• Glashutte Original Senator Automatic sat



    Basel 2011 je obilovao novitetima. Mnogi proizvođači su prikazali zanimljive koncept satove, Seiko je pokazao da može da se nosi sa velikom Trojkom, Švajcarci su se šepurili luksuzom a između Istoka i Zapada, tog sudara svetova opet se našao "maleni" Glashütte Original. Nemački proizvođač satova je na sajmu u Baselu prikazao nekoliko novih modela među kojima je bio i Glashütte Original Senator Automatic.



    Glashütte Original Senator Automatic, kako sami Nemci kažu, predstavlja omaž tradiciji finog časovničarstva. Klasične i jednostavne linije kućišta izrađenog od nerđajućeg čelika ili poliranog 18 karatnog rozog zlata upotpunjene su srebrnastim brojčanikom sa rimskim brojevima i elegantnim plavim kazaljkama. Krunica za podešavanje vremena i navijanje mehanizma je potpisana sa prepoznatljivim dvostrukim G simbolom dok se, zahvaljujući safirnom poklopcu kućišta, budući vlasnici mogu diviti nemačkom umeću izrade satova.





    Srce sata čini mehanizam na automatsko navijanje sa 28800 otkucaja u satu i rezervom snage od 40 časova. Kalibar 39-59 je bogato dekorisan što ne treba da čudi obzirom da je GO poznat po svojoj težnji ka perfekciji i savršenstvu. Mehanizam odlikuje fina obrada, oborene ivice, sistem za fino podešavanje, Glashütte 3/4 platna i prepoznatljiv skeletizovan rotor koji je zajedno sa platnom obogaćen Glashütte prugama.

    Senator Automatic je kupcima širom sveta ponuđen sa crnim kožnim kaišem napravljenim od kože aligatora koji je upotpunjen sa odgovarajućom kopčom izrađenom od zlata ili čelika. Cena za model od rozog zlata je 12.100 € dok će se model od čelika prodavati po ceni od 5.450 €.

    This article was originally published in forum thread: Glashutte Original Senator Automatic started by dragon View original post