Upravo sam na vezi sa ovim drugom, samo da proveri za koliko moze da mu stigne i narucujem Longines
Printable View
Upravo sam na vezi sa ovim drugom, samo da proveri za koliko moze da mu stigne i narucujem Longines
Nista ipak od sata iz Amerike na moju veliku zalost, neke komplikacije sa njegovim karticama. Jel ima sanse da se to nekako naruci u evropi ?
https://www.uhren-lounge.de/a-1125/longines-hydro-conquest-l3-643-4-56-6-taucheruhr
Nasao sam na ovom nemackom sajtu sat, kao i coveka koji bi narucio pa meni kasnije doneo. Samo jos jedno pitanje jer je malo nezgodno kad se kupuje sat koji nisam video uzivo, jel se 41mm odnosi na velicinu brojcanika sa ili bez krunice ?
misli se na precnik sata bez krunice
odlican izbor btw, neces se pokajati
koliko ce te izaci na kraju?
interesantna stvar za taj hydroconquest kvarc, prvi put cujem za ovo :confused:
google translate prevod...
Citat:
EOL funkcija (za kraj života: kraj baterije ukazuje činjenica da druga ruka u 5 sekundi koracima napreduje
to je uobicajena funkcija na boljim kvarcnim mehanizmima, kada je baterija pri kraju radnog vijeka sekundara pocne da preskace u intervalima od 2 ili 5 sekundi. To sluzi da upozori gazdu da je vrijeme da zamjeni bateriju a dok radi ne utice na tacnost sata.
Jovane ne znam jos tacno koliko naplacuju "shiping", posto je ovo nemacki sajt, a taj decko je iz Pariza, ali javljam cim mi ispostavi racun :)
Ne vredi, ne da mi djavo mira pa i dalje ne mogu da prelomim i narucim onaj HQ, nekako nisam siguran da je dovoljno elegantan...
Naleteo sam na ovko nesto
http://www.maier.fr/montres-prestige/montres-longines/montres-hommes-femmes/HydroConquest,L3.642.4.56.6
Iako nema hronograf, jako mi se dopada( mozda sto podseca na omegu :)
E sad ovo je automatic, iako sam dobro video u njemu je ETA 2824/2 mehanizam, jel vredi to nesto ?
Vizuelno i po kvalitetu izrade to su gotovo identicni satovi osim sto kvarcni ima hrono funkcije a ovaj ne.
2824 je sjajan i pouzdan mehanizam sa kojim nema greske.
Inace, i Omege u sebi imaju ETA mehanizme s tim sto su za Omege modifikovani sa nekoliko patenata specificnih za tu kucu (Longines i Omega su dio Swatch grupe koja u sve svoje marke "vise klase" ubacuje ETA mehanizme (posto je i ETA njihova), neke direktno iz fabrike (Longines, Hamilton, Rado, itd...) koji su samo kozmeticki uljepsani a neke prosljedjuje u radionice pojedinih firmi (Omega, Blancpain, Glasshutte itd...) na tehnicku doradu.
Dakle, zapravo, kupujes kvalitet koji je baza kako za Longines tako i za Omegu.
Ruku na srce, pri cemu je to MOJE misljenje, Longines je u tome svemu i najbolji izbor jer stvarno vrijedi pare koje dajes. U ostalim slucajevima placas ne toliko dodatni kvalitet koliko marketing.
Licno, isao bih na ovaj mehanicki (mada nemam predrasuda u odnosu na kvarcne mehanizme, koji imaju i te kako prednosti u odnosu na mehanicke) posto imam Longines sa istim mehanizmom i prezadovoljan sam njime.
Imaj u vidu, pri tome, da mehanicki sat nikada nece biti precizan kao kvarcni i sa njim imas a) potrebu da sat nosis ili makar navijas redovno i b) potrebu cesceg servisiranja u odnosu na kvarcni.
Takodje, kvarcni mehanizam je precizan i radi kako treba direktno iz kutije dok mehanickom treba neko vrijeme (mjesec-dva, ponekad i vise, zavisno od modela) da se "uhoda" pa nemoj da te cude, ako se odlucis za njega, znatnija odstupanja na pocetku koristenja.
Eto.
p.s. Napominjem, da bi izbjegli moguce zabune, da nema Omeginog mehanizna zasnovanog na 2824, posto je kod njih "mazga" ETA 2892...
Jovane znam da si u CG, ali kad tad cemo se videti da ti platim pice, ti mi najvise pomazes :)
Sto vise gledam satove, to vise shvatam da su najelegantniji upravo
oni najjednostavniji. E sada da li znas mozda jel ovaj mehanicki sat mat boje, to sam kasno primetio, a tako mi deluje na slici, nekako bih ipak mat zaobisao.
Nije mat, cifer mu je blago sedefast. Vidi slike:
Prilog 35173Prilog 35174Prilog 35175
Koliko vidim na slikama, mat mu je samo ovaj spoljni deo narukvice, samo kad bih mogao da ga probam negde ovde, i da narucim...
Narukvica je djelom brusena, a cifer mu je diskretno sedefasto crni (imaj u vidu da je ovo "diver" a na te satove ne idu "gloss" ciferi zbog vidljivosti u mraku i prelamanja svjetlosti pod vodom. Ako vidis "diver" sa gloss sjajnim ciferom - bez obzira koja je marka i sta na njemu pise - znaj da je to sat koji nema stvarnu ronilacku funkciju vec se radi o cisto modnom satu).
Ne znam gdje si ali u BG ima nekoliko radnji sa Longines programom a ovo je relativno popularan model.
Identico je, koliko se ja sjecam, ovlasteni distributer pa se prosetaj da pogledas, mozda ga imaju.
U BG-u sam ja, bio sam pre neki dan u Identicu, i nemaju neki izbor(mislim da ce se oni cak i zatvoriti), mada mislim da ima jos neko da prodaje Longines, sad cu malo da guglam
Pozdrav svima, blizi se kraju ova potraga, od Francuske pa sve do Amerike ja sam sat nasao u Beogradu za iste pare :)
U pitanju je ovaj automatic bez hronografa, e sad sta je caka. Bio sam u S&L, i kod njih imaju sa plavim ciferom, a u Bomaru sa crnim, plavi sam probao i prelep je, sad cekam da donesu crni pa da se odlucim koji cu, i sta me jos samo zanima pre nego sto pazarim, jel treba da gledam godinu proizvodnje sata, ili je to potpuno nebitno posto je nov ?
Ne bitno je,nisam bas u toku ali ako je automatik to nije noseno pa samim tim i nije habano. Jedino ako je dugo stajao ali ne verujem jer to se jako brzo prodaje. Lep a ne bas toliko skup.
Evo fotke sa plavim
Izgleda nece da zakaci fotke preko telefona, uglavnom odoh kod zubara pa u Bomar da probam crni, i kupujem danas ili jedan ili drugi :)
nema je :)
Jos jednom...
Izgleda mora jedna po jedna, 2 imam ukupno, a slikacu vise kad pazarim :)
Neces pogresiti bilo koji cifer da odaberes...ajde jedva cekamo da vidimo lepotana
To je lijep i nadasve kvalitetan sat sa veoma dobrim mehanizmom i sjajnom zavrsnom obradom.
Neces se pokajati koji god da uzmes mada je crni prakticniji i, po meni, zbog klasicnosti maaaalo ljepsi (crno na SS metal je ipak crno na SS metal)...
Ima onaj "retro diver" smek '70ih ali ne previse naglasen... taman... ma, nema do krilate klepsidre kad su Svajcarci u pitanju... Jedni od malobrojnih kojima marketing stvarno pogadja sustinu proizvoda: Elegance is an attitude.
Eto i mene, na kraju sam ipak kupio sa plavim ciferom, izgleda da je tako bilo sudjeno jer mi je momak iz Bomar-a u medjuvremenu javio da je onaj sa crnim prodat danas u NS-u.
Sad cu da ubacim neke slike, a moram da naglasim da sat uzivo izgleda bukvalno 10 puta lepse. Da vam kazem nesto vise o satu nisam strucan nazalost :)
Hteo bih da se zahvalim svima na savetima i strpljenju, mislim da nisam pogresio izborom, a jedno je sigurno, ne zaustavljam se samo na ovom modelu definitivno :)
I samo jos nesto za kraj, koja je moja obaveza prema ovom satu, na koliko se radi servis i kako da ga odrzavam ?
Nadam se da se vide slike...
Dobrodosao u klub vlasnika Longines sata. Slobodno se osjecaj privilegovano i posebno... :dance3:
Srecno bilo bebce, pa za par godina Master Moon Phase :thumbup:
Sad, ne znam jel to rade ovuda ali ja od kupovine na ovamo dobijam od njih cestitke za rodjendan, Bozic i NG, kao i katalog svake godine. Marketinska sitnica ali, onako, prija... :)
@Sky
Hvala puno, mazicu ga i pazicu ga dok ga ne zameni neki novi ljubimac ;)
@Jovan
Bolje vas nasao...
Nisu mi uzeli podatke tako da mislim da nema takve paznje, a vec sam snimio jednog admirala ;)
Odoh sada da bodrim kosarkase...
Pozdrav ljudi, jedno pitanje da ne otvaram novu temu, jel zna neko koja je razlika u debljini sata(ako se tako kaze uopste) izmedju modela koji sam ja kupio i ovog sata http://www.longines.com/watches/longines-hydroconquest/L3.643.4.56.6
Znaci mislim na cifer koliko je debeo, ili se kaze visok kad se stavi na ruku ?
L3.643.4.56.6 - HydroConquest - Sport - Watches - Longines Swiss Watchmakers since 1832
Nisam dobro postavio link tek sada vidim...
Mislim, mada nisam 100% siguran, da neke velike razlike u visini (debljini) ovih satova i nema posto je ovaj Hydro kvarcni a tvoj auto. Da je i ovaj auto razlika bi bila znacajna, ovako vjerovartno nije posto se oba sata zasnivaju na bitno istoj dizajn platformi.
Znas zasto sam pitao, jer sam video neki slican hronograf kod Jokica kad sam kupovao sat, i delovao mi je mnogo "debelo", ali moguce da nije bio kvarcni, to nisam proverio...
bice da je neki automatik sa "sirovim" 7750 u sebi, oni znaju da budu bas visoki. a to je i kao nesto moderno sad.
E onda ja uopste nisam moderan :)
Meni to bas ruzno izgleda...
Nije bitno sta je moderno, nego sta se tebi licno svidja. :thumbup:
Cestitike na izboru sata,da te lepo sluzi i kako napisa Sky....da ga mazis i pazis :congrats:
@Jasmin
Slazem se, ali da sam narucio taj sat, a da ga nisam probao, zestoko bih se zeznuo....
@Milan
Hvala puno, vidis da sam se vec nameracio na ovaj drugi Hydro, uslo u krv i sada nema nazad ;)
Postovani,
ovo je moj prvi post, sve pohvale za Vasu objektivnost, ekspeditivnost i solidarnost, planiram kupovinu sata u skorije vreme, zavrsavam fakultet, sat bih kupio oko Nove godine, duze vreme pratim sve Vase postove i sada se nadovezujem na temu te nema potrebe da otvaram novu, dakle, ne zelim sat sa metalnom narukvicom, svejedno je da li ce biti na navijanje ili automatik, kvarc naravno otpada, pvd takodje, vise preferiram bruseni celik nego polirani, hadzi dalibor i vladan preferiraju nemacke marke, ostavili su jak uticaj na mene, smatram da su swiss made jako precenjeni, tissot ne bih kupio, certinu takodje, japance takodje ne, gledao sam fortis square sa 2836 mehanizmom, nije problem uzeti sat i u inostranstvu, svidja mi se, a jako ga retko spominjete i zapostavljate je junghans max bill.....mozete mi reci da li ce se izgrebati pleksi glas posle nekog vremena i da li ce na ispoliranom kucistu ostati sitne ogrebotine i mozete mi reci u slucaju da se odlucim za junghans gde ga mogu najjeftinije kupiti i na koji nacin, ali se isto dvoumim da li uzeti louis erard sa valjoux mehanizmom za gotovo isti novac kao i fortis b42 marinemaster, dakle to mi je plafon cena cca 100.000 dinara bez popusta, postoji li jos neki sat u ovom cenovnom rangu sa novijim 2893 mehanizmom, mozda neka stowa, svejedno mi je da li je sat za odelo kao max bill ili sportski elegantan kao b42...
Koliko sam uspio na brzinu progooglati,Junghans prodaju firme iz UK. Pleksi i polirani čelik se hoće izgrebati,bez obzira što je Junghans nešto radio sa pleksi staklom da bude tvrđe! Što se tiče 2893,na pamet mi pada Steinhart. Njih možeš kupiti direktno sa njihove stranice i to je najjeftinija opcija. Stowa ne koristi 2893.
@milan milanovic - dobro nam dosao na forum.
Mislim da si propustio da vidis - bilo je vise prilika kad smo o pomenutom Jungans Max Billu raspravljali (sa vrlo pozitivnom konotacijom). Moje misljenje je da je najjeftinije uzeti ga u Becu, jer sam ga vidjao kod casovnicara na potezu izmedju Svedenplaca i Stefanplaca. Pretpostavljam da bi se mogao dobiti odredjeni popust u radnji, pa zatim i umanjiti za povracaj PDV. Cini mi se da je list cena hrono varijante oko 1500€. Louis Erard je solidna kupovina ali kod nas ime nije previse popularno i cenjeno. Pogledaj recimo i Longines. Na primer - Legend Diver je reda 1200-1300€ (takodje mozes racunati na povreacaj PDV).
Inace - da, polirana kucista se definitivno lakse grebu ali se i mnogo lakse poliraju. Isto stoji i za pleksi stakla - stvar izbora. Grebace se za nijansu lakse ali ces se tesiti da se i lakse da srediti ;).
Mozda je najbolje da postavis jos neki predlog, kao i slike satova koji ti se svidjaju.
Pozdrav,
Vlada