovni sat? Meni se licno svidjaju neki stariji modeli satova, svajcarske proizvodnje, koji se prilicno jeftino mogu kupiti, mada se ja ne razumem... Verovatno je potreban neki servis nakon kupovine, dodatna briga itd.
Ako kupuješ kod OK časovničara ili iz proverenog izvora onda se isplati (ali računaj i na eventualne troškove oko servisiranja). Svakako je poželjno da imaš pored sebe nekoga ko se razume u materiju.
Navedi i kakav sat te zanima (sportski, elegantan i sl.), koliko maksimalno hoćeš da platiš i slično. Da li te zanima neka konkretna marka, ili pitaš uopšteno?
Zanima me elegantan sat, cena za polovan koliko bi dao i za nov, dakle oko 50 evra. Nisam preterano upucen u marke ali neki polovni stariji tipa Doxa, Darwil, Omikron mi se svakako svidjaju. Problem je sto nemam nekoga ko se preterano razume u tu materiju, pa mi kupovina polovnog sata deluje tesko.
Cene satova su u padu, tako da sat ovih proizvođača možeš kupiti po ceni do 20€, eventualno 5-10 više za doxu, ali ostaće ti više novca.
Darwil se lako može naći na oglasima ili pijacama, a uglavnom koštaju do 1.500 dinara. Pristojan omikron je 1.500-.2000, a doxa može da u proseku bude do 3.000. U istom cenovnom rangu možeš naći i neki cortebert ili marvin. Osim toga, možeš razmotriti i ruske satove (poljot, raketa, vostok i sl.), koji su često jeftiniji od svojih zapadnih 'kolega'. Konačno, tu je i izdržljivi seiko 5, koji košta 1.500-2.000.
Svo ovi satovi su široko dostupni, a praktično svaki časovničar će ih popraviti.
Ako gledaš samostalno, najbitnije komponente su brojčanik, kućište i mehanizam. Brojčanik mora da bude očuvan, jer se teško može naći novi ili reparirati. Poželjno je da kućište bude što očuvanije, ali neizbežno je da ima tragove nošenja. Kućišta se mogu srediti, ali je bolje izbeći i ovaj trošak. Nekoliko crtica nisu problem, ali ako je pozlata počela da se skida, onda je već gnjavaža da se popravi. Ove dve stavke možeš lako utvrditi vizuelno, a što se tiče mehanizma, najbolje je da ga proveri časovničar.
Kod mehanizma ima jedna caka - ako je prodavac hteo da 'našminka' mehanizam ili izbegne čišćenje, koristio je zippov benzin, koji ćeš lako provaliti po mirisu. Naravno, svakom satu je kad-tad potrebno čišćenje, a preporučuje se na dve godine. Doduše, kod nas se satovi čiste u desetak godina, i obično je sve OK. Ako na mehanizmu vidiš rđu, ne kupuj sat nipošto.
Ako treba još nešto, slobodno pitaj.
Sta mislis o ovome satu?
http://www.dodaj.rs/t/2Z/24/4MuyK0Rc...ikao107665.jpg
Cena 5000,00 dinara na domaćoj Kupini
Jeste nesto skuplji, ali po slikama, ako su merodavne, deluje kao prilicno ocuvan.
Doxa synchron ume da bude skuplja, u zavisnosti od komplikacija (dan, datum), ali bi ovaj trebalo naći po nešto nižoj ceni. U oglasu mi se ne sviđa što satu nije slikan mehanizam, jer to je 'srce' sata. Sam po sebi, sat spolja deluje očuvano i veoma lepo.
Nedavno sam jednu doxu neuchatel platio 2.200 dinara, a evo linka iz albuma: http://www.svetsatova.com/forum/memb...9225-img-1161/
Doduše, malo sam se natezao sa prodavcem, a skinuo sam samo 300-400 dinara. Možda sam malo lošije slikao, ali ovaj sat je zaista OK u prirodi.
Ako kupuješ satove u BG, ima nekoliko takvih tezgi na Zelenom vencu. Fora je što preko puta stanice 15-ice imaš i časovničarsku radnju, pa zamoli prodavca da odete zajedno da ti proveri kakav je sat. Mislim da za takav pregled neće ni da naplati. Jednostavna fora, a uštedi mnogo novca.