• Bremont P-51 Limited Edition Chronograph sat



    Bremont je za Basel 2011 pripremio interesantan sat i to po standardno paprenoj ceni. Novi model sata, Bremont P-51, napravljen je od delova aviona P-51 mustang. Dobro, ne baš u potpunosti ali za izradu pojedinih elemenata sata korišćeni su aluminijumski delovi ovog čuvenog aviona.

    Kućište deklarisane vodootpornosti od 100 metara i prečnika 43mm je urađeno od ojačanog nerđajućeg čelika i uz pomoć Bremont Trip-Tick tehnologije. Staklo je safirno, kako sa prednje tako i sa zadnje strane sata a poklopac kućišta je za kućište pričvršćen sa šrafovima.
    Brojčanik sata je urađen po uzoru na Elgin 8 day satove koji su se ugrađivali u pilotsku kabinu aviona. Na poziciji "12h" nalazi se 30-minutni hrono podbrojčanik koji je izrađen od aluminijuma skinutog sa P-51K-10 aviona. Unutrašnji rotirajući prsten koji se nalazi na obodu brojčanika može da se podešava uz pomoć krunice koja se nalazi na poziciji "8h". Datum se može očitati na poziciji "4h" a još jedna zgodna funkcija koju sat poseduje jeste i prikaz druge vremenske zone.



    Sve ove navedene funkcije su omogućene zahvaljujući Bremont BE-54AE kalibru, hronograf mehanizmu na automatsko navijanje koji poseduje rezervu snage od 42 sata i koji je cosc sertifikovan. Delovi rotirajućeg tega, koji se može videti zahvaljujući prozirnom poklopcu kućišta, takođe su izrađeni od aluminijuma skinutog sa P-51 lovačkog aviona a sam mehanizam poseduje i određene elemente dekoracije.

    Biće napravljeno samo 251 P-51 satova, cena £7,450.00.
    This article was originally published in forum thread: Zanimljivi linkovi i novosti iz sveta časovničarstva started by watchmag01 View original post