Ženski sat sa danom i datumom
Ćao drugari, evo i mene da tražim savet i pomoć od vas. :)
Htela bih da kupim novi sat jer se mučim sa kalendarima i priupitanjem drugih koji je danas dan, datum itd.
Nemam nekih specijalnih želja za brend, a ne bih da potrošim ni neke velike novce. Znam da sat mora biti analogni, imati metalnu narukvicu i univerzalan izgled. Volela bih da bude nosiv za skoro sve prilike. Nije mi toliko bitan mehanizam, može i kvarc, preferiram eco-drive i automatik. Dimenzija koja mi najbolje leži na ruci je od 36 do 38mm. Prikaz vremena analogni.
Tragala sam po netu za najboljim modelom za mene, ali mi nešto nije pošlo za rukom. Stoga, ako imate ideju ili predlog slobodno mi napišite u ovoj temi. Ja ću još gledati i tražiti, i nadam se da ću pronaći nešto OK...
Unapred veliko hvala svima na ukazanoj pomoći!
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Ženski sat sa danom i datumom
Vizuelno mi se dopada ovako nesto:
Prilog 100319
Pozz!
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Možda Seiko SRP199?
http://www.watch2we.com/product_imag..._11__83274.jpg
Znam da je sličan model araphel uzeo svojoj lepšoj polovini sličan, možda još lepši...
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Hvala za predloge...
Nesto gledam ovaj Citizen EW3140-51E. Nije lis ali mi na slikama izgleda uska narukvica naspram kućišta.
Prilog 100323
Prilog 100324
Prilog 100325
Sta vi mislite? Dobar ili moze da se nađje i bolje???
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Supruga je kupila ovaj sat samo u crnoj boji:
CASIO Collection - Watch - Products - CASIO
Casio LTP-2069D-1A
Uzivo izgleda mnogo bolje nego na sajtu. Jesu dan i datum malo tezi za citanje ali kaze da se posle nedelju dana navikla. Inace smo posli da kupimo sasvim drugi sat koji je na sajtu izgledao odlicno ali uzivo nije bilo to to.
Mislim da sam video isti ovakav sat samo sa cirkonima, kao na prvoj slici koju si postavila.
Citat:
Shmizla kaže:
Hvala za predloge...
Nesto gledam ovaj Citizen EW3140-51E. Nije lis ali mi na slikama izgleda uska narukvica naspram kućišta.
...
Sta vi mislite? Dobar ili moze da se nađje i bolje???
Da li je ovo slika sa tvoje ruke? Malo je nezgodno reći, ali ako ti je zglob dovoljno tanak, mislim da se ova razlika ne bi videla. Naravno, to zavisi od ruke. Evo ti za poređenje onaj J.Springs koji sam kupio Jeleni: http://www.svetsatova.com/forum/f74/...html#post89719
Ma ne, slike sam nasla na netu.
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Ovaj model mi se isto dopada ali ga nema nigde na prodaju. Svuda je naznačeno Out of stock, verovatno je stari model...
Citizen → Ladies → EW3130-55A
Prilog 100372
Shmiksssiiii ....
Znam da ćeš reći da je prenatrpan, ali zajsta mislim da bi trebala da "baciš oko" na ovaj model. Funkcijiski odgovara svakako kao perpetual. Video sam ga uživo i daleeeeko bolje izgleda nego na fotkama. Nijansa cifera je ludački dobro odradjena u "led-beloj" boji.
http://i62.tinypic.com/v8hsv7.jpg
Evo videa kako izgleda sa crnim dialom... mislim da je diametar oko 39 valjda...
https://www.youtube.com/watch?v=C3-jxWoUbxM
Pa jeste, po meni ima dosta detalja. Trazim nesto jednostavnije. A jel ovo muski ili zenski model?
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Gago, mislim da je pravo vreme da i ti "predjes" na G
Prilog 100387
Oprosti, nisam bas od neke pomoci. Nisam nikada obracao paznju na zenske satove, pojma nisam imao da je tako malo zenskih modela sa dan/datum opciom...
Bakijev predlog mi se dopada, to je muski sat, ali moze da prodje, posebno zbog precnika i te neke "cudne" bele boje.
I opet, ne zaboravi...kad' je tesko, tu je G ;)
Jao, ali nekako ne uspevam da "predjem" na G. Jedno vreme mi se dopadao, ali me to brzo proslo.
I dalje tragam. Nadam se da cu naći nesto...
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Ovaj mi je isto dobar, samo da pronadjem gde se i da li se moze kupiti.
Seiko 5:SYMG35K1
Prilog 100404
Nisam siguran da li si napisala nesto u vezi rimskih brojeva ali evo jedan takav
SEIKO PRESAGE Automatic SRRY001 for Ladies | seiyajapan.com ne znam da li je ovo preskupo ali eto pogledaj
Odličan! Ne smetaju mi rimski brojevi. Meni je to OK. Hvala Darko! :)
EDIT:
Kupljen! Uskoro stiže...
Haha znaci vec kupljen. Na prvi pogled to je to. I meni se to desilo sa dosta satova
Aha, odmah sam odlucila. Hvala za pomoc!
^Impulsivna kupovina!;)
Sad dok stigne, nikad da prodje...
Eh, gazdarica je brzo odabrala i još brže kupila. E, gazdarice, očekujemo jedan lep test sata i gomilu fotki čim satić stigne ;)
Znala sam u glavi kakav model mi odgovara. Ovaj se uklapao u okvir, dobar je, stoga sve 5! ;)
Pozdrav svima! Nadam se da nije problem sto se ubacujem u ovu temu ali kad sam videla Shmizline parametre, koji su skoro isti kao moji, nisam htela da gomilam nove teme! Elem, ja bih sve to isto ali sa malko više detalja i ako je moguće neki veći! :) Npr. meni se svidja i onaj što je, čini mi se, backarelli okačio na prethodnoj strani ali ste me pokolebali kad ste napisali da je muški! :( Čak mi je i dimenzija kućišta odgovarajuća! Ja satove nosim od svoje 7. godine (sad sam tu negde oko 31. :) ) i bitno mi je da bude moćan! A kako su mi poslednjih par bili "dizajnerski" ili što neko reče "narukvice koje mere vreme" i nisu trajali duže od par godina sad bih volela da se počastim satom! Neka bude da bih dala i 200e ali ne više! A osim tog Citizena svidja mi se nešto ovako
Swiss Military Hanowa LADY OFFICER | Svet Satova
Sector Marine 250 | Svet Satova
pa vas molim sve za stručne savete jer sam ja ipak samo laik!
I naravno, hvala unapred!