Prikaz rezultata 1 do 1 od ukupno 1
Like Tree2Likes
  • 2 Post By dragon

tema: [OBAVEZNO PROČITATI] PRAVILA ZA POSTAVLjANjE MALIH OGLASA!

  1. #1
    Istaknuti član Avatar korisnika dragon
    Član od
    27.8.2008.
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    4.195
    Lajkovi
    1419
    Reputacioni uticaj
    53

    Exclamation [OBAVEZNO PROČITATI] PRAVILA ZA POSTAVLjANjE MALIH OGLASA!

    Pravilnik podforuma "prodaja satova" / "prodaja dodatne opreme za satove"





    VAŽNO: Prodaja replika/kopija smatra se kršenjem autorskih prava i kršenjem prava industrijske svojine i predstavlja krivično delo koje je kažnjivo zakonom. Na portalu i forumu Svet Satova ZABRANjENO je postavljati oglase za satove koji su replike (kopije) poznatih ili manje poznatih brendova. Oglasi u kojima se oglašava prodaja replika će se brisati a članovi koji postave oglas ovog tipa i prekrše pravilnik foruma će biti sankcionisani i trajno udaljeni od strane moderatora.

    Administracija portala Svet Satova poziva sve članove da prijavite moderatorima svaki oglas u kojem se prodaju satovi za koje imate dokaze ili znate da su satovi kopije ili da su ukradeni kako bi administracija mogla pravovremeno i na odgovarajući način da odreaguje.


    Oglasi koji ne budu postavljeni u skladu sa ovim pravilnikom ili kod kojih dođe do kršenja pravila brisaće se odmah, bez prethodnog upozorenja i najave. U Vašem je interesu da pažljivo pročitate narednih par stavki kako ne bi došli u neprijatnu situaciju da Vam oglas bude obrisan.


    1. Mali oglasi - Forum "Prodaja satova" je prevashodno namenjen ličnim oglasima članova foruma. Komercijalni oglasi u ovom forumu nisu dozvoljeni i isti će se brisati, osim ukoliko nemaju dozvolu administratora portala "Svet Satova". Ukoliko želite da postavite komercijalni oglas ili da se reklamirate na portalu "Svet Satova", obratite se administratoru putem kontakt obrasca.

    Postavljanje ličnih oglasa je dozvoljeno samo u ovom podforumu. Oglasi lične ili komercijalne prirode kao i poruke koje liče na oglase a koje se postave u bilo koji drugi deo foruma biće obrisani.

    ------------------

    2. Nemojte postavljati oglase za drugare, ortake iz kraja ili rođake. Sat koji ste oglasili na prodaju mora biti u Vašem vlasništvu, Vi kao član foruma stojite iza oglasa koji ste postavili i ukoliko dođe do problema prilikom transakcije, Vi ćete se smatrati odgovornim što može dovesti čak i do gašenja vašeg naloga. Reputacija je nešto što se na forumima gradi dugo, nemojte je prokockati olako.

    ------------------

    3. Broj oglasa – Svakom članu je dozvoljeno da postavi najviše 5 (pet) oglasa u forumu "Prodaja Satova / Prodaja dodatne opreme za satove" а u jednom oglasu dozvoljeno vam je da oglasite prodaju samo 1 sata ili opreme za satove. Dakle, 1 oglas = 1 sat/oprema za satove.

    Nije dozvoljeno imati više od 5 aktivnih oglasa u svim podforumima namenjenim prodaji. Ukoliko imate postavljen maksimalan broj od 5 (pet) oglasa, novi oglas u nekom od odgovarajućih podforuma možete postaviti tek nakon što jedan od aktivnih proglasite nevažećim dodavanjem poruke "Oglas više nije aktuelan" ili "Prodato".

    ------------------

    4. Forma oglasa i njegovo uređivanje – Poželjno je da svaki oglas poseduje određenu formu sa što više informacija o satu ili dodatnoj opremi koju prodajete.

    VAŽNO: Obavezno postavite Vaše slike sata koji je predmet prodaje kako bi potencijalni kupac stekao predstavu u kakvom je stanju sat. Slike moraju da budu u rezoluciji ne manjoj od 800x600px a pored slike celog sata, obavezno postavite i slike brojčanika, narukvice, krune i zadnje strane sata. Ukoliko ste u mogućnosti, postavite i sliku mehanizma. Oglasi u kojima su postavljene slike lošeg kvaliteta (mutne, žmrljave i sl.) kao i oglasi u kojima nisu ispoštovani osnovni zahtevi propisani pravilnikom će se brisati.

    Ukoliko se uz oglas okače cenovnici, reklame kompanija i slično, oglas će biti obrisan jer će se smatrati da je komercijalne prirode. Postavljanje linkova sa cenama ka online prodavnicama, berzama i drugim forumima kao i navođenje cena novih satova kod distributera nije dozvoljeno.

    Jedan primer kako oglas može da izgleda:

    Naslov teme odnosno oglasa: Boschett Reef Ranger

    Sadržaj oglasa:

    Stanje: Polovan, očuvan, bez garancije, svi papiri.
    Mehanizam: ETA 2824 automatik
    Staklo: safirno
    Kućište: Čelik, 42mm prečnik
    Zadnja strana kućišta: ušrafljujuća
    Krunica: ušrafljujuća
    Narukvica/kaiš: nerđajući čelik
    Vodootpornost: 300 metara

    Sat je originalan i autentičan što znači da na satu nisu menjani delovi kao što su staklo, krunica,brojčanik, kazaljke, narukvica, itd.

    [OBAVEZNO PROČITATI] PRAVILA ZA POSTAVLjANjE MALIH OGLASA!-rrblack2.jpg

    Cena: okvirna cena koju tražite za sat
    Kontakt: broj telefona/mail/pp
    Predložena forma nije obavezujuća, uređivanje oglasa prepuštamo vama ali sledeće informacije su obavezne:
    • cena
    • stanje sata
    • da li sat poseduje papire, garanciju i originalnu ambalažu ili ne
    • da li je provera originalnosti kod distributera moguća ili ne
    • Vaše fotografije sata koji je predmet prodaje u rezoluciji ne manjoj od 800x600 px
    • kontakt informacije

    ------------------

    5. Dopuna/odgovor na sopstveni oglas – Svako može najviše jednom nakon svaka 72 sata da odgovori na svoj oglas ili da ga dopuni kako bi naveo da se cena promenila, postavi dodatne informacije, slike ili kako bi podigao oglas na vrh (bump). Poruke koje sе uzastopno postave u periodu kraćem od 72 sata biće brisane.

    ------------------

    6. Komentarisanje oglasa - Zabranjeno je komentarisanje oglasa ili četovanje u okviru oglasa. Ukoliko imate pitanje za prodavca kontaktirajte ga putem privatnih poruka i dalju komunikaciju obavljajte ovim putem.

    ------------------

    7. Označavanje prestanka važnosti oglasa – Ukoliko ste prodali predmet iz oglasa ili ste promenili odluku o prodaji, obavezno to naznačite u vašem oglasu postavljanjem poruke "Prodato" ili "Oglas više nije aktuelan".

    ------------------

    8. Transakcija - Razmena odnosno transakcija je odnos između prodavca i kupca. Portal "Svet Satova" nije odgovoran za nesporazume ili probleme nastale prilikom kupoprodaje obavljene putem ovog sajta niti može da garantuje tačnost navedenih podataka u oglasima.

    ------------------

    NAPOMENA:
    Moderatori zadržavaju pravo da obrišu, izmene ili zatraže dopunu svakog oglasa ukoliko smatraju da isti ne ispunjava uslove propisane pravilnikom.


    Administratori foruma zadržavaju pravo i slobodu odlučivanja da promene ovaj pravilnik bilo kada i iz bilo kog razloga!
    Želimo Vam ugodan boravak i radujemo se vašem doprinosu unapređenju kvaliteta foruma!
    Poslednja ispravka: dragon (29.8.2011. u 0:22)
    milan zmaj and pugo like this.
    PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA

    "Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"

    Men invented time. Seiko perfected it.


Slične teme

  1. Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 21.10.2015., 17:38
  2. Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 15.2.2010., 13:32

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •