• IWC Portofino Dual Time sat



    Portofino kolekcija je dobila još jednog člana. Portofino Dual Time je model namenjen poslovnim ljudima koji mnogo putuju, kojima je potreban elegantan sat a koji u svakom trenutku moraju da budu svesni vremena u dve različite vremenske zone. Portofino Dual Time će imati elegantno kućište prečnika 45mm i biće dostupan u nekoliko verzija pri čemu se posebno ističe model izrađen od rozog zlata sa crnim brojčanikom. Kazaljke i markeri za sate će kod ovog modela takođe biti urađeni od 18 karatnog rozog zlata. Druge dve verzije će se raditi od nerđajućeg čelika sa brojčanikom u crnoj ili srebrnoj boji. Safirno staklo ima anti-refleksni premaz sa obe strane kako bi se na pravi način istakla lepota brojčanika. Brojčanik krasi jednostavnost karakteristična za Portofino kolekciju. GMT podbrojčanik koji je pozicioniran u gornjem delu sata prikazuje vreme u drugoj vremenskoj zoni i zahvaljujući uočljivoj crvenoj kazaljci, očitavanje je lako i brzo. U donjem delu je postavljena mala sekundara čime je postignut odličan balans između gornje i donje polovine brojčanika. Prozor sa prikazom datuma je diskretno postavljen na poziciji “3h”.



    Portofino Dual Time pokreće novi mehanizam na automatsko navijanje, kalibar 64710, koji je u potpunosti razvijen i testiran u IWC radionicama a zatim proizveden od strane MHVF (Manufacture Horlogère ValFleurier) za potrebe ovog proizvođača satova. Kalibar 64710 ima prečnik od 30mm i debljinu od 6.15mm, odlikuje se rezervom snage od 72 sata koja je postignuta zahvaljujući duplom kućištu u koje je smeštena duga tanka opruga a osnovne funkcije su prikaz sati, minuta, sekundi (hack opcija), druge vremenske zone i datuma. Novi IWC kalibar je opskrbljen sa 29 rubina, ležajevi su izrađeni od cirkonijum oksida a mehanizam je rodiniran. Bogata dekoracija i visok kvalitet izrade mehanizma se podrazumevaju, u šta se vlasnik novog Portofino Dual Time sata može i uveriti kroz safirno staklo poklopca kućišta.



    Portofino Dual Time će se isporučivati sa Santoni narukvicama izrađenim od kože aligatora, u slobodnoj prodaji se očekuje na jesen ove godine a cena za model izrađen od rozog zlata će biti oko $17,600.
    This article was originally published in forum thread: Sihh 2011 started by dragon View original post