Re: Citizen, Tissot ili Fortis sat - pomoc novajliji
OFF
ja se stvarno izvinjavam jer nisam znao koliki vek trajanja baterija a uostalom to moze pomoci samom pokretiocu teme...
Onda je Gospodja Clarisa u pravu, a tema je bila vec u off kad je se pocinjalo sa plasticnim delovima ali ok to je vec stvar vise sile.
Pozdrav
Citat:
d1d kaže:
Iskreno ja sam bio zaprepasten kolicinom plasticnih delova u Lemania 5100:( Nisam ni sanjao da toga toliko ima.
Hvala vam svima, sad ste i meni pomogli oko izbora... Razmišljam o Citizenu. Pozdrav.
- kod modela Citizen CA0125-07E (koji kupih) u specifikacijama kaže drugačije nego što rekoste (sem Angel-a) ...
Bez tračka svetlosti, baterija kod ovog modela može izdržati 210 dana , što je nekih 7 meseci. Baterija bi trebala potrajati celih 12god ... barem je tako u specifikacijama, da potvrdim validnost specifikacija, naravno ne mogu . Inače , radi se o kalibru B612 .
Citat:
ANGEL II kaže:
Tema se ne kvari, izneli smo misljenje sta je dobro kupiti vec nastavljamo diskusiju o nekoj temi u kojoj smo se dohvatili
...i sa ovim bi se složio. Pa zar ovi komentari i diskusija ne doprinose odluci člana ?
Pogledajte i ovu temu što se Citizen-a tiče pa dajte savet. Unapred hvala i pozdrav.
http://www.svetsatova.com/forum/f102...99p1-4574.html
^ Ok, ali u specifikacijama za kalibar H500 stoji 5 meseci ;), postavljen je i link ka .pdf fajlu...
Slazem se da visak informacija svima moze pomoci, ali se ipak raspravom o broju plasticnih delova i trajanju punjenja razlicitih baterija malo udaljavamo od pocetne teme.
...hhmmm da, za plastiku ok.
Nego jedno pitanje vezano za temu... kolika je razlika u ceni (kod nas u radnjama) izmedju pomenutog Citizen-a i Fortis-a ?
Backarelli,
Citizen je 21272 u Bomar-u.
E sto se tiče Fortisa nasao sam ga na ovom linku http://www.bpmsatovi.com/product.php?cid=54&pid=312
po ceni od 38900. Medjutim tog fortisa nije bilo na sajtu www.bpmwatches.co.rs.:huh:
Bio sam večeras u jednoj bpm prodavnici da ga kupim i rekoše mi da ga nemaju duže vremena u ponudi i ja im
kažem da sam ga video na njihovom sajtu, ali im napomenem da imaju dva sajta. Rekoše mi da je nemoguće
da imaju dva sajta. Izgleda da su proverili i onaj prvi link vise ne funkcionise, i jos sada pocetne stranice
oba sajta sada potpuno isto izgledaju, a malko su se razlikovale.
Ako nekoga zanima Tissot-a ima u Knezu u Identico radnji po ceni od 38900.
I tako ja ostadoh bez Fortisa :(
Citat:
backarelli kaže:
...hhmmm da, za plastiku ok.
Nego jedno pitanje vezano za temu... kolika je razlika u ceni (kod nas u radnjama) izmedju pomenutog Citizen-a i Fortis-a ?
Vladas
Nije upropaštena tema. Vidim da ovde ima osoba koje se baš razumeju u satove i sada pa ubuduće znam gde ću da uputim ljude pre kupovine sata.
Posle debakla sa Fortisom izgleda da mi preostaje samo Citizen, jer sam definitivno odustao od Tissot-a. Mada nisam ni nameravao da žurim sa kupovinom pa ću da sačekam da prođe ova novogodišnja euforija.
Citat:
vladas kaže:
Ljudi, upropastili smo temu sa off topicom...
@milan zmaj - kada se napuni baterija, sat moze da radi do 5 meseci ukoliko se ne dopunjava. A ocekivano je da ukupan vek trajanja baterije bude oko 10 godina (posto ima ogranicen broj punjenja i praznjenja).
@boby07 - nadam se da smo pomogli u izboru. Ako odlucis sta ces - javi nam.