Re: Fortis ili Longines HC diver
HC kvarc ima Etu 955. Solidan mehanizam, servisira se.
Ima i taj kvarc svojih prednosti, ali ako ce to da ti bude sat koji ces stalno da nosis, uzmi mehaniku i to je to.
Taj kvarcni model bi bio pogodan za nas zaludjenike sa gomilom satova, posto onda ne gledas ni kad si skinuo sat sa ruke, ni kad si ga stavio, samo dohvatis sat i znas da radi.
Pozdrav,moje opredelenje bi u ovom slucaju bio Fortis,iako nisam upucen puno o brendu. Pogotovu ako je slicni novac u pitanju. Longines,ako se ne varam,se u novije vreme oslanja vise na ime nego na kvalitet u odnosu na konkurente iz vremena vintage satova npr. Tada je bio u vrhu,a danas bi trebalo da je samo stepenicu iznad Tissot-a iz iste grupacije,dok je cenovno dosta iznad. Daleko od toga da je los,naravno. O Fortis-u malo znam,poznato mi je da se radi o kvalitetnim satovima,koji opracdavaju cenu. Mozda bi neko mogao da uporedi i kvalitet metalnih narukvica,i one zauzimaju bitno mesto kada je rec o udobnosti,pa ti mozda i taj detalj pomogne da se pre opredelis. Na kraju,naravno,najbolje poslusati svoje srce kada stavis na jednu stranu sve pozitivno i manje pozitivno,pogotovu ako sat budes nosio duze vremena.
+1 extraordinary, dobar je i sada, prelepi modeli, izuzetno kvalitetno obrađeni, cenjeno ime ali malo skromniji mehanizmi, nekad je stvarno bio mnogo jako ime, jače od mnogih danas klasu iznad
evil florist, porazmisli i o servisu, ako imaš nekoliko automatika već, cene servisa nisu male, kad dođe vreme da se oni servisiraju, svejedno ja bih automatika uzeo
Re: Fortis MM ili Longines HC diver
+1 extraordinary. Swatch grupa je srozala longines. U ex-yu je longines i dalje brend zbog stare slave, ovde u ch mu dodje kao tissot i postao je poor mans omega. Sa druge strane fortis je fortis i oni nemaju mogucnost igranja sa pozicioniranjem brenda. Kome znaci mehanizam neka gleda steinhart, ima 2892/3 za najmanje pare a koga zanima sat kao sat treba da se osloni na svoje misljenje. Po ovoj ceni u srbiji meni fortis deluje kao daleko bolje resenje.